Tez hazırlanan KUTUZOV TORTU

Tez hazırlanan KUTUZOV TORTUMəhsullar:
Xəmir üçün:
- 3 iri yumurta
- 1 stəkan şəkər tozu
- 2 ç.q. vanil
- 100 qr kərə yağı
- 100 qr qabıqsız fındıq
- 2 stəkan un
- yarım ç.q. qabartma tozu
Krem üçün:
- 250 qr xama
- 100 qr kərə yağı
- 1 stəkan şəkər tozu
- 2 ç.q. vanil
- 100 qr qabıqsız fındıq
Üzərini bəzəmək üçün:
- şokolad
- fındıq
Hazırlanması:
1. Xəmir hazırlayırıq:  Yumurtanı şəkər tozu və vanil şəkəri ilə ağarana qədər mikserlə çalın, yumşaq kərə yağı əlavə edin, yenə çaln.
2. Fındığı üyüdün, kütləyə əlavə edin, qarışdırın.
3. Unu qabartma tozu ilə birlikdə ələyin, xəmirə əlavə edin, yaxşı qarışdırın.  
4. Formaya yağ çəkin. Xəmiri 2 hissəyə bölün. Xəmirin bir hissəsini formaya tökün, 200 C qədər qızıdırılmış sobada 15 dəqiqə bişirin. Sonra temperaturu 180 C qədər azaldın, hazır olana qədər bişirin (hazır olub-olmadığını diş çöpü ilə yoxlayın). İkinci korju da bu qaydada bişirin.
5. Krem hazırlayırıq: fındığı bıçaqla xırdalayın. Soyuq xamanı mikserlə çalın, hissə-hissə şəkər tozu və vanil əlavə edin, yenə çalın. Yumşaq kərə yağını əlavə edin, çalın. Fındıq əlavə edin, qarışdırın.
6. Korjlara krem çəkin, sürtgəcdən keçirilmiş şokolad və xıdalanmış fındıqla bəzəyin. Tortu 8-10 saat soyuducuda saxlayın və sonra masaya verin.  
Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 10710   Tarix: 28 may 2019
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Balqabaq yeməyi resepti üçün maddələr 5 nömrə orta balqabaq bir nömrə orta soğan 3 diş sarımsaq 4 yemək qaşığı zeytun yağı bir nömrə böyük pomidor 1/2

Balqabağın toxumlu hissələrini yemək hazırlayarkən istifadə etməyin, çünki yeməyi sulandırmaz. Rəndələnmiş balqabaqlı balqabağın hazırlanmasında da istifadə edə bilərsiniz. İstəsəniz balqabağı yarıya bölün. Tava içərisin

.

Qara dəniz dadı: Kumak Recipe

Kuymak Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. kərə yağı. 2 -ci. yığılmış yemək qaşığı. qarğıdalı unu. bir. su şüşəsi. Bu. (otaq temperaturunda). bir. Damğa. kəsmik. 1 çay fincanı. Qaynar su. bir. çay qaşığı silin

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Özünü müalicə: Tərəvəzli şorba resepti

maddələr. Baharatlı Tərəvəz Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 4. yemək qaşığı. Günəbaxan yağı. bir. nömrə. soğan. 2 -ci. nömrə. yerkökü. bir. nömrə. qırmızı bolqar bibəri. bir. nömrə. kərəviz sapı. bir. nömrə. kabak. 2 -ci. filial

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

turlar.az

hamiləlik makiyaj etmek qaydalari geyim dəbləri kök suyu maqazin səfər duası yuxu yozmalar kosmetika irem derici intim aysel bayatı aybawi