Squşonka ilə zərif bulkalar

Squşonka ilə zərif bulkalarTərkib:
- 1 stəkan süd
- 4 stəkan un
- 1 ç.q. maya
- 1 yumurta + 1 yumurta sarısı (bulkaların üzərinə çəkmək üçün)
- 3 x.q. şəkər tozu
- yarım banka bişmiş squşonka
- şəkər pudrası (üzərinə tökmək üçün)
- 50 qr kərə yağı
- 1 çimdik duz.
Hazırlanması:
1. Mayanı ilıq süddə əridin, 1 ç.q. şəkər tozu əlavə edin, qarışdırın, 20 dəqiqə isti yerdə saxlayın ki, şişsin.
2. Yağı əridin, soyudun, yumurta və qalan şəkər tozunu əlavə edin, qarışdırın.
3. Hissə-hissə un əlavə edin, qarışdırın, duz əlavə edin, qarışdırın.
4. Mayanı əlavə edin, yaxşı qarışdırın. Yumşaq xəmir alınmalıdır. Çox un tökməyin ki, xəmir bərk olmasın. Xəmiri isti yerdə 1 saat saxlayın.
5. Xəmir 2 dəfə artanda, təxminən 5 sm qalınlıqda yayın, üzərinə squşonka çəkin, rulet kimi bükün, 2-3 sm enində tikələrə doğrayın.
6. Tavaya yağ çəkin, bulkaları düzün (aralarında məsafə qalmalıdır), üzərinə mətbəx dəsmalı sərin, 20 dəqiqə saxlayın.
7. Bulkaların üzərinə çalınmış yumurtanın sarısını çəkin.  
8. Sobanı 200 C qədər qızdırın, bulkaları 15-20 dəqiqə ərzində bişirin.
9. Bulkaları soyudun, üzərinə pudra səpin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 2495   Tarix: 24 may 2019
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

turlar.az

toy makiyaji sekilleri həkim məsləhəti geyim və ayaqqabılar arıqlama pəhriz qadın xəstəlikləri meyvələr gavalinin faydasi kosmetika oxatan yemekler fitat azərbaycan insan