Süddə nə qədər şəkər var?

Süddə nə qədər şəkər var?Südün tərkibində olan təbii şəkər miqdarını, etibarlılığını və sağlamlıq üzərindəki təsirlərini mütəxəssislər paylaşdı.
Daha əvvəl hər hansı bir süd qutusunun qidalanma etiketini araşdırdınızsa, əksər südlərin şəkər ehtiva etdiyini yəqin ki, görmüsünüz. Südün içindəki şəkər tam zərərli deyil, ancaq sağlamlığınız üçün şəkərin mənşəyini və miqdarını bilmək əhəmiyyətlidir.
Az qala hamımız artıq əlavə şəkərin sağlamlıq baxımından ciddi zərərləri olduğunu bilir və məhsullardakı əlavə şəkərdən çəkinməyə çalışırıq. Əlavə şəkər məzmunu yüksək olan yeməklər, hər hansı bir qida təmin etmədən pəhrizə əlavə kalori təmin edər. Bundan əlavə, diabet və ürək xəstəliyi riskini artıran bir hal olan çəki artımı və metabolik sindroma da səbəb olur.
Bəzi qidalar təbii olaraq şəkər ehtiva edir. Bu səbəblə bəzi məhsullara şəkər sonradan əlavə olunmasa belə qidalanma etiketlərində şəkər tərkibi göstərilir.
Südün tərkibindəki bu təbii şəkərlər əsasən ana karbonhidratlardır və sadə halda içildiyində belə yüngül şirin bir dad verir. İnək südündə və insan ana südündə; şəkər, süd şəkəri olaraq da bilinən laktozdan gəlir. Yulaf, düyü və soya südü kimi heyvani qaynaqlı olmayan südlər, fruktoza (meyvə şəkəri), qlükoza, sukroz və ya maltoz kimi başqa sadə şəkərlər ehtiva edir.
Şokoladlı süd və dad qatılmış süd kimi məhlulların əlavə şəkər ehtiva etdiyini unutmayın.
Südün şəkər tərkibi, mənşəyi və necə əldə edildiyinə bağlı olaraq əhəmiyyətli dərəcədə dəyişir. 1 su stəkanı (240 ml) ana südü 17 qram karbohidrat ehtiva edir, inək südü 12 qram, şokoladlı inək südü 23 qram ehtiva edir. Alternativ olaraq bitki mənşəli şəkərsiz badam südü isə heç karbohidrat ehtiva etmir.
Hər növ südün tərkibindəki şəkər sağlamlığınız üzərində bir çox təsirə malikdir. Sürətli bir şəkildə həzm edilir və bədəniniz üçün ana enerji qaynağı və beyniniz üçün əhəmiyyətli bir enerji qaynağı olan qlükozaya çevrilir. İnək südü və ana südündəki laktoz, qlükozanın yanında qalaktoza ayrılır. Qalaktoz xüsusilə körpələrdə və kiçik uşaqlarda mərkəzi sinir sistemi inkişafı üçün əhəmiyyətlidir.
Bütün südlər şəkər ehtiva edir, ancaq sadə süddə təbii şəkərlərdən çəkinmək üçün heç bir səbəb yoxdur. Sadə süd, beyninizi və bədəninizi bəsləmənizə köməkçi olan və hətta əlavə faydalar təmin edə biləcək mükəmməl bir karbohidrat mənbəyidir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1358   Tarix: 25 dekabr 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Alçanı duzlayıb yeyənlərə vacib xəbərdarlıq

Alça yaz-yay aylarının əvəzolunmaz meyvələrindəndir. Bu meyvə daha çox duz ilə istehlak edilir. Bəs, alçanın duz ilə yeyilməsi orqanizmimizə necə təsir göstərir?. xəbər verir ki, bu meyvə duzla və həddindən artıq miqdard

.

Bu ət toyuqdan iki dəfə sağlamdır: Mütləq yeməlisiniz

Sağlam qidalanmaya gəldikdə, bir çox insanlar dərhal toyuq və ya hinduşka ağlına gəlir. xəbər verir ki, ördək ətində toyuq və hinduşka ətindən xeyli çox dəmir var. 100 qram ördəkdə təxminən 2,7 mq dəmir, hinduşka qaraciyərind

.

Qaşıq-qaşıq içirik amma böyrəkləri məhv edir - Tərkibindəki gizli təhlükə

Gündəlik həyatda praktiki və sürətli yemək həlləri axtaran bir çox insan hazır şorbaları mətbəxlərinin xilaskarı olaraq qəbul edir. Lakin bu rahat və dadlı yeməklərin tərkibindəki gizli təhlükələr, sağlamlığımıza ciddi zərə

.

Ölümdən başqa hər dərdin dərmanı: Bir stəkan bəs edir

Min illərdir Yaxın Şərqdən Asiyaya qədər şəfa axtaranların sevimlisi olan bu təbii içki orqanizmi, həzmi tənzimləyir və immunitet sistemini gücləndirir. Üstəlik, yalnız bir stəkan öz təsirini göstərir. . -ın xarici mediay

.

1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyil

Tarix boyu sağlamlığın simvolu sayılan bəhməz bu gün özünə güclü bir alternativ qazanıb. Söhbət son dövlər daha çox istifadə edilən üzüm marmeladından gedir. . xəbər verir ki, dəmir, antioksidant və vitaminlərlə zəngin ola

.

Azərbaycanda gənclər ən çox hansı xəstəliklərə yoluxur? – SƏBƏB

Hər il gənclərin xəstəliklərə yoluxma sayı daha da artır. . 14-29 yaşlı gənclər arasında yayılan xəstəliklərə nəzər saldıqda, onların ən çox tənəffüs orqanları ilə bağlı xəstəliklərdən əziyyət çəkdikləri ortaya çıxır. -ı

.

25-44 yaş aralığında olanlar üçün təhlükə : Gecə yatarkən

25-44 yaş arasında infarkt nisbəti koronavirusla birlikdə 30 faiz artıb. xəbər verir ki, bu barədə Prof.Dr.Mustafa Bilge Ərdoğan deyib. O, xəstələrin böyük əksəriyyətinin infarkt başlamazdan əvvəl kritik siqnallar aldığın

.

Limon sıxıb içəndə faydası 2 dəfə artır

Kofenin içinə limon sıxmaq sağlamlıq üçün faydalıdır. Bu praktik üsul qəhvənin enerjiverici təsirini artırır, immunitet sistemini gücləndirir, həzmi dəstəkləyir və dərinin sağlamlığını yaxşılaşdırır. Həm ləzzətli, həm d

.

Xırıltı, öskürək, nəfəs darlığı: Bu simptomlara diqqət

Yaz aylarında polen səviyyəsinin artması astma xəstələri üçün ciddi çətinliklər yaradır. Nəfəs darlığı, xırıltı, döş qəfəsində sıxılma və öskürək astmanın əsas simptomları arasında yer alır. . xəbər verir ki, Dünya Astm

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadin sayti geyim və ayaqqabılar qaşların formalari gəlin paltarları kofe maskasi gəncə xəbərləri intim pozalar arxadan olmag tut ağacı tutdudu uzeyir hacibeyli faydalı maskalar burcler haqqinda