Şüyüdü belə saxlasanız, 2 ay xarab olmaz
Şüyüd iştahanı artırır, həzmi yaxşılaşdırır, sonsuzluğa kömək edir, qanazlığı, qastrit, sistit, böyrək xəstəliklərinə çox böyük xeyri var. Şüyüd həm də, baş ağrısını götürür, ürəyi qüvvətləndirir, sidikqovucu və ödqovucu təsiri var.
Dietik yeməklərdə və süd artırıcı kimi yeni doğmuş analara kömək edir. Təzyiqi salır və öskürəyi aradan qaldırır. Bunlarla bərabər kosmetoloji köməyi də var ki, şüyüd dəmləməsi üzdəki qızartını götürür və gözaltı iltihablanmanı aradan qaldırır.
Adətən şüyüdü qurudaraq saxlayırlar. Amma onu 2 ay təravətli şəkildə saxlamaq mümkündür.
Necə?
Şüyüdlər yuyuylur, qurudulur, quru şüşə qablara yığılıb ağzı bağlı halda soyuducuda 2 aya kimi saxlanılır.
f Paylaş