Şor qoğal

Şor qoğalƏrzaqlar:

Xəmir üçün:Şor qoğal

1 kq un

2 yumurta

1/2 ç.q sarıkök

1 ç.q dolu duz

2  st süd

1ç.q quru maya

İçlik üçün:Şor qoğal

2 st un,

1 ç.q duz,

10-11 x.q əridilmiş kərə yağı,

1/4 ç.q  istiot

2 ç.q cirə

2 ç.q razyana

1/3 ç.q sarıkök

Yağlamaq üçün:

400-450 q kərə yağı

Üzü üçün:

1 ədəd yumurta,

Xaş-xaş,

Hazırlanması:

Xəmiri hazırlamaq üçün stəkana mayanı töküb ilıq süddə qarışdırırıq. 5-10 dəqiqə qalıb köpüklənir.

Şor qoğalSüdü ilıq qızdırıb sarıkök töküb qarışdırırıq.

Şor qoğalBir qaba unu ələyirik. Unun ortasını açırıq. Yumurtanı sındırırıq, duzu səpirik, mayanı və sarıköklü südü əlavə edirik.

Şor qoğalXəmiri qarışdırıb tam həll olanadək yoğururuq. Yumşaq xəmir olur. Xəmirin üstünə sellofan çəkib dəsmal qoyub acıması üçün üstünü örtürük.

Şor qoğalİndi isə içliyi hazırlayaq. Unu tavaya töküb qazın üstündə qızılı rəngdə olanadək dayanmadan qarışdıra-qarışdıra qovururuq.

Şor qoğalHazır olanda başqa qaba tökürük soyuyur. Soyuduqdan sonra duz, istiot, sarıkök, razyana və cirəni töküb qarışdırırıq.

Şor qoğalHazır kütləyə əridilmiş yağı əlavə edib yaxşı qarışdırırıq.

Şor qoğalİçlik hazırdır.

Şor qoğalYuxaları yağlamaq üçün yağı qabda əridirik .

Şor qoğalÜzünə çəkmək üçün yumurtanı bir qaba sındırırıq.

Şor qoğalXəmir 2 saata acıyır.

Şor qoğalXəmirdən 15-16 kündə düzəldirik. 5 dəqiqə qalır kündələr özünə gəlir.

Şor qoğalNazik yuxa yayırıq.

Şor qoğalŞor qoğalŞor qoğalYuxaların hər layını bir az dartıb böyüdürük və yağlayırıq.

Şor qoğalŞor qoğalBütün yuxalar qurtardıqdan sonra kəsib hazırlayırıq.

Şor qoğalŞor qoğalŞor qoğalOrtasını aralayıb içlik qoyub ağzını bükürük.

Şor qoğalŞor qoğalŞor qoğalŞor qoğalAzca əlimizlə yayıb qurumasın deyə üstünü sellofan ilə örtürük.

Şor qoğalHazır qoğalların üzünü çevirib əlimizlə az yayıb qaba düzürük. Üzərini yumurtalayb xaş-xaş səpirik.

Şor qoğal220 dərəcə qızdırılmış sobada qızaranadək bişiririk.

Şor qoğalŞor qoğalNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 20426   Tarix: 21 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Asan Və Ləzzətli: 300 Kaloridən çox Olmayan 7 Yemək

Karnabahar gratin. Kalori - təxminən 250 kalori. Tərkibi:. Gül kələmi - 1 ədəd. Süd - 0,5 l. Krem - 100 ml. Sarımsaq - 3 diş. Sərt pendir - 100 q. Kərə yağı - 25 q. Dadmaq üçün duz. Zövqə görə üyüdülmüş ağ istiot. Pişirm

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

turlar.az

makiyaj instagram toy makiyaji sekilleri geyim və ayaqqabılar qarağatın faydaları kaktusa qulluq bilik haqqinda atalar sözləri kətə kosmetika intim munasibetler kondom nedir bayatı novruza aid hakistalar qaynana hakista