Qışdan çıxmış immuniteti möhkəmlətmək üçün nə yeməli?
Qışda bədən meyvə-tərəvəzi az qəbul edir. Eləcə də gün istiliyi olmadığı üçün vitamin D kəskin enir.
Ona görə də fevral-mart ayında immuniteti möhkəmlətmək üçün payızda bağlanan pomidor, xiyar, kələm, badımcan və meyvə kompotlarını çox tükətməklə immunitetə dəstək vermək olar.
Milli.Az xəbər verir ki, həkim dietoloq Yuliya Piqareva açıqlayıb.
Payızda daha təbii tərəvəzlərdən hazırlanmış az duzlu və sirkəli şorabalar qışda marketlərdə satılan pomidor-xiyardan daha faydalıdır. Ona görə də çəkinmədən yemək olar.
Eləcə də kök, çuğundur, kahı, kartof, kələmi bol edin. Onlardan salat və şirələr düzəldin. Bu tövsiyələr 7-dən 77-ə hər kəsə uyğundur. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az









Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki
Heç evdə olmurdu, əcəl onu apardı' - Xuraman
Kainat gözəli' müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu
Depressiyanın əsl səbəbi açıqlandı
Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Nə vaxt konservatoriya məzunlarını izləyib ulduz etdiniz bu ölkədə?' - Muraddan sərt tənqid
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI
Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb
Təmizlik vasitələrinin üzərində bu simvollar yoxdursa, əsla istifadə etməyin
Oğlu Fərdi Tayfur üçün arxiv fondu yaratdı
Sibel Can nəvəsinə mövlud oxutdu - FOTOLAR