Şokoladlı çizkeyk
Ərzaqlar:
400 q qurabiyə (Petit Beurre)
200 q kərə yağı
İçlik üçün:
3 ədəd yumurta
200 q qaymaq (33%-li)
500 q krem pendir
2/3 st şəkər tozu
1 paket vanil
150 q şokolad
Hazırlanması:
Qurabiyəni blenderdən ya da ət maşınından keçiririk.
Yumşaq yağı əzilmiş qurabiyənin üstünə töküb əlimiz ilə qarışdırıb xəmir halına gətiririk.
Diametri 26 sm olan qaba qarışığı yayırıq. Elə yaymaq lazımdır ki kənarları 3-4 sm yuxarı olsun. Hazırladıqdan sonra soyuducuya qoyuruq.
Krem pendir ilə şəkər tozunu çalırıq.
Qaymağı və vanili də əlavə edib çalırıq.
Yumurtanın ağını sarısından ayırıb ağını köpüklənənə qədər çalırıq. Sarını isə qarışığa əlavə edib mikserlə çalırıq.
Sonra yumurtanın ağını az-az töküb taxta qaşıqla asta qarışdırırıq. Qarışığı qabın içinə tökürük.
Şokoladı əridib üzərinə töküb çubuq vasitəsi ilə naxış salırıq.

180 dərəcə qızdırılmış sobada 1 saata bişiririk.
Soyuduqdan sonra qabdan çıxardırıq.
Soyuducuda 5-6 saat saxladıqdan sonra kəsib süfrəyə verə bilərsiniz.
Nuş olsun!









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ozanın filmi 12 dekabrda yayımlanacaq
Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
"Canlı oxumaq hər kəsin başı üçün deyil" – Şəbnəm Tovuzlu
Hüseyn: Ayselin sənəti Aşıq Samirənin sənətindən yüksəkdir
Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA
Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU
Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş