Sağlam yumurta sarısı hansı rəngdə olmalıdır? - FOTO

Yumurtanı bişirmək üçün qırdığınız zaman onun sarısının hansı rəngdə olduğuna diqqət edin.
Bir çoxları bu haqda bilmir və fikir vermirlər. Ancaq yumurta sarısı əslində sarı rəngdə olmamalıdır.
Yumurta sarısının rəngi onu yumurtlayan toyuğun sağlamlığı haqqında çox deyə bilər. Mağazalardan alınan yumurtaların sarısı isə təəssüf ki, hər zaman ideal rəngdə olmur.
Yumurta haqqında düşündükdə ilk ağla gələn həyətdə sərbəst şəkildə gəzən və yediyi buğdadan əlavə otların arasında yemək üçün qida axtaran toyuqlar olur. Ancaq təəssüf ki, mağazada satılan yumurtaların əksəriyyətini böyük hində qapalı vəziyyətdə saxlanılan, günəşi çox az görən və təmiz havada olmayan toyuqlar yumurtlayır.
Əgər toyuğun hansı şərtlərdə saxlandığını bilmək istəyirsinizsə, yumurtanın sarısına diqqət yetirin.
Şəkildəki yumurtalardan hansı daha cəlbedici gəlir?
b_500_350_16777215_0___images_stories_Maraqlixeber_yumurta-sarisi1.jpeg
Əgər ərzaq mağazalarından yumurta alırsınızsa, onda yəqin ki, əksər hallarda şəkildə mərkəzdə yerləşən yumurta sarısı ilə rastlaşırsınız. Çünki mağazada satılan yumurtaların çoxu solğun sarı rəngdə olur. Bu o deməkdir ki, onu yumurtlayan toyuq ancaq süni yem yeyib və daim oturaq vəziyyətdə olub.
İnanılması çətin olsa da, əslində ən ideal yumurta sarısı tünd narıncı rəngdə olandır. Şəkildə soldakı yumurta kimi...
b_500_350_16777215_0___images_stories_Maraqlixeber_yumurta-sarisi2.jpeg
Əgər yumurta sarısı məhs bu rəngdədirsə, böyük ehtimalla, onu həyətdə sərbəst şəkildə gəzən toyuq yumurtlayıb. ENC mərkəzinin sağlam qidalanma proqlamları üzrə rəhbəri Hilari Tesmarın fikrincə, həyətdə sərbəst gəzən toyuqlar daha çox piqmentli məhsullar yeyir ki, bu da yumurtanın sarısında əks olunur.
Toyuğun nə ilə qidalandığı nəyə görə önəmlidir?
Ən azından ona görə ki, bu, yumurtanın qida dəyərinə birbaşa təsir göstərir.
Rəngindən asılı olmayaraq yumurtaların hamısı demək olar ki hər zaman eyni miqdarda zülal və yağ tərkibinə malik olur. Lakin tünd rəngdə yumurta sarısı yumurtada yetərli miqdarda ksantofillər və Omega-3 yağlarının olduğunun göstəricisidir. Ksantofillər həmçinin ispanaq, kələm, kabaçki və brokolinin tərkibində mövcuddur. Omega-3-ün insan orqanizminə faydaları isə hamıya məlumdur.
Bundan əlavə Pensilvaniya Universitetinin mütəxəssisləri tərəfindən aparılan araşdırmalar göstərib ki, tünd rəngdə sarısı olan yumurtalar daha çox A, D və E vitaminləri, həmçinin çox miqdarda beta-karoten tərkibinə malikdir.
Beləliklə, əgər yumurtanın tərkibində bu maddələr yoxdursa və ya azdırsa (necə ki, açıq, solğun rəng buna sübutdur), o zaman həmin yumurtanı yeməyin elə bir əhəmiyyəti yoxdur, çünki onun orqanizmə faydası olmayacaq.

Saglamolun.Az
Sağlam yumurta sarısı hansı rəngdə olmalıdır? - FOTOSağlam yumurta sarısı hansı rəngdə olmalıdır? - FOTOSağlam yumurta sarısı hansı rəngdə olmalıdır? - FOTO

Mətbəx     Baxılıb: 2545   Tarix: 13 iyun 2017
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kəsmikli Bananli Tort

Ərzaqlar. 4 yumurta . 350 qram şəkər . 180 qram un . 5 xörək q. kakao tozu . 1 paket qabartma tozu . 4 xörək q. qaynar su . 250 qram kəsmik . 15 qram jelatin . 500 qram 33 %-li qaymaq . 4 ədəa banan . 100 qram tünd şokolad

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

turlar.az

sonxeber.az kosmetoloq aksessuarlar yemek reseptleri hər gün bal xolesterini azaldan qidalar arıqlamaq 2024 un geyimleri kosmetika novruz qiz evi haxista salam qu quşu sanamalar