Şokoladlı bulkalar

Şokoladlı bulkalarTərkib:
- 450 qr un
- 80 qr kərə yağı
- 1 ədəd yumurta
- 120 qr şəkər tozu
- 1,5 ç.q. quru maya
- 160 qr süd
- 1 çimdik duz
- şokoladlı pasta (içlik üçün)
- şəkər pudrası
- yumurta (bulkaların üzərinə çəkmək üçün)
Hazırlanması:
1. Maya ilıq süddə əridilir, 1 ç.q. şəkər tozu əlavə olunur, 15-20 dəqiqə ərzində isti yerdə qalır.
2. Şəkər tozu, duz, yumşalmış yağ, yumurta qarışdırılır, ələnmiş un və maya əlavə olunur, xəmir yoğrulur.
3. Xəmiri 1 saat ərzində isti yerdə saxlayırıq ki, qalxsın.
4. Xəmiri hissələrə bölürük, yastıladırıq, üzərinə 1 ç.q. içlik qoyuruq, bulkalar formasına salırıq.
5. Tavaya kərə yağı çəkirik, bulkaları düzürük (aralarında məsafə qalmalıdır), 20 dəqiqə saxlayırıq.
6. Bulkaların üzərinə çalınmış yumurta çəkirik.
7. Sobanı qabaqcadan 200 C qədər qızdırırıq və bulkaları təxminən 20 dəqiqə ərzində bişiririk.
8. Hazır bulkaları soyuduruq və üzərinə şəkər pudrası səpirik.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2351   Tarix: 23 may 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Ev Sayağı kumpir resepti

Tərkibi. Kartof – 3 ədəd (böyük olsa daha yaxşı olar). Kök – 1 ədəd. Yumurta – 2 ədəd. Xiyar turşusu – 1 ədəd. Yaşıl noxud (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Qarğıdalı (konservləşdirilmiş) – 60 qram. Pomidor – 1 ədəd. Mayonez

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

turlar.az

qadin sayti yemek reseptleri adlarin menasi cavanlaşdırıcı maskalar prostat xinayaxdi ucun sozler toy paltarlari 2025 kosmetika arxadan olmag kokelmek terezi gözəllik sağlamlığın sirleri