Şərbətli dilbər dodağı – FƏRQLİ RESEPT

Şərbətli dilbər dodağı – FƏRQLİ RESEPTŞirniyyatı hər birimiz sevirik. Xüsusilə də evdə hazırladığımız şirniyyatların ətri, dadı sanki bir başqa olur. Ailem.az sizə ağız dadınızı dəyişdirəcək fərqli və ləzzətli şirniyyat resepti təqdim edir.

Şərbətli dilbər dodağı

5 stəkan un
2 yumurta
1 stəkan qatıq
1 stəkan duru yağ
1 xörək qaşığı sirkə
1 qabartma tozu
1 çay qaşığı duz
İri doğranmış qoz
Xəmiri asan açmaq üçün qarğıdalı nişastası

Üzəri üçün lazım olanlar:

100 qr kərə yağı
2 xörək qaşığı duru yağ

Şərbəti üçün:

4 stəkan şəkər tozu
4 stəkan su
Yarım limon suyu

Şərbətin hazırlanması:

QEYD: Bildirək ki, bu resepti hazırlayarkən şərbətin soyumasını gözləyəcəyiniz üçün onu əvvəlcədən hazırlamağınız məsləhətdir.

Dərin bir qazana su və şəkər əlavə edərək qaynadın. Təxminən 5 dəqiqə qaynatdıqdan sonra üzərinə limon suyu tökün və qazın odunu azaldaraq 20 dəqiqə daha qaynadın.
Şərbət mət hala gəldikdə ocaqdan götürün və soyumağa qoyun.

Xəmirin hazırlanması:

Yumurta, yağ, sirkə və duzu bir qabda qarışdırın. Ardından un və qabartma tozunu əlavə edin. Ələ yapışmayan yumşaq bir xəmir halına gəlincə iki bərabər hissəyə bölün və hər parçadan 12 kiçik kündə hazırlayın. Hazırladığınız kündələri unlu bir sininin üzərinə düzün və təxminən bir saatsaxlayın.

İlk 12 kündəni tək-tək, altına və üstünə nişasta səpərək yayın.

Yaydığınız kündələri aralarına yenə nişasta səpərək üst-üstə düzün və 4 mm qalınlığında tək bir yuxa halına gəlincəyə qədər təkrar yayın. Digər 12 kündəyə də eyni prosesi tətbiq edin.

Yaydığınız yuxaları yuvarlaq bir qəliblə kəsin. İstəsəniz, stəkandan da istifadə edə bilərsiniz.

Kəsdiyiniz dairələrin arasına iri doğranmış qozu qoyun və bağlayaraq soba qabına yığın.

Kərə yağı və duru yağı kiçik bir tavaya əlavə edərək əridin. Daha sonra soba qabına yığdığınız şirniyyatların üzərinə sürtün. 190 dərəcəlik sobada qızarana qədər bişirin. Bişən şirniyyatların üzərinə soyumuş şərbəti tökün. Dilbər dodağı şirniyyatı şərbəti çəkdikdən sonra üzərinə qoz əlavə edə bilərsiniz.

Mətbəx     Baxılıb: 4183   Tarix: 10 dekabr 2017
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Pendirli, göyərtili fəsəlinin resepti - Video resept

Tərkibi:. 600qr un (200qr-lıq stəkanla 4stəkan dolu 5 ci stəkanın 3 ). 400ml ilıq su 2 stəkan. 8 qram yaş maya (quru 1 silə çay qaşığı). İçliyi üçün:. 250qr ağ pendir. hərəsindən 1 dəstə- keşniş,şüyüd, göy soğan və yarı

turlar.az

aksessuarlar gelinlikler geymler 2025 dirnaqlara qulluq qaydalari salatların hazırlanması azadqadin agil haqqinda atalar sözləri kosmetika janrlar tərəzi gozde olar novruza aid hakista hakista sozler