Qışdan çıxmış immuniteti möhkəmlətmək üçün nə yeməli?
Qışda bədən meyvə-tərəvəzi az qəbul edir. Eləcə də gün istiliyi olmadığı üçün vitamin D kəskin enir.
Ona görə də fevral-mart ayında immuniteti möhkəmlətmək üçün payızda bağlanan pomidor, xiyar, kələm, badımcan və meyvə kompotlarını çox tükətməklə immunitetə dəstək vermək olar.
Milli.Az xəbər verir ki, həkim dietoloq Yuliya Piqareva açıqlayıb.
Payızda daha təbii tərəvəzlərdən hazırlanmış az duzlu və sirkəli şorabalar qışda marketlərdə satılan pomidor-xiyardan daha faydalıdır. Ona görə də çəkinmədən yemək olar.
Eləcə də kök, çuğundur, kahı, kartof, kələmi bol edin. Onlardan salat və şirələr düzəldin. Bu tövsiyələr 7-dən 77-ə hər kəsə uyğundur. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Məşhur aktyoru öldürən sürücünün həbsi tələb olunur
Diyetoloq: Uşağınıza bu balığı verməyin
'UNFORMAL'dan 'Avroviziya' iddiası: 'Təklif gələrsə, gedərik'
C vitamininin ən yüksək mənbələri: Portağaldan daha zəngin 10 qida
Ürək-damar xəstəliklərinin əsas səbəbi bu imiş
Dilarə Əliyeva dünyaca məşhur jurnalda - FOTOLAR