Qeyri-adi kremlə dadlı tort

Qeyri-adi kremlə dadlı tortMəhsullar:
Xəmir:
- 200 qr kərə yağı
- 200 qr şəkər tozu
- 7 yumurta
- 10 qr qabartma tozu
- 400-450 qr un
- 100 qr tünd şokolad
Krem:
- 700 qr süd
- 70 qr manna yarması ("manka")
- 120 qr kərə yağı
- 150 qr şəkər tozu
- 1 limon
Üzərinə tökmək üçün: 1 plitka südlü şokolad
Hazırlanması:
Krem hazırlayırıq: Limonun qabığını sürtgəcdən keçirin, şirəsini sıxın. Süd qaynamağa başlayanda manna əlavə edin, qarışdıra-qarışdıra 10-15 dəqiqə bişirin, soyudun, limon şirəsini və limon sedrasını (qabıq) əlavə edin, qarışdırın. Yağı şəkər tozu ilə qarışdırın, mannalı kütləyə əlavə edin, mikserlə yaxşı çalın. Hazır kremi soyuducuda 1 saat saxlayın.
Xəmir hazırlayırıq: Yağı şəkər tozu ilə qarışdırın, yumurtanı çalın. Yumurta ilə yağlı kütləni qarışdırın, un və qabartma tozunu əlavə edin, yenə ehtiyatla qarışdırın. Xəmiri 2 hissəyə bölün, bir hissəyə əridilmiş şokolad əlavə edin, qarışdırın. 2 cür xəmir alınmalıdır: biri ağ, biri şokoladlı.
Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın, formaya yağ çəkin, xəmirləri ayrı-ayrı 25-30 dəqiqə ərzində bişirin, soyudun.
Hazır korjları 2 hissəyə bölün (4 korj alınacaq - 2 ağ, 2 qara), tortu yığın: şokoladlı korjun üzərinə krem çəkin, ağ korju qoyun, yenə krem çəkin, qara korju qoyun, krem çəkin, üzərinə ağ korju qoyun.
Tortu 8-10 saat saxlayın, üzərinə və böyürlərinə ərdilmiş şokolad şəkin, üzərini zövqünüzə görə bəzəyin.
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2227   Tarix: 26 mart 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Ənənəvi bolognese və parmigiano ilə Tagliatelle Salumeri aşbazın resepti Casale Luciano

Tərkibi (xidmət başına. Tagliatelle pastası (sarı) - 100 q. Bolonya sousu - 150 qr. Kərə yağı - 20 q. Əlavə zeytun yağı - 10 q. Parmesan pendir - 10 q. Yeməli duz - 0,2 q. Qara bibər qarğıdalı - 1 q. Toyuq suyu - 150 ml

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

turlar.az

toy gecesi yaz geyimleri 2025 aksessuarlar at gucu nece hesablanir kicik biznes qurmagin yollari xinayaxdi bayatilari qadin tumani kosmetika novruz hakısdası baldiza aid haxisda birlik xerçeng maraqli hakistalar