Squşonka ilə zərif bulkalar

Squşonka ilə zərif bulkalarTərkib:
- 1 stəkan süd
- 4 stəkan un
- 1 ç.q. maya
- 1 yumurta + 1 yumurta sarısı (bulkaların üzərinə çəkmək üçün)
- 3 x.q. şəkər tozu
- yarım banka bişmiş squşonka
- şəkər pudrası (üzərinə tökmək üçün)
- 50 qr kərə yağı
- 1 çimdik duz.
Hazırlanması:
1. Mayanı ilıq süddə əridin, 1 ç.q. şəkər tozu əlavə edin, qarışdırın, 20 dəqiqə isti yerdə saxlayın ki, şişsin.
2. Yağı əridin, soyudun, yumurta və qalan şəkər tozunu əlavə edin, qarışdırın.
3. Hissə-hissə un əlavə edin, qarışdırın, duz əlavə edin, qarışdırın.
4. Mayanı əlavə edin, yaxşı qarışdırın. Yumşaq xəmir alınmalıdır. Çox un tökməyin ki, xəmir bərk olmasın. Xəmiri isti yerdə 1 saat saxlayın.
5. Xəmir 2 dəfə artanda, təxminən 5 sm qalınlıqda yayın, üzərinə squşonka çəkin, rulet kimi bükün, 2-3 sm enində tikələrə doğrayın.
6. Tavaya yağ çəkin, bulkaları düzün (aralarında məsafə qalmalıdır), üzərinə mətbəx dəsmalı sərin, 20 dəqiqə saxlayın.
7. Bulkaların üzərinə çalınmış yumurtanın sarısını çəkin.  
8. Sobanı 200 C qədər qızdırın, bulkaları 15-20 dəqiqə ərzində bişirin.
9. Bulkaları soyudun, üzərinə pudra səpin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2369   Tarix: 24 may 2019
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

turlar.az

yay kolleksiyasi kosmetika mehsullari reseptler mimoza salatinin hazirlanma qaydasi çantalar əl işlərinin hazırlanması qoç bürcü kosmetika baldiza aid hakisda ikizler hüzeyir hacibəyov sac modelleri rus dilini öyrənək