Qeyri-adi kremlə dadlı tort

Qeyri-adi kremlə dadlı tortMəhsullar:
Xəmir:
- 200 qr kərə yağı
- 200 qr şəkər tozu
- 7 yumurta
- 10 qr qabartma tozu
- 400-450 qr un
- 100 qr tünd şokolad
Krem:
- 700 qr süd
- 70 qr manna yarması ("manka")
- 120 qr kərə yağı
- 150 qr şəkər tozu
- 1 limon
Üzərinə tökmək üçün: 1 plitka südlü şokolad
Hazırlanması:
Krem hazırlayırıq: Limonun qabığını sürtgəcdən keçirin, şirəsini sıxın. Süd qaynamağa başlayanda manna əlavə edin, qarışdıra-qarışdıra 10-15 dəqiqə bişirin, soyudun, limon şirəsini və limon sedrasını (qabıq) əlavə edin, qarışdırın. Yağı şəkər tozu ilə qarışdırın, mannalı kütləyə əlavə edin, mikserlə yaxşı çalın. Hazır kremi soyuducuda 1 saat saxlayın.
Xəmir hazırlayırıq: Yağı şəkər tozu ilə qarışdırın, yumurtanı çalın. Yumurta ilə yağlı kütləni qarışdırın, un və qabartma tozunu əlavə edin, yenə ehtiyatla qarışdırın. Xəmiri 2 hissəyə bölün, bir hissəyə əridilmiş şokolad əlavə edin, qarışdırın. 2 cür xəmir alınmalıdır: biri ağ, biri şokoladlı.
Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, formaya yağ çəkin, xəmirləri ayrı-ayrı 25-30 dəqiqə ərzində bişirin, soyudun.
Hazır korjları 2 hissəyə bölün (4 korj alınacaq - 2 ağ, 2 qara), tortu yığın: şokoladlı korjun üzərinə krem çəkin, ağ korju qoyun, yenə krem çəkin, qara korju qoyun, krem çəkin, üzərinə ağ korju qoyun.
Tortu 8-10 saat saxlayın, üzərinə və böyürlərinə ərdilmiş şokolad şəkin, üzərini zövqünüzə görə bəzəyin.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2238   Tarix: 26 mart 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

turlar.az

makiyaj instagram reseptler kosmetoloq bilik haqqinda atalar sözləri zirincin faydaları paltar olmaq psixoliji məsləhətlər kosmetika maraqlı maska xanim az maraqli hakistalar qu quşu