Sağlamlıq üçün qorxulu məşhur DUZLU QƏLYANALTILAR
Duzlu qəlyanaltılara qarşı durmaq çətindir, lakin sağlamlığımız üçün olduqca zərərli ola bilər. Həddindən artıq duz yemək iltihaba, bağırsaq problemlərinə və çəki artımına səbəb olur.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə dietoloq Meri Sabat danışıb.
"Duzlu qəlyanaltılar həddindən artıq istehlak edildikdə iltihabı və bağırsaq yağının yığılmasını təşviq edə bilər", - o bildirib.
Həddindən artıq duz istehlakı bədəninizə zərər verə bilər. Kartof çipsləri, emal olunmuş pendir və işlənmiş ətlər ən zərərli qidalardandır. Bir çox kartof çipsləri iltihabı təşviq edən və ürək xəstəliyi riskini artıran, trans yağları ehtiva edən qeyri-sağlam yağlarda qızardılır.
Mütəmadi olaraq işlənmiş pendir qəlyanaltıları yemək iltihab və çəki artımı da daxil olmaqla sağlamlığınıza pis təsir göstərə bilər. Məsələn, mozzarella çubuqları yaxud emal edilmiş pendirdə doymuş yağ da yüksəkdir və onların həddindən artıq istehlakı çəki artımına kömək edə bilər.
Dietoloq yüksək miqdarda natrium və digər konservantlara görə donuz ətindən uzaq durmağı tövsiyə edir. O qeyd edir ki, işlənmiş ətlər duzla yüklənir. Müvafiq olaraq, həddindən artıq natrium qəbulu qan təzyiqinin artmasına və iltihaba səbəb ola bilər. Amma bu ətin tərkibindəki konservantlar və əlavələr bağırsaq sağlamlığını poza bilər.
Milli.Az









Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası
Şampuna bu qarışımı əlavə edin - saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Xəzər Süleymanlı bu radioda aparıcılıq edəcək
Oksana bu teatrda çalışacaq
Hər 45 dəqiqədən bir oturmağa ara vermək lazımdır: Hərəkətsiz bədəndə nələr baş verir?
3-3-3 üsulu ilə insomnia olub-olmadığınızı test edin
Çox səhvlərim olub, peşmanam' - Şəbnəm
8 saatdan az yatanlara xəbərdarlıq
Türk kişiləri yaraşıqlılığa görə dünya ikincisi oldu
Elvin Babazadənin ailəsinə ağır itki
Kardioloq Xəbərdar Edir: Soyuq Havada Bu Səhvləri Etməyin
Məşhur aktrisa üçüncü dəfə ana oldu
Gənclik iksiri hazırlandı - Ömrü iki dəfə uzadır