Tərəvəzli toyuq şorbası

Tərəvəzli toyuq şorbasıƏrzaqlar:Tərəvəzli toyuq şorbası

(6-8 nəfərlik)

400-450q toyuq qanadı dibi ilə birgə

3 ədəd baş soğan

2 ədəd kartof

1 ədəd yerkökü

1 ədəd şirin bibər

1/3 st yumtu düyü

1 x.q tomat

2 x.q əridilmiş kərə yağı

Duz

Istiot

Zövqə görə göyərti (nanə, keşniş, şüyüd)

Hazırlanması:

Soğanı xırda doğrayırıq.

Tərəvəzli toyuq şorbasıQazana soğanı töküb əridilmiş kərə yağı və az duz töküb qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.Sonra üstünə tomatı əlavə edib 3-5 dəqiqə qovururuq.

Tərəvəzli toyuq şorbasıYerkökünü təmizləyib sürtgəcin böyük gözündən keçiririk və qovrulmuş soğana əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.

Tərəvəzli toyuq şorbasıŞirin bibəri yuyub təmizləyib xırda doğrayırıq onu da qovrulmuş soğanın üstünə əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.

Tərəvəzli toyuq şorbasıTərəvəzli toyuq şorbasıToyuq ətini yuyuruq. Suyu çəkilir qovurmanın üstünə əlavə edirik.Üstünə az duz töküb 10 dəqiqə qovururuq.

Tərəvəzli toyuq şorbasıÜstünə 3 l su əlavə edib duzunu tökürük.

Tərəvəzli toyuq şorbasıToyuğun ətinin bişməsi üçün 20-30 dəqiqə qaynadırıq.

Sonra düyünü və kartofu əlavə edib qarışdırırıq. 1 saat normal odda qaynayır. Yəni cox da vam od olmasın.

Tərəvəzli toyuq şorbasıTərəvəzli toyuq şorbasıHazır olmağa yaxın duzuna baxib istiotunu da əlavə edirik.

Yemək tam hazır olandan sonra zovqə görə göyərti tökürük.

Tərəvəzli toyuq şorbasıNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 4468   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma geyim şəkilləri reseptler toylar saglamlig tut aragi haqqinda bilik haqqinda atalar sözləri kosmetika tərəzi bürcü vətənə aid bayatı seksler gəncə gözəllik