Qırmızı şərab və qırmızı üzüm – xərcəngin dərmanıdır

Qırmızı şərab və qırmızı üzüm – xərcəngin dərmanıdırQırmızı şərabın tərkibində resveratrol vardır ki, bu da qulağın eşitmə qabiliyyətinin azalmasının qarşısını alır. Bu barədə Henri Ford "Otolarinqologiya - baş və boyun cərrahiyyəsi" adlı məqaləsində geniş yazmışdır. Henri Ford bunu uzun müddət apardığı araşdırmaların nəticələrinə əsaslanaraq yazmışdır. Neyroxirurq qırmızı şərabın səs aparatına, beyində olan hüceyrələrin yenilənməsinə, qocalığa, Alsheymer xəstəliyinə qarşı bir vasitə olduğunu xüsusilə vurğulamışdır. O, qırmızı şərabın və qırmızı üzümün tərkibində insan orqanizmindəki xəstəliklərə qarşı bioloji maddələrin olduğunu öz məqaləsində yazmış və onun iltihab əleyhinə təsir vasitəsi olduğunu dönə-dönə qeyd etmişdir. 20 nəfər üzərində aparılan araşdırmalarda 6 həftə gündə 40 mq resveratrol qəbuil edən damar xəstələrinin damardakı iltihablardan xilas olduğu təsdiq olmuşdur.
Heyvanlar üzərində aparılan araşdırmalarda isə resveratrol qəbulundan 50-90 dəqiqə sonra beyin hüceyrələrində yenilənmə və qan damarlarında axan qanın sürətinin artdığı qeyd olunmuşdur.
Araşdırmalar resveratrol molekulunun sağlam hüceyrələrin xərçəng hüceyrələrinə qarışmağa qoymamasını da sübuta yetirmişdir. Çünki resveratrol sərbəst radikallara qarşı mübarizə aparan sistemləri hərəkətə gətirərək orqanizmi qoruyur. Resveratrol mədə, döş, prostat, qalxanvari vəzi xərçənginin əmələ gəlməsinin qarşısını ala biləcək təsirə malikdir. Əgər xərçəng əmələ gəlmişsə, uzun müddət resveratrolun qəbulu tədricən xəstə hüceyrələri öldürmək qabiliyyətinə malik olduğunu göstərir, yəni tədricən xəstə hüceyrələrin azaldığı qeyd olunur. Təbii yolla resveratrolu qırmızı şərab və qırmızı üzümdən ala biləcəyinizi düşünərək süfrənizdən bu qida vasitələrini əskik etməyin. Xəstəliyin ağırlıq dərəcəsindən asılı olaraq orqanizmin resveratrola olan ehtiyacı 100-500 mq arası dəyişir.
Hesablamalara görə 150 ml qırmızı şərabda 0,3 - 0,7 mq resveratrop mövcuddur. Şərabın növlərinə görə tərkibindəki resverartolun miqdarı da fərqli olur. Yəni şərab nə qədər tünd olarsa, onun tərkibindəki resveratrolun miqdarı bir o qədər yüksək olar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1421   Tarix: 16 mart 2021
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Şəhər sakinlərinin qəfil ürək tutmasının səbəbləri

Yel Universitetinin (ABŞ) mütəxəssisləri şəhər sakinləri arasında qəfil ürək tutmalarının əsas səbəbini müəyyən etdiklərini bildiriblər. . -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, məlum olub ki, onlar qəfil infarktları

.

Qəhvəsiz günə başlamayanlara ciddi xəbərdarlıq

Həddindən artıq qəhvə istehlakı ürək-damar xəstəliklərinin və qan damarlarında lövhələrin əmələ gəlməsi riskini artırır. xəbər verir ki, bunu Rosbiotex Universitetinin subtropik və qida ləzzətləri texnologiyası sahəsind

.

Hamiləlikdə ürək döyüntüsü niyə artır?

Hamiləlik zamanı ürək döyüntüsü (nəbz) artır, çünki bədənin həm ananın, həm də böyüyən körpənin ehtiyaclarını ödəmək üçün daha çox qan pompalaması lazımdır. Normal olaraq, hamilə qadınlarda ürək döyüntüsü dəqiqədə 10-20 vurğ

.

Bu məcun piyləri əridir

Qəhvə qarışığını acqarına istehlak etdikdə bədəndəki yağları parçalayır. Arıqlamaq bir çox insanın həyat keyfiyyətini yaxşılaşdırır. Sağlam bir həyat sürmək, enerji səviyyəsini artırmaq və bir çox xroniki xəstəliklərin riskin

.

"Qadın Sağlamlıq İndeksi" açıqlandı: Ölkəmizin yeri…

Hologic "Qadın Sağlamlığı İndeksi"ni dərc edib. -a istinadən xəbər verir ki, reytinqdə ilk 3 yeri Tayvan, Küveyt və Avstriya tutub. 141 ölkənin əks olunduğu reytinqdə Azərbaycan 56 indekslə 54-cü yerdədir. Rusiy

.

Ürəyin əsas düşməni: Trans yağların ZƏRƏRLƏRİ NƏDİR?

"Trans yağların ürəyə zərəri var, çünki onlar yaxşı xolesterinin (HDL) miqdarını azaldır, pis xolesterinin (LDL) miqdarını isə artırır. Xolesterin miqdarı artdıqda ürək damarlarında aterosklerotik proseslər başlayı

.

Enerji içkiləri ilə bağlı XƏBƏRDARLIQ: Qəfil ölümə səbəb ola bilər

Enerji içkiləri içmək hətta tamamilə sağlam insanlarda da qəfil infarkta səbəb ola bilər. -ın xarici mediaya istinadla xəbərinə görə, bu, tədqiqatçıların gəldiyi nəticədir. Bu cür içkilərin populyarlığına baxmayaraq, onları

.

Qırmızı ət yeyənlərin 70 yaşına çatma ehtimalı azdır - ARAŞDIRMA

Qırmızı ətin zərərləri ilə bağlı aparılan araşdırmanın nəticələri məlum olub. -a istinadən xəbər verir ki, nəticələr martın 24-də "Nature Medicine" jurnalında dərc olunub. Qırmızı ət B vitaminləri, protein və dəmi

.

Xolesterini ən çox yüksəldən qəhvə növü açıqlanıb

Endokrinoloq, tibb elmləri doktoru Zuxra Pavlova xolesterinin səviyyəsini ən güclü şəkildə artıran qəhvə növünü adlandırıb. e- -a istinadən xəbər verir ki, o, bu barədə öz Telegram kanalında danışıb. Pavlova bildirib ki

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az maskalar geymler 2025 yaz geyimleri 2025 vegetativ sinir sistemi qış tədarükü zaur baxşəliyev ari mehsullari novruz hakısdası gözellik ana haqqinda bayati sekisler burclerin uygunlugu