Salatlar haqqında bilmədiklərimiz

Salatlar haqqında bilmədiklərimiz1. Salat, bir hamburger görə hər zaman daha az kalorilidir
Bu, tamamilə səhv bir məlumat . Salatın üzərinə əlavə olunan souslar olduqca yüksək kalorili ola bilər. Üstəlik zeytunyağı da sağlam olduğu səbəbiylə salatlarda bolca istehlak edilər. Lakin zeytun yağının yüksək kalori dəyərlərinə sahib olması çox vaxt atlanan bir gerçəkdir. Buna görə sıravi bir hamburger görə sıx souslu və zeytunyağlı bir salatın kalorisi daha çox ola bilər. Ancaq diyetdə idarəli olaraq salat yemək çox faydalı ola bilər. Çünki salat üçün istifadə tərəvəz və göyərtilər lif cəhətdən zəngindir. Bu qidalar mədə və bağırsaqları artıqdan işlədərək kalori yakımını sürətləndirər.

2. Aşağı kalorili tərəvəzlər daha yaxşıdır
Salatınızın analiz edəcəyiniz zaman içindəki bəsləyici elementlərə və enerji təmin edən kalori dəyərlərinə diqqət yetirin. Məsələn kerevizi az kalorili olduğu üçün seçim edir ola bilərsiniz amma bu tərəvəzin sizə qazandırdığı enerji də aşağıdır. Kərəviz kimi açıq rəngli tərəvəzlər digər tərəvəzlərə görə daha az lif, vitamin və mineral ehtiva edərlər. Bu səbəblə bol tərəvəzli salat seçim edəcəyiniz zaman kırmızıbiber , brokoli , kök, noxud və badımcana ağırlıq verin.

3. Yarpaqlı tərəvəzlərin hamısının bəsləyici dəyərləri eynidir
Yarpaqlı tərəvəzlərin rəngləri açıldıqca bəsləyici elementləri də bir o qədər azalar. Açıq rəngli bir atom salat aşağı dərəcədə A, C vitaminləri, dəmir və lif dəyərlərinə malikdir. Tünd yaşıl rəngdəki ispanaq yarpaqlarında isə yüksək dərəcədə maqnezium, dəmir və kalsium vardır. Ispanağı antioksidan dəyərləri də yüksəkdir.

4. Salatınızın üstünə əlavə qızarmış toyuq ya da ət kalori dəyərini artırmaz
Əgər salat bir ana yeməyə yoldaşlıq etmirsə, doyurucu olması üçün üzərinə toyuq , balıq ya da ət əlavə edə bilərsiniz. Amma diqqət! İşdə bu nöqtədə salat masumiyetini itirir və bir kalori anbarı halına gələ bilir. Bu səbəblə əgər salatınıza zülal dəyəri qazandırmaq istəyirsinizsə , qaynadılmış ya da yağsız tavada bişirilmiş ət ya da toyuğu seçməlisiniz.

5. Üzvi yaşıllıqlar hər zaman üçün çox daha sağlamdır
Araşdırmalar ; orqanik qidaların bəsləyici elementlərinin kimyəvilərdən uzaq olaraq yetişdirilən tərəvəz və meyvələrə görə çox da üstün olmadığını göstərir. Bu səbəblə yalnız orqanik tərəvəz yemək lazım olduğunu da düşünməməlidir .

Mətbəx     Baxılıb: 17099   Tarix: 26 noyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

turlar.az

donlar 2025 hamiləlik reseptler cennet almasinin murebbesi türk mətbəxi heyvanlarin cinsi elaqesi bal şəfadı kosmetika baldıza aid hakışta layla xerçeng sirniyatlar nagillar