Toyuq və hinduşka əti hansı halda xərçəng yaradır - Onkoloqlar açıqladı
Onkoloqlar toyuq və hind quşu ətinin onkoloji xəstəlikləri aktivləşdirməsi barədə elmi tədqiqat aparıb.
Milli.Az xəbər verir ki, Oksford universitetinin alimləri tədqiqatın nəticəsini Journal of Epidemiology and Community Health dərgisində çap ediblər.
Onlar sübut edib ki, quş əti, eləcə də toyuq və hind quşu əti daha çox prostat xərçəngi riskin, Hodjxkins limfoması və dəri melanomasını aktivləşdirə bilər.
Belə ki, onlar 475 min nəfər 37-73 yaş arası britaniyalının səhhətini 5 il ərzində izləyiblər və onların həftədə neçə dəfə hansı əti qəbul etdiyini qeyd ediblər. Nəticələr göstərib ki, 23 min nəfərdə bu illər ərzində müxtəlif onkoloji diaqnozlar aşkarlanıb.
Alimlər qeyd edib ki, daha çox qırmızı ət və ət məhsulu yeyənlərdə bağırsaq, prostat və süd vəzi xərçəngi olub.
Toyuq və hind quşu əti çox sevənlərdə isə ürək-damar problemi, arteriyalarda qalınlaşma, eləcə də prostat, limfoma və dəri xərçəngi aşkarlanıb. Onlar gündə 40 qramdan artıq ağ quş əti yeyirdilər. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
"Labubu" filmi çəkiləcək
Qadınlar niyə kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirir?
Şampununuza bunları əlavə edin – Saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Şakira və övladlarından yeni - FOTOLAR
Nura Suri şou-biznes haqda kitab yazacaq
"Gündüz gülüb-danışmışdıq..." - Yaşar Nurinin həyat yoldaşı
Belə xasiyyətli insanlar getdikcə "dəli olur"
Tolik:' Xalq üçün nə etmisən ki, fəxri ad istəyirsən?
Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?
Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki