Qoyun ətindən kələm dolması (şabalıdlı, heyvalı)

Qoyun ətindən kələm dolması (şabalıdlı, heyvalı)Ərzaqlar:Qoyun ətindən kələm dolması (şabalıdlı, heyvalı)

1 kq çəkilmiş qoyun əti

1/3 st yumru düyü

2 baş soğan

1ç.q pomidor püresi (tomat)

1 st təmizlənmiş şabalıd

1 ədəd heyva

1,5 kq kələm

Keşniş, şüyüd

Duz

istiot

Darçın

Hazırlanması:

Kələmin içini kəsib duzlu suda az pörtüb soyuduruq.

Kələm yarpaqlarının orta qalın zoğunu bıçaqla kəsib götürürük.Eyni ölçülü olsun deyə ortada iki yerə ya da 4 yerə bölürük.

Qoyun ətindən kələm dolması (şabalıdlı, heyvalı)Heyvanı yuyub nazik dilimlərə bölürük.

Qoyun ətindən kələm dolması (şabalıdlı, heyvalı)Soğanın qabığını soyub yuyub sürtgəcdən ya da blenderdən keçiririk. (Ya da əti çəkdikdə ikisini bir maşından keçiririk)

Göyərtini təmizləyib yuyub xırda doğrayırıq. Düyünü təmizləyib yuyuruq. Ətə soğan, düyü, yağ, göyərti, pamidor məti, duz, istiot və darçın əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Qoyun ətindən kələm dolması (şabalıdlı, heyvalı)Kələmin bir yarpağını götürüb bir başdan ətdən az qoyub yanına 1-2 şabalıd dənəsi və 1 dilim heyva qoyub düzbucaqlı formada bükürük.

Qoyun ətindən kələm dolması (şabalıdlı, heyvalı)Qoyun ətindən kələm dolması (şabalıdlı, heyvalı)Bu qayda ilə hamısını bükürük. Qazana əvvəl kələm yarpaqlarından səririk. Sonra onun üstünə dolmaları yığıb üstünə düz boşqab qoyub üzünə çıxana qədər su töküb əvvəlcə gur odda kəfini yığıb, sonra isə normal odda yağa düşənə qədər bişiririk.

Qoyun ətindən kələm dolması (şabalıdlı, heyvalı)Suyu çəkilib yağa düşəndə yeməyimiz hazır olacaq.

Dolmanı qaba çəkib üstünə şirəsindən töküb süfrəyə verə bilərsiniz.

Qoyun ətindən kələm dolması (şabalıdlı, heyvalı)Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4620   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Tuna balıqlı sendviç

Tərkibi. 50 qr konservləşdirilmiş Tuna balığı. 3 xörək qaşığı mayonez. 1 bibər. 1 soğan. duz. istiot. 1-2 pomidor. dilimlənmiş çörək. holland pendiri. 1 xörək qaşığı limon suyu. Hazirlama qaydasi. Tuna balığını konservdə

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

turlar.az

həkim məsləhəti qadin dunyasi sac duzumleri qadin saytlari ana və uşaq toy qabağı ureyin isemik xestelikleri kosmetika yumurta xanım az sekis itburnu sirin qogal