Şəkərə xeyirdir, ürəyi gücləndirir, dərini gözəlləşdirir

Şəkərə xeyirdir, ürəyi gücləndirir, dərini gözəlləşdirir200-dən çox növü olan kətan toxumu orqanizm üçün ən faydalı qidalardandır. Amma onu həddindən çox qəbul etmək orqanizm üçün ziyandır.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, həm arıqlamağa kömək edən, həm də sağlamlıq üçün faydalı olan bu qidanın bir çox növü var.
Tərkibində proteyn, omeqa 3 vitamini mövcuddur. Yaşlanmanın qarşısını alır. Bədəndəki piyləri parçalayır. Həm də immuniteti gücləndirir.
Toxluq hissi yaradan kətan toxumu qandakı şəkər balansını tənzimləyir. Metobolizmanın güclü işləməsinə yardımçı olur. Qəbizlik problemini aradan qaldırır.
Tərkibindəki E vitamini dırnaqları möhkəmləndirir, saç tökülməsinin qarşısını alır, dərini nəmləndirir, səpkiləri aradan qaldırır.
Xərçəngdən əziyyət çəkənlər müalicə ərəfəsində kətan toxumundan istifadə edə bilər. Ürəyin işini möhkəmləndirir, problemləri aradan qaldırır.
Çalışın kətan toxumunu çiy yeməyin. Çünki tərkibində toksinlər var. Onu qovurub, qatığa, salata qataraq yeyə bilərsiniz. Yağından rahat istifadə etmək mümkündür. Uağını saç dibinə, dırnağa, üzə çəkmək olar.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1111   Tarix: 12 dekabr 2021
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Səhər, nahar və şam yeməyini nə vaxt yeməlisiniz?

Həyatın müasir ritmi həmişə qida qəbuluna, xüsusilə səhər yeməyinə lazımi diqqət yetirməyə imkan vermir. Bir çoxumuz səhər yeməyini atlayırıq və ya yolda yeyirik. Ancaq bu yanaşmanın sağlamlığımız və çəkimiz üçün mənfi nəticələr

.

Kimlərə portağal yemək olmaz?

Portağal son dərəcə sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Həddindən artıq duz olan QİDALAR

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatına görə, gündə orta hesabla duz qəbulu 5 qramdır. Bu miqdarın müntəzəm olaraq aşılması sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, orta dərəcədə duz istehlakı isə əksinə

.

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Portağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir.   -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Baş gicəllənməsinə bunlar səbəb olur

Baş gicəllənməsinə 83 müxtəlif vəziyyət səbəb ola bilər ki, bunların da əksəriyyəti qulaq xəstəlikləri ilə bağlıdır. Unikal-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı otonevropatoloq Viktor Voronov deyib. Həkimin sözlərin

.

Burun axıntısı və öskürəyi bir gündə yox edir

Son günlər yayılan qrip virusu öskürək, burun axıntısı kimi xoşagəlməz hallarla müşahidə edilir. axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, şiddətli və davamlı burun axıntısı insanın gündəlik işlərini yerinə yetirməsinə mane olur

.

Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır

Kartof hər evdə bişirilən yemək növlərindən biridir. Bu yemək həm çox asan, həm də çox dadlıdır. Hər kəs kartofu fərqli üsullarla qızardır. Bəs, kartofu necə mükəmməl şəkildə qızartmaq olar? .   -a istinadən xəbər verir ki

.

Yağlı mətbəx dolabların parladacaq üsul

Mətbəxlərdəki dolabı yemək bişirərkən ən çox çirklənən yerlər sırasındadır.   -a istinadən xəbər verir ki, yağ sıçramalarını təmizləmək gecikdirildikdə daha çətinləşə bilər. Mətbəx dolabını parıldadacaq üsulu izah edirik:

.

Bu asılılıq uşaqlarda ruhi xəstəliklərə səbəb olur

Aparılan araşdırmalar göstərib ki, smartfon, sosial media və video oyunlarına aludə olan uşaqlar həyatlarının daha sonrakı dövrlərində psixoloji problemlərlə üzləşirlər. -a istinadən xəbər verir ki, kanadalı alimlər uşaqlı

turlar.az

sonxeber.az kosmetoloq geymler 2024 gözəllik məhsulları məmməd ismayıl meyvələr üzə qulluq moruğun faydasi kosmetika rus dilini oyrenek 2ci ders ginekoloq webnem tovuzlu xanım az hekaye janri