Qozlu kişmişli keks

Qozlu kişmişli keksƏrzaqlar:

Qozlu kişmişli keks1/2 st qoz ləpəsi

1/2 st kişmiş

1/2 st şəkər tozu

2 ədəd yumurta

200 q xama

100 q kərə yağı

2,5 st un

1 paket qabartma tozu

Hazırlanması:

Yumşaq kərə yağı ilə şəkər tozunu mikserlə çalırıq.

Qozlu kişmişli keksYumurtanı əlavə edib yenə mikserlə çalırıq.

Qozlu kişmişli keksXamanı əlavə edib mikserlə çalırıq.

Qozlu kişmişli keksQabartma tozunu əlavə edib mikserlə çalırıq.

Qozlu kişmişli keksUnu əlavə edib taxta qaşıqla qarışdırırıq.

Qozlu kişmişli keksQoz ləpəsini doğrayıb və kişmişi yuyub qurulayıb tökürük. Yenə taxta qaşıqla kütləni qarışdırırıq.

Qozlu kişmişli keksQabı kərə yağı ilə yağlayırıq.

Qozlu kişmişli keksXəmiri qaba tökürük.

Qozlu kişmişli keks170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 45-50 dəqiqəyə bişiririk.

Qozlu kişmişli keksİlıq olanda qabdan çıxardırıq. Tamam soyuduqdan sonra zövqə görə istəsəniz üstünə şəkər kirşanı səpə bilərsiniz.

Qozlu kişmişli keksNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 9917   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Qarğıdalı keksi

Tərkibi. 1 litr süd. 250 qr qarğıdalı unu. 120 qr şəkər tozu. 50 qr yağ. 3 ədəd yumurta. ½ vanil çubuğu. 3-4 dilim təzə ananas (və ya konservi)

turlar.az

qadin dunyasi donlar 2025 reseptler hind geyimləri saglamliq haqqinda kekslər kəpəklə mübarizə kosmetika birlik uşaq nece olur toy gecesı nizami gencevi sekis