Tez hazırlanan KUTUZOV TORTU

Tez hazırlanan KUTUZOV TORTUMəhsullar:
Xəmir üçün:
- 3 iri yumurta
- 1 stəkan şəkər tozu
- 2 ç.q. vanil
- 100 qr kərə yağı
- 100 qr qabıqsız fındıq
- 2 stəkan un
- yarım ç.q. qabartma tozu
Krem üçün:
- 250 qr xama
- 100 qr kərə yağı
- 1 stəkan şəkər tozu
- 2 ç.q. vanil
- 100 qr qabıqsız fındıq
Üzərini bəzəmək üçün:
- şokolad
- fındıq
Hazırlanması:
1. Xəmir hazırlayırıq:  Yumurtanı şəkər tozu və vanil şəkəri ilə ağarana qədər mikserlə çalın, yumşaq kərə yağı əlavə edin, yenə çaln.
2. Fındığı üyüdün, kütləyə əlavə edin, qarışdırın.
3. Unu qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, xəmirə əlavə edin, yaxşı qarışdırın.  
4. Formaya yağ çəkin. Xəmiri 2 hissəyə bölün. Xəmirin bir hissəsini formaya tökün, 200 C qədər qızıdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin. Sonra temperaturu 180 C qədər azaldın, hazır olana qədər bişirin (hazır olub-olmadığını diş çöpü ilə yoxlayın). İkinci korju da bu qaydada bişirin.
5. Krem hazırlayırıq: fındığı bıçaqla xırdalayın. Soyuq xamanı mikserlə çalın, hissə-hissə şəkər tozu və vanil əlavə edin, yenə çalın. Yumşaq kərə yağını əlavə edin, çalın. Fındıq əlavə edin, qarışdırın.
6. Korjlara krem çəkin, sürtgəcdən keçirilmiş şokolad və xıdalanmış fındıqla bəzəyin. Tortu 8-10 saat soyuducuda saxlayın və sonra masaya verin.  
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 10683   Tarix: 28 may 2019
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması. Author: Selcan Xatun. Category: Ət Yeməkləri. Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi. Yields:. 1 Serving. Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrin

.

Əsl kəllə-paça RESEPTİ

Qışda sümükləri, toxumaları, bədəni xaş və kəllə-paçadan başqa nə isidə bilər, nə canlandırar? Övladlarınızı bu milli yeməklərə alışdırın, sevdirin. Ərzaqlar:. - 2 ədəd mal (dana) ayağı. - su. - baş soğan. - duz. - yumr

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Badımcan Salatı

Fərqli dadı olan bu salatı hamıya hazırlamağı məsləhət görərdim. Əminəm ki, çox bəyəniləcək. Lazım olan ərzaqlar:. 4-5 ədəd orta boy badımcan. 3 ədəd pomidor. 1-2 ədəd bibər. 250 qr toyuq döş əti. keşniş. şüyüd. bitki yağı

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

turlar.az

yemek reseptleri geymler 2025 makiyaj instagram tüklərin təmizlənməsi biznes qurmagin yollari könül kerimova seks prosesi kosmetika statuslar novruza aid hakista novruz bayramına aid hakışta sevda arıqla