Restoranda etdiyiniz 13 səhv
Restorana getmək, təkcə dostlarla əyləncəli vaxt keçirmək və dadlı yeməklərdən həzz almaq deyil. Bu həm də xüsusi etiketdir. Bu qaydalara riayət etməklə siz ətrafdakıların və iş partnyorlarınızın gözündə yüksələ bilərsiniz.
1. Stolun üstünə yeməyə aid olmayan heç bir əşya qoymayın.
Telefon, açarlar və digər əşyalar yemək stolunun üstündə olmamalıdır.
2. Yeməkdən əvvəl hər kəsin süfrə arxasında əyləşməsini, yemək və içkilərin süfrəyə verilməsini gözləyin.
3. Dəstlərin istifadəsi kənardan içəriyə ardıcıllığı ilə olmalıdır.
4. Yeməyin dadına baxmadan ona duz və istiot əlavə etməyin.
Bu aşpaza təhqir hesab edilir.
5. Yemək çubuqlarını bir-birinə sürtmək yaxşı hərəkət hesab edilmir.
Bununla yemək dəstlərinin aşağı keyfiyyətli olduğunu göstərirsiniz.
6. Yemək dəstlərinin qoyulması xidmətçi heyətin işi üçün müəyyən olunmuş işarələrdir.
7. Çubuqları kasanın kənarına qoymaq tərbiyyəsizliyin ən yüksək nöqtəsi hesab edilir.
8. Yaponlarda düyü çubuğunun şaquli şəkildə qoyulması mərhumlara təklif kimi ifadə edilir. Yemək zamanı bunu heç bir halda etmək olmaz.
9. Əgər dəstləri yerinə qoymaq istəyirsinizə, onda onları yalnız boşqabın üzərinə qoyun.
Heç bir halda götürdüyünüz dəstləri süfrənin üzərinə qoymayın.
10. Duz və istiot ancaq bir yerdə
Əgər sizdən onlardan birini istəsələr, mütləq ikisini birlikdə verin.
11. Ağzınızda yemək varkən danışmayın.
12. Heç vaxt yeməyi çubuqlarla ötürməyin.
Bu yenə yapon yas mərasimini xatırladır. Bu simvolik olaraq mərhumun sümüklərinin ötürülməsini xatırladır.
13. Heç vaxt bəxşiş verməyi unutmayın.
Hətta yemək xoşunuza gəlməsə belə, heç vax ofisiantın zəhmət haqqını verməyi unutmayın. Həmişə onun əməyini qiymətləndirin.