Qışa ASSORTİ SALATI

Qışa ASSORTİ SALATIÇox dadlı, ətirli salat alınır.
Tərkib:
- 4 kq xiyar
- 1 kq baş soğan
- 1 kq bolqar bibəri
- 1 kq kök
- 4 ədəd acı bibər
- 1 iri baş sarımsaq
- yarım stəkan şəkər tozu
- 4 x.q. duz
- 200 qr 9% sirkə
- 200 qr bitki yağı
Hazırlanması:
1. Xiyarı yumru-yumru, bolqar bibəri və soğanı yarım halqalar şəklində, acı bibəri və sarımsağı xıra-xırda doğrayın, kökü sürtgəcin iri gözündən keçirin.
2. Böyük qazana bütün inqrediyentləri tökün, şəkər tozu, duz, sirkə, bitki yağı, 2 stəkan qaynanmış su  əlavə edin, yaxşı qarışdırın.  
3. Qazanın qapağını örtün, 2 saat ərzində otaq temperaturunda saxlayın. Tərəvəzlər çoxlu şirə buraxacaq.
4. Sonra tərəvəzləri yenə də yaxşı qarışdırın, yarım və ya 1 l-lik bankalar kip yığın, üzərinə qazanda olan şirəni tökün.
5. Bankaların üzərinə qapaqları qoyun, 15 dəqiqə ərzində su ilə dolu qazanda sterilizə edin, sonra isə qapaqları kip bağlayın.  
Nuş olsun!
    

Mətbəx     Baxılıb: 10757   Tarix: 28 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Ev şəraitində pendirin hazırlanma qaydası

Lazım olan məhsullar:. 3 litir süd. 300 qram xama. 2 ədəd yumurta. 1 yemək qaşığı duz. Qeyd edək ki, bu reseptlə 600 qram pendir hazırlanır. Hazırlanma qaydasını videoda izləyin. Nuş olsun!

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Padimcan pancake resepti

Nə vaxtsa badımcanlı pancake alacaqsınız? Damağınızı qıracaq dadlı bir reseptlə buradayıq. Çalışdığımız dadlardan birindən badımcanlı pancake resepti. Gündüz masası üçün, çayın yanında, qonaqlarınıza yemək və ya isti qəlyanalt

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

turlar.az

geyim dəbləri həkim məsləhəti gözəllik məhsulları hamiləlikdə axıntı feyxoanin faydalari varikosel xinayaxdi ucun bayatilar kosmetika bir arzum var kahfe kali yemek reseptleri bahar azerb clpaq qadinlari