Süd və süd məhsulları alarkən diqqətli olun
Süd və süd məhsulları insanların geniş istifadə etdiyi əvəzsiz qidalardandır.
Süd yaxşı stimulyatordur və orqanizmə daxil olan başqa qida maddələrinin mənimsənilməsini artırmağa köməklik edir.
Açıq şəraitdə satılan süd məhsulları gigiyenik baxımdan insan orqanizmində zərərli xəstəliklərə səbəb ola bilər. Ona görə də süd və süd məhsulları alarkən qablaşdırmanın üzərində aşağıdakı məlumatların olduğuna diqqət etmək lazımdır:
– istehsalçı müəssisənin adı və ünvanı,
– məhsulun adı;
– yağın kütlə payı;
– əmtəə nişanı;
– məhsulun xalis çəkisi;
– istifadə tarixi;
– tərkibi;
– istifadə edilməsi barədə məlumatlar;
– saxlanılma müddəti və şəraiti;
– standartın nömrəsi və s.
Süd məhsullarının qablaşdırılmış paketləri zədəsiz olmalı, məhsulların yararlılıq müddəti istehsalçı tərəfindən paketin üzərində əks olunmalıdır. Süd tez xarab olan məhsullara daxil olduğu üçün istehlak ediləcək miqdarda alınmalıdır. Alındıqdan sonra isə ən qısa müddətdə soyuducuya yerləşdirilməlidir. Saxlama müddəti keçmiş süd məhsullarının istifadəsi sağlamlıq üçün təhlükəlidir.
Onu da bilmək lazımdır ki, saxlanılma şəraitinin və müddətinin pozulması süd və süd məhsullarında bakteriyaların inkişafını sürətləndirir. (Trend.az)
Paylaş:
Facebook
Twitter
Google + /bizimyol.info









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Bu 3 içki ömrü uzadır - Sübut edildi
Anasının öldüyünü üç gün qızından gizlətdik' - Yaşar Nurinin qızı
Yatmazdan əvvəl nəyi, nə vaxt yemək lazımdır? - Mütəxəssislərin tövsiyələri
Məşhur aktrisanın içkisinə narkotik maddə atdılar, xəstəxanalıq oldu
Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida
Bunu biləndən sonra hər gün xurma yeyəcəksiniz - Ürəkdən şəkərə hər şeyə təsir edir
Samirə Əfəndi Akif Nağını məhkəməyə verir
Bu qidadan uzaq durun - Bədənə gizli təsirləri VAR
Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq
Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri
Payızda niyə SPF istifadə etməliyik?