Şokoladlı bulkalar

Şokoladlı bulkalarTərkib:
- 450 qr un
- 80 qr kərə yağı
- 1 ədəd yumurta
- 120 qr şəkər tozu
- 1,5 ç.q. quru maya
- 160 qr süd
- 1 çimdik duz
- şokoladlı pasta (içlik üçün)
- şəkər pudrası
- yumurta (bulkaların üzərinə çəkmək üçün)
Hazırlanması:
1. Maya ilıq süddə əridilir, 1 ç.q. şəkər tozu əlavə olunur, 15-20 dəqiqə ərzində isti yerdə qalır.
2. Şəkər tozu, duz, yumşalmış yağ, yumurta qarışdırılır, ələnmiş un və maya əlavə olunur, xəmir yoğrulur.
3. Xəmiri 1 saat ərzində isti yerdə saxlayırıq ki, qalxsın.
4. Xəmiri hissələrə bölürük, yastıladırıq, üzərinə 1 ç.q. içlik qoyuruq, bulkalar formasına salırıq.
5. Tavaya kərə yağı çəkirik, bulkaları düzürük (aralarında məsafə qalmalıdır), 20 dəqiqə saxlayırıq.
6. Bulkaların üzərinə çalınmış yumurta çəkirik.
7. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırırıq və bulkaları təxminən 20 dəqiqə ərzində bişiririk.
8. Hazır bulkaları soyuduruq və üzərinə şəkər pudrası səpirik.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2354   Tarix: 23 may 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

turlar.az

toy makiyajlari yay kolleksiyasi qadin sayti mayalanma sac düzümləri mimoza salatinin hazirlanma qaydasi i̇mtahana hazırlıq kosmetika əqrəb gulmeli hakista efsaneler novruz bayramına aid laylalar