Saçların tez ağarmasına səbəb olan - 5 zərərli vərdişlər

Saçların tez ağarmasına səbəb olan - 5 zərərli vərdişlərSaçların, bədən tüklərinin ağarması normal təbii prosesdir, onun qarşısını almaq olmur, lakin hazırda gənclərdə erkən ağarma çoxalıb.
Buna səbəb olan bəzi faktorlar var.
Milli.Az bakupost-a istinadən xəbər verir ki, alimlər ağ saçların birinci səbəbinin genetik, irsi olduğunu deyir. Dədə-babalarınızın saçı-başı nə qədər tez ağarıbsa, sizdə də bu təkrarlanacaq.
Məlum olub ki, asiyalılar vaxtından əvvəl ağarmaya meyillidir, nəinki digər irqlər.
Həkimlər saçların vaxtından əvvəl ağarmasına səbəb olan insan amili, 5 zərərli vərdişi və faktoru sadalayıb.
1. Zəif qidalanma, orqanizmdə vacib elementlərin, vitaminlərin azlığı
Saçlar üçün dəmir, D vitamini, kalsium, selen, sink çox vacibdir. Qanazlığı olan insanların saçı cansızlaşır. B vitamin, yod, fol turşusu, eləcə də hormonların əskikliyi baş dibindəki tük hüceyrələrinin qidalanmasını pozur
İnsanın saçlarının vəziyyəti birbaşa onun qidasından asılıdır.
2. Siqaret, nikotin
Hətta özünüz çəkməsəniz belə, ailə üzvünün hər gün siqaret çəkməsi saçların qan dövranını pozur.
3. Yüksək stress, təşviş, depressiya
Daim fikir çəkən, əsəbi insanların saçının ağardığı qədimdən məlumdur. Eləcə də normal yuxu almayanların saçı tez ağarır.
4. Autoimmun xəstəliklər, zob, mədə-bağırsaq xəstəlikləri
Bu xəstəlikləri vaxtında aşkar etməmək, qarşısını almamaq, müalicə olunmamaq dəri, saçlara da mənfi təzahürünü göstərir.
Mədə-bağırsaq xəstə olduqda, faydalı maddələr bədənə sovrulmur.
5. Kimyəvi maddələrin təsiri, çirkli mühit
Saçların tez-tez kimyəvi maddələrə məruz qalması, keratin, boya, lak, zərərli şampunlar, isti fenlər, müxtəlif gellər, prosedurlar saçların strukturunu pozur, onların piqmentasiyasını azaldır.
Saçlarla bağlı problemlərə dermatoloq və trixoloqlar baxır. Əgər çox erkən ağarma varsa, bu faktorlara baxın və həkimə gedin.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1005   Tarix: 13 may 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qanda şəkəri salan meyvə

Bu meyvədə olan rezisdent nişasta və pektin qanda qlükozanı tənzimləyir və uzun müddət toxluq verir. -a istinadən xəbər verir ki, avstraliyalı diyetoloq Syuzi Barrell yetişməmiş yaşıl bananın faydasını açıqlayıb. "Yetişmi

.

Çay içərkən bu səhvə yol verməyin

Azərbaycanda ən çox istehlak edilən mayelər arasında yer alan çay tək başına istifadə edildikdə zərərli içki sayılmır. Lakin çay içərkən edilən bir səhv mədə və böyrəklərinizə ciddi zərər verə bilər. -a istinadən xəbər veri

.

Ən bahalı və sağlam bitki yağları - hər kəs bunları bilmir

Düzgün qidalanmada bitki yağları vacib rol oynayır. .   -a istinadən xəbər verir ki, lakin bəziləri qiyməti yüksək olan yağların daha sağlam olduğunu düşünür. Hansı yağları ən bahalı və faydalı adlandırmaq olar?. Arqan. Dəriy

.

Niyə qızartmazdan əvvəl kartofun üzərinə un səpirlər? - Faydalı hiylə

Bəzən kartof qızardarkən dilimlərin bir hissəsi yanır, digər hissəsi isə çiy qalır .Ən çətin şey, xoş bir rəngin iştahaaçan görünüşə nail olmaqdır. Bəs, biz dadlı və xoş görünüşlü kartofları necə hazırlaya bilərik? .   -

.

Niyə hər gün darçın istehlak edilməlidir?

Darçının tərkibində sümük toxumasının saxlanmasında mühüm rol oynayan kalium, kalsium, vitamin A və K kimi faydalı elementlər var. Darçın təkcə əhvalınızı yüksəltmir, həm də sağlamlığınıza faydalı təsir göstərir.   -a istinadən xəbə

.

Niyə hər gün avokado yemək lazımdır? - Mütəxəssislər AÇIQLADI

Alimlər hər gün avokado yeməyin orqanizmə təsirlərini açıqlayıb.   -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, avokado yemək həzmi yaxşılaşdırır. Alimlər avokadonun abdominal piylənmədən əziyyət çəkən insanlarda sağlamlığ

.

Öskürək və köpün dərmanı - Razyana

bildirir ki,  "Şəfalı bitkilər" silsiləsindən növbəti bitki haqqında məlumatı təqdim edir. Bu dəfə razyana barədə məlumat verəcəyik. Razyana bitkisinə bəzi rayonlarımızda boyana deyilir. Bir növ şüyüdə bənzəyir

.

Makaronla bağlı dəhşətli fakt - belə yedikdə

Makaron bişirildikdən dərhal sonra yeyilməlidir.   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bu, sağlamlıq problemlərinə səbəb olmaya bilər. Yenidən qızdırıldıqda makaronda olan nişasta dəyişdirilmiş nişastaya çevrilir

.

Təhlükəli virusun yeni ştammının yayılması ilə bağlı HƏYƏCAN TƏBİLİ

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının nümayəndələri insanlar üçün böyük təhlükə yaradan H5N1 "quş qripi"nin yeni ştammının yayılması ilə bağlı həyəcan təbili çalır.   -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatçılar bildirirlə

turlar.az

sonxeber.az gözəllik məhsulları kosmetoloq sade makiyaj sekilleri dogum cantasinda ne olmalidir usaq oyuncaqlari atalar sözləri elm haqqinda alin yazisi xanim qafarova kosmetika haxisdalar webnem tovuzlu penis vetene aid atalar sozleri aslan