Soğan- sarımsaqla xərçəngdən qorunun - Mütəxəssisdən məsləhətlər

Soğan- sarımsaqla xərçəngdən qorunun - Mütəxəssisdən məsləhətlərTürkiyəli onkologiya üzrə mütəxəssis Nilüfer Avcı xərçəngə qarşı mübarizə üçün soğan-sarımsaq yeməyi məsləhət görüb.
"Çoxlu sarımsaq və soğan yeyin" deyən həkim düzgün qidalanma ilə bağlı bir neçə məsləhət verib:
"- Soğan və sarımsaq güclü kanserogen olan nitrozaminləri bloklayaraq bizi xərçəngdən qoruyur.
- Brokolinin tərkibində prostat xərçənginə qarşı qoruyucu rolu olan qlükorafanin var.
- Qırmızı üzümdə çoxlu resveratrol var. Resveratrol xərçəngə qarşı qoruyur, xərçəng hüceyrələrinin böyüməsinin qarşısını alır.
- Moruq, çiyələk və qaragilə kimi meşə meyvələri antikanserogen ellargik turşu ilə zəngindir. Ellargik turşu albalı, armud, alma və kividə də olur.
Təbiətdəki bir çox qida insanın inkişafı üçün lazımdır. Təkcə sağlam qidalanmaq kifayət deyil. İdmanla məşğul olmalı, zərərli vərdişlərdən uzaq durmalıyıq. Stresdən uzaq durun, istirahət edin və hobbilərlə məşğul olun. Unutmayaq ki, bizi xərçəngdən qoruyan və ya xərçəngi sağaldan heç bir qida maddəsi yoxdur"./
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1169   Tarix: 06 noyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Kondisioner yaşlılarda ölüm riskini azaldır – Yeni araşdırma

Kanadalı alimlərin araşdırmasına görə, kondisioner istifadə edən yaşlı insanlar isti havalarda daha uzun yaşayır. Tədqiqat 2010-2023-cü illər arasında qocalar evlərində 74.00 ölüm hadisəsini analiz edib. xəbər verir ki, nəticələ

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ

"Elektron siqaretə münasibətdə cəmiyyətdə yanlış bir təsəvvür formalaşıb. Bir çox insan düşünür ki, adi siqaret daha zərərlidir və elektron siqaretə keçməklə zamanla siqareti tamamilə tərgitmək mümkün olacaq. Bu yanaşm

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

turlar.az

sac duzumleri kosmetika mehsullari kosmetoloq sacin horulmesi olum haqqinda maraqli faktlar sizanaqlara qarsi maskalar qarazire faydalari kosmetika hakisda qiz evi ucun baldıza aid hakışta tapmacalar gozellik