Sarımsaq çayı necə hazırlanır və faydası
Vitamin baxımından olduqca zəngin olan sarımsağın tərkibində bol miqdarda mineral mövcuddur.
Ürək sağlamlığının qorunmasına köməkçi olan sarımsaq davamlı istehlak edildiyində, zərərli mədə parazitlərini də bədənimizdən təmizləyir. Bundan əlavə, sarımsaq qış aylarında qripə və infeksiyalara qarşı qoruyucu funksiya daşıyır. Həzm sisteminin də təmizlənməsinə köməkçi olan sarımsaq mədədən köpün xaric edilməsinə təsir edir. Sarımsaq doğru istifadə edildiyi zaman maddələr mübadiləsini sürətləndirir və bədəndən yağın atılmasına köməkçi olur, bu sayədə arıqlamaq mümkündür.
Xanim.az-ın məlumatına görə, arıqlamaq və xəstəliklərə qarşı immunitet qazanmaq üçün sarımsaq çayını hazırlamadan əvvəl üç və ya dörd barmaq ucu qədər zəncəfilə ehtiyacımız olacaq. Hazırladığımız zəncəfili bir böyük stəkan suda 6 dəqiqəyə qədər qaynadın və sonra 2 iri diş və yüngül əzilmiş sarımsaqları qoyun və 5 dəqiqə qədər dəmlənməsini gözləyin, son olaraq süzün və istəyə görə 1 çay qaşığı limon suyu əlavə edin, çox az miqdarda bal qoyub ilıq olaraq istehlak edin. Hazırlanmış sarımsaq çayını gündə 2 fincan miqdarında, çox ac olmadığınız vaxt içə bilərsiniz.//deyerler.org
f Paylaş