Qışa ASSORTİ SALATI

Qışa ASSORTİ SALATIÇox dadlı, ətirli salat alınır.
Tərkib:
- 4 kq xiyar
- 1 kq baş soğan
- 1 kq bolqar bibəri
- 1 kq kök
- 4 ədəd acı bibər
- 1 iri baş sarımsaq
- yarım stəkan şəkər tozu
- 4 x.q. duz
- 200 qr 9% sirkə
- 200 qr bitki yağı
Hazırlanması:
1. Xiyarı yumru-yumru, bolqar bibəri və soğanı yarım halqalar şəklində, acı bibəri və sarımsağı xıra-xırda doğrayın, kökü sürtgəcin iri gözündən keçirin.
2. Böyük qazana bütün inqrediyentləri tökün, şəkər tozu, duz, sirkə, bitki yağı, 2 stəkan qaynanmış su  əlavə edin, yaxşı qarışdırın.  
3. Qazanın qapağını örtün, 2 saat ərzində otaq temperaturunda saxlayın. Tərəvəzlər çoxlu şirə buraxacaq.
4. Sonra tərəvəzləri yenə də yaxşı qarışdırın, yarım və ya 1 l-lik bankalar kip yığın, üzərinə qazanda olan şirəni tökün.
5. Bankaların üzərinə qapaqları qoyun, 15 dəqiqə ərzində su ilə dolu qazanda sterilizə edin, sonra isə qapaqları kip bağlayın.  
Nuş olsun!
    

Mətbəx     Baxılıb: 10719   Tarix: 28 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

turlar.az

hamilelikde qidalanma geymler 2025 gelinlikler hamiləlik təqvimi kişi xəyanət kətələr dil haqqinda atalar sozleri kosmetika dovsan yuxuda qara ilan gormek haxisda birlik sirin qogal