Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qat

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatƏrzaqlar:Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qat

(4 nəfərlik)

4 ədəd toyuğun döş əti

3 ədəd baş soğan

3 ədəd pamidor

1 ədəd şirin bibər

2 ədəd yerkökü

1 x.q tomat

2 x.q mayonez

1 x.q əridilmiş kərə yağı

150-200 q pendir

Bitki yağı

Duz

İstiot

Hazırlanması:

Toyuğun döş ətini yuyuruq suyu çəkilir. Döş ətini yarıya bölüb mətbəx çəkici ilə döyürük. 8 ədəd alınacaq.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatDöyülmüş döş ərini duzlayıb istiotlayıb tavada bitki yağında hər iki üzünü qızardırıq.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatToyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatSoğanı xırda doğrayırıq.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatÜstünə əridilmiş kərə yağını və 2 x.q bitki yağı əlavə edib duz səpib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatTomatı əlavə edib 3-5 dəq qovururuq.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatYerkökünü təmizləyib sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatYerkökünü qovrulmuş soğana əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatŞirin bibəri təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatBibəri də əlavə edib 10 dəqiqə qarışığı qovururuq.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatMayonezi əlavə edib qarışdırıb 15-20 dəqiqə vam odda bişiririk.Zövqə görə duz və istiotunu əlavə edirik.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatToyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatPamidoru yuyub halqa doğrayırıq. Doş ətini qızartdığımız yağda pamidoru da az duz töküb pörtürük.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatToyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatPendiri sürtgəcin böyük gözündən keçiririk.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatQaba əvvəlcə döş ətlərini yan-yana yığırıq.Qızartdığımız yağı da qaba tökürük.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatÜstünə hazırladığımız tərəvəzli qovurmanı yayırıq.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatOnun üstünə pamidor halqalarını düzürük.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qat210 dərəcədə qızdırılmış sobaya yeməyi qoyuruq.10-15 dəqiqə keçən kimi yeməyi sobadan çıxarıb üstünə pendiri səpib yenidən sobaya qoyuruq.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qat10-15 dəqiqədən sonra yeməyimiz hazırdı.

Toyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatToyuğun döş ətindən sobada tərəvəzli qat-qatNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 7179   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş

Digər yazılar

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Qramların stəkan və ya qaşıqla ölçüsü

110 qram badam -1 çay stəkanı. 150qram buğda -1 su stəkanı. 180 qr yarma -1 su stəkanı. 100qr qoz ləpəsi -1 su stəkanı. 110qr fındıq ləpəsi -1 çay stəkanı. 25 qr kakos -4 yemək qaşığı. 150qr mannı -1 su stəkanı. 70qr mann

Toyuqlu,göbələkli blinçik

Blinçikin hazırlanması. kəsmik - 200 q. yumurta - 2 ədəd. qatıq (və ya süd) - 500 ml. kraxmal- 2,5 x.q (vacib deyil atılmağı). şəkər tozu - 2 ç.q. duz - 0,5 ç.q. soda - 1 ç.q. un - 300 q. qızartmaq üçün bitki yağı. İçli

Döyülmüş toyuğun döş ətindən soğançalı qızartma

Ərzaqlar:. (4-6 nəfərlik). 4 ədəd toyuğun döş əti. 3 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 2 x.q mayonez. 1 x.q tomat. Duz. Istiot. Əlavə olaraq toyuğun döş ətini qızartmq üçün bitki yağı. Zövqə görə göyərti (keşniş,şüyüd

Nar turşulu toyuq ilə kartof qızartması

Ərzaqlar:. 1 kq toyuq əti. 10 ədəd kartof. 2 ədəd baş soğan. 3 x.q nar turşusu (şərab). 3-4 x.q birki yağı. Duz. Istiot. Hazırlanması:. Soğanın qabığını soyub yuduqdan sonra doğrayırıq. Kartofun qabığını soyub yuyub uzunso

Süzmə xingal

Ərzaqlar:. (3 nəfərlik). Xəmir üçün:. 2 st un. 1/2 ç.q duz. 1 yumurta. 1/3 st ilıq su. Yuxaları yaymaq üçün 2-3 x.q un. Üstü üçün:. 400-500 q qoyun əti. 3 ədəd baş soğan. 2 x.q əridilmiş kərə yağı. 1 ç.q zəfəran. Duz. Istiot

Parçadöşəmə plov

Ərzaqlar:. 5 st uzun düyü. 1 k.q qoyun əti. 4 xq əridilmiş kərə yağı. 3-4 ədəd baş soğan. 2/3 st kişmiş. 7-8 ədəd albuxara ya da sarı alça turşusu. 2 x.q zirinc. 1 x.q zəfəran. 1/4 ç.q zirə. Duz. Istiot. Qazmaq üçün. 3 x.

Pendirli kartof qızartması

Ərzaqlar:. 500 q kartof. 75 q kərə yağı. 150 q ağ pendir(brınza). Duz. Istiot. Hazırlanması:. Kartofun üstünə su töküb bişiririk. Soyuyandan sonra kartofun qabığını soyub xırda doğrayırıq. Pendiri sürtgəcin böyük gözündə

turlar.az

sonxeber.az qadın geyimi yay geyimləri 2022 adlarin menasi qış tədarükü salatlar gəlin qaynana cennet almasindan murebbe endokrin sistem kosmetika ereb seksleri intim münasibət