sebet.az onlayn maqazin

Tortların, pirojnaların sevimli kremi – "ZAVARNOY"

Tortların, pirojnaların sevimli kremi – "ZAVARNOY"Bişmiş krem - Bu krem ingilis kremi də adlanır. Demək olar, bütün şirniyyatlara istifadə etmək olar.

Ərzaqlar:

Yumurta sarısı – 6 ədəd
Süd – 500 ml.
Şəkər tozu – 5 x.q.
Un – 2 x.q.
Vanilin – 5 qr.

Hazırlanması:

Yumurta sarıları şəkərin 1/3 hissəsi ilə, təxmini 2 qaşıq şəkərlə çalınır, bura un əlavə edilir və yaxşıca qarışdırılır.
Dərin kiçik qab ocağa qoyulur, süd bura tökülür. İçinə vanilin səpilir. Qalan şəkəri də bura qatıb, orta odda, daim qarışdıraraq, qaynar hala gətirilir. Qaynara düşən kimi nazik axınla və asta şəkildə yumurta qarışığını bura əlavə edib, qarışdırmağa davam edirsiz. Elə edin ki, kütlədə topacıq qalmasın. Sonra məhlulu süzgəcdən başqa təmiz qazana tökün və zəif odda içində qabarcıqlar yaranana kimi qarışdırıb bişirin. Daha 2-3 dəqiqə bişirib, oddan götürüb, şüşə qaba tökün.
Krem istifadə olunana kimi üzəri plyonka ilə örtülməsin deyə, qida plyonkasını kremin üzərinə yapışdırıb, barmaqlarınızla yüngülcə basıb kremin üzərini bağlayın. İstifadə edəndə bu plyonkanı götürüb, kremi qarışdırıb, tortun üzərinə yaya bilərsiz...

Mətbəx     Baxılıb: 3109   Tarix: 04 oktyabr 2016
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler toy gecesi geymler 2019 qadin sayti əbdürrəhim bəy haqverdiyev pəhriz diet vaginal quruluq dunyanin gozellikleri xeberler son xeberler kosmetika novruz bayramına aid kısa hakışta hamile qalmagi nece bilmek olar