Təzyiq və xolesterini salan TƏBİİ MƏHSUL. Salatlara, yeməklərə əlavə edin

Təzyiq və xolesterini salan TƏBİİ MƏHSUL. Salatlara, yeməklərə əlavə edinArterial təzyiq və xolesterinin normada olması insanın sağlamlığında çox böyük rol oynayır. Təzyiq və xolesterini salmaq üçün xüsusi preparatlar mövcuddur.
Təbii ki, bir çox digər dərmanlar kimi bu preparatların da yanaşı təsirləri var. Bu səbəbdən mümkün qədər təbii vasitələrdən istifadə etmək lazımdır ki, qəbul etdiyimiz dərmanların miqdarı və nəticədə orqanizmə olan ziyanlı təsiri də azalsız.
Təbiət bizə təzyiq və xolesterini aşağı salmaq üçün bir çox təbii vasitələr bəxş edib. Bu vasitələrdən biri küncütdür.
Saglamolun.az "Российская газета"-ya istinadla bildirir ki, diyetoloqların fikrinə görə küncütün tərkibində olan bioloji aktiv maddələr təzyiq və xolesterinin tənzimlənməsi üçün çox effektli vasitədir.
Mütəxəssislər qeyd edir ki, maqnezium, E vitamini və antioksidantlar sayəsində küncüt təzyiqi təbii olaraq salmağa kömək edir.  
Həmçinin küncüt liflər, liqnan və fitosterollarla da zəngindir. Bu 3 maddə xolesterinin səviyyəsini tənzimləməyə  yardım edir.
Diyetoloqlar hər gün 1-2 x.q. küncüt yeməyi tövsiyə edirlər. Küncütü hazır yeməklərə və salatlara əlavə etmək olar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1358   Tarix: 13 fevral 2022
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Kabuslar sadəcə yuxu deyil - beyninizdən kömək siqnalıdır

Hər birimiz ən azı bir dəfə kabusdan sonra soyuq tər içində oyanmışıq. Bəziləri uçurumdan düşdüyünü görür, bəziləri ayaqlarını hiss etmədən qaçır, bəziləri isə keçmişdə yaşadığı ağrını yenidən yaşayır. Kabuslar uşaqlard

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

turlar.az

geyim şəkilləri gozel gorunmek qadin sayti sirniyyatlar tənəffüs orqanları sağlam ol cəmiyyət kosmetika maska xeyanet qaynana hakista hakışdalar tapmaca