Sağlamlıq üçün qorxulu məşhur DUZLU QƏLYANALTILAR
Duzlu qəlyanaltılara qarşı durmaq çətindir, lakin sağlamlığımız üçün olduqca zərərli ola bilər. Həddindən artıq duz yemək iltihaba, bağırsaq problemlərinə və çəki artımına səbəb olur.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə dietoloq Meri Sabat danışıb.
"Duzlu qəlyanaltılar həddindən artıq istehlak edildikdə iltihabı və bağırsaq yağının yığılmasını təşviq edə bilər", - o bildirib.
Həddindən artıq duz istehlakı bədəninizə zərər verə bilər. Kartof çipsləri, emal olunmuş pendir və işlənmiş ətlər ən zərərli qidalardandır. Bir çox kartof çipsləri iltihabı təşviq edən və ürək xəstəliyi riskini artıran, trans yağları ehtiva edən qeyri-sağlam yağlarda qızardılır.
Mütəmadi olaraq işlənmiş pendir qəlyanaltıları yemək iltihab və çəki artımı da daxil olmaqla sağlamlığınıza pis təsir göstərə bilər. Məsələn, mozzarella çubuqları yaxud emal edilmiş pendirdə doymuş yağ da yüksəkdir və onların həddindən artıq istehlakı çəki artımına kömək edə bilər.
Dietoloq yüksək miqdarda natrium və digər konservantlara görə donuz ətindən uzaq durmağı tövsiyə edir. O qeyd edir ki, işlənmiş ətlər duzla yüklənir. Müvafiq olaraq, həddindən artıq natrium qəbulu qan təzyiqinin artmasına və iltihaba səbəb ola bilər. Amma bu ətin tərkibindəki konservantlar və əlavələr bağırsaq sağlamlığını poza bilər.
Milli.Az









Hakışta
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO
Okan Karacan da saxlanıldı
Allahım, onları sənə həvalə edirəm' - Foto
Güllünün mal varlığı açıqlandı
Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur
Çox adam arıqlamaq üçün belə edir, amma kökəldir
Elektron siqaretlər niyə qadağan olunur? - Deputat açıqladı
Zamiq qayğıya möhtac uşaqları sevindirdi - FOTOLAR
İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi