Qeyri-adi kartof qızartması

Qeyri-adi kartof qızartmasıSizə qeyri-ənənəvi üsulla kartof qızartmasının hazırlanma qaydasını təqdim edirik.
Tərkibi:
- 8 kartof
- 50 ml bitki yağı
- duz
- qara istiot
Hazırlanması:
1. Orta böyüklükdə kartofları yuyub qabığını soyun. Az duzlu qaynayan suya salıb 5-7 dəqiqə bişirin.
2. Suyunu süzüb soyudun. Sonra bıçaqla kartofların üzərində dərin olmayan şəbəkə çəkin. Soyuducuda 1 saat saxlayın.
3. Formanı yağın yarısı ilə yağlayın. Kartofları içinə düzüb qalan yağı üzərinə çəkin.
4. 180 C qızdırılmış sobada 40 dəqiqə, arada çevirərək bişirin (tərs çevirmək lazım deyil, sadəcə fırladın ki, kənarları da qızarsın).
5. Hazır kartofun üzərinə duz-istiot səpin.
6. Zövqə görə, üzərinə xırdalanmış sarımsaq və Provans otları səpə bilərsiniz (hətta bunları kartofu sobada qızartmadan öncə üzərinə çəkdiyiniz yağa da qata bilərsiniz).
7. İndi isə kartofun öncədən qaynadılması barədə. Səbəb budur ki, bişmiş nişasta dağılmır, həmçinin kartof həddən artıq şirin olmur.
Nuş olsun!
Milli.az

Mətbəx     Baxılıb: 2438   Tarix: 18 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

turlar.az

geyim seçimi yay kolleksiyasi adlarin menasi stil dərsləri üz maskaları toxunma geyimlər küftələr kosmetika toy gecesı dolça gunay vətənə aid bayatı ariqlamaq