Quru meyvələrdən qozlu konfet
Ərzaqlar:
10 ədəd əncir qurusu
10 ədəd xurma
10 ədəd qaysı
3 x.q bal
1/2 st qoz ləpəsi
1/2 st qara kişmiş
Hazırlanması:
Ənciri, qaysını, xurmanı və qara kişmişi təmizləyib yuyuruq.
Qurudub ət maşınından keçiririk.
Balı əlavə edib qarışdırırıq.
Qoz ləpəsini sürtgəcdən keçiririk.
Qarışıqdan bir çay qaşığı ya da bir xörək qaşığı əlimizə alıb yumrulayırıq və hər bir tərəfini qoz ləpəsinə batırıb düz qaba yığırıq.

Bu şəkildə kütlənin hamısını düzəldirik.Soyuducuda 1 saat saxladıqdan sonra çay süfrəsinə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Mətbəx Baxılıb: 2563 Tarix: 01 noyabr 2013 f PaylaşYumurta ilə qozlu toyuq salatı
Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə
Qramların stəkan və ya qaşıqla ölçüsü
110 qram badam -1 çay stəkanı. 150qram buğda -1 su stəkanı. 180 qr yarma -1 su stəkanı. 100qr qoz ləpəsi -1 su stəkanı. 110qr fındıq ləpəsi -1 çay stəkanı. 25 qr kakos -4 yemək qaşığı. 150qr mannı -1 su stəkanı. 70qr mann
Toyuqlu,göbələkli blinçik
Blinçikin hazırlanması. kəsmik - 200 q. yumurta - 2 ədəd. qatıq (və ya süd) - 500 ml. kraxmal- 2,5 x.q (vacib deyil atılmağı). şəkər tozu - 2 ç.q. duz - 0,5 ç.q. soda - 1 ç.q. un - 300 q. qızartmaq üçün bitki yağı. İçli
Qozlu kişmişli keks
Ərzaqlar:. 1/2 st qoz ləpəsi. 1/2 st kişmiş. 1/2 st şəkər tozu. 2 ədəd yumurta. 200 q xama . 100 q kərə yağı. 2,5 st un. 1 paket qabartma tozu. Hazırlanması:. Yumşaq kərə yağı ilə şəkər tozunu mikserlə çalırıq. Yumurtan
Albalılı tort
Ərzaqlar:. 200 q xama. 250 q kərə yağı. 4 st un. 1 st şəkər tozu. 1 paket qabartma tozu. İç üçün:. 500 q tumu çıxarılmış albalı (konserv olunmuş ya da təzə). 4 x.q kartof nişastası. Krem üçün:. 400 q krem pendir. 200 q qaymaq
Qarabağ kətəsi
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 3 yumurta. 100 q kərə yağı. 1/2 st şəkər tozu. 5 st un. 1ç.q dolu quru maya. 1ç.q duz. Su aparanadək. Iç üçün:. 2 st un. 1,5 st şəkər tozu. 1 paket vanil. 100 q kərə yağı. Üzü üçün:. 1 ədəd yumurta
Ağ pendirli gül börək
Ərzaqlar: . 2 ədəd hazır yuxa. 1/2 st süd. 1/4 st bitki yağı (İstəsəniz əlavə olaraq 1-2 x.q ərinmiş kərə yağı da tökə bilərsiniz. 1 yumurta (sarısı üzünə). Küncüt. İç üçün:. 300 q ağ pendir. Cəfəri. Hazırlanması:. Əvvə
Göyərti ilə kəsmik qutabı (kətə)
Ərzaqlar:. Xəmir üçün:. 4 st un. 1/3 ç.q sarıkök (zövqə görə). 1 yumurta. 1 ç.q duz. 1 st + 1/4 st ilıq su. Yuxaları yaymaq üçün: 4-5 x.q un. İç üçün:. 400 q quru pəhriz kəsmiyi. 2 x.q duru alça turşusu(turşu əvəzinə 1 ədə