Dadlı turşu hazırlamağın sadə izahı

Dadlı turşu hazırlamağın sadə izahıGöyəmlə sirkəyə qoyulmuş sarımsaq

Sarımsaq – 500 q, göyəm – 500 q, dəfnə yarpağı – 3 ədəd, mixək – 5 ədəd, ətirli istiot – 5 ədəd, qara istiot – 5 ədəd, duz – 20 q, şərab sirkəsi – 400 q. Sarımsaq dişləri soyulub təmizlənir. Bidonun dibinə ədviyyat qoyulur, əvvəlcə duz vurulmuş sarımsaq dilimləri, sonra göyəm yığılıb üstünə şərab sirkəsi əlavə edilir.

Qarışıq turşu

Xiyar - 4 kq, göy bibər - 6 kq, göy pomidor - 4 kq, kök - 4 kq, 4 yerə bölünmüş kələm - 4 kq götürülür, doğranır və bidonlara yığılır, aralarına albalı, heyva, üzüm yarpaqları yığılır ki, turşunun dadını yaxşılaşdırsın. Üstündən 5 litr suya 250 qram duz tökülür. Bir neçə gündən sonra artıq duzlu suyu boşaltmaq lazımdır.

Duzlu suya qoyulmuş kələm

Hazırlamaq üçün çox da böyük olmayan kələmlər seçilir, onun üst qatı, özəyi çıxarılır. 4 yerə bölünür, çəlləklərə yığılır, üstündən taxta parçası ilə basılır və duzlu su (1 litr suya 400 qram duz) tökülür. Elə etmək lazımdır ki, duzlu su taxta parçasını örtsün. Kələmə xoş rəng vermək üçün onun içinə dilim-dilim kəsilmiş çuğundur qatılır.

Sarımsaq turşusu

Sarımsaq, sirkə, limon duzu, şəkər, duz, su.
Sarımsaqlar yuyulur və bidona yerləşdirlir. Üzərinə duzlu su əlavə edilir. Gündə bir dəfə suyu boşaldılıb təkrar duzlu su əlavə edilir. Bu əməliyyat 3 gün ərzində təkrarlanır. 4-cü gün sirkə, duz, limon duzu, şəkər tozu və su qarışdırılıb, sarımsaqların vasitəsilə qapanana qədər bidona əlavə edilir.

Badımcan turşusu

Xırda nazik badımcan, sarımsaq, keşniş, şüyüd, nanə, reyhan, tərxun, duz, şərab sirkəsi.
Göyərti yuyulub, doğranır. Doğranılmış sarımsağı göyərtiylə qarışdırıb, duz əlavə edilir. Xırda badımcanlar saplaqdan təmizlənib uzununa yarılır, oraya duz səpilir. 0,5 saat saxlanır, sonra badımcanlar yuyulur. Suya duz əlavə edib qaynadılır. Badımcanlar nə bərk, nə yumşaq olmalıdırlar. Pörtülmüş badımcan aşsüzənə yığılır, üstünə ağır əşya qoyub 3 saat saxlanılır. Hazırlanmış iç badımcanların arasına doldurulur, bidona yığılıb üzərinə sirkə tökülür. Bidonu bağlayıb soyuq yerdə saxlamaq lazımdır. Badımcanlar 1,5 aya yetişir.(qadin.az)

Mətbəx     Baxılıb: 2685   Tarix: 25 oktyabr 2016
f Paylaş

Digər yazılar

Yumurta ilə qozlu toyuq salatı

Ərzaqlar: . 200 q toyuğun döş əti . 3 ədəd yumurta . 1 ədəd qırmızı soğan . 1/2 st qoz ləpəsi . Mayonez . Duz . İstiot . Hazırlanması. Toyuğun döş ətini duz töküb suda bişiririk. Soyuduqdan sonra doğrayırıq. Qozu ya blenderdə

Feyxoadan ən vitaminli , ən asan və dadlı bişməyən mürəbbə ( videoresept)

Feyxoadan ən vitaminli , ən asan və dadlı bişməyən mürəbbə

Möcüzə - ot: 3 günə 5 kilo arıqlayın!

Salatlarımıza xoş bir ləzzət qatmaq və yeməklərimizi bir az rəngləndirmək üçün istifadə etdiyimiz cəfərinin bir çox faydası var. Doğru zamanda istifadə etdiyimizdə bizi bir çox sağlamlıq probleminə qarşı daha müqavimətl

Sosis dolması (uşaqlar üçün)

Uşaqlarınıza yeməyi sevdirmək üçün maraqlı yeməklər fikirləşib tapa bilərsiniz. Faydalı ərzaqlar və uşaqların sevdiyi təamlardan yeni və maraqlı yeməklər hazırlayıb uşaqlarınızı sevindirin. ƏRZAQLAR. * 5 ədəd iri ölçüdə sosiska

Tortların, pirojnaların sevimli kremi – "ZAVARNOY"

Bişmiş krem - Bu krem ingilis kremi də adlanır. Demək olar, bütün şirniyyatlara istifadə etmək olar. Ərzaqlar:. Yumurta sarısı – 6 ədəd. Süd – 500 ml. Şəkər tozu – 5 x.q. Un – 2 x.q. Vanilin – 5 qr. Hazırlanması:. Yumurt

Ev şəraitində mayonezin hazırlanması

Dükanlarda satılan mayonezin tərkibində müxtəlif ziyanlı maddələr (konservantlar, dadvericilər və s.) var. Belə mayonezlər insanın səhhətinə yalnız ziyan gətirə bilər. Lakin bəzi salatlar və qidalar var ki, biz bu qidalar

Balığın təzə olduğunu necə bilmək olar? - VİDEO

Deyirlər hansı ayın adında "R" hərfi varsa, deməli balığın sezonudur, arın-arxayın yemək olar. Ancaq bu o demək deyil ki, həmin o "R" səni müxtəlif təhlükələrdən sığortalayır. İlin istənilən fəslində

NİYƏ SOSİSKANI QAYNATMAQ OLMAZ?

Evdə yemək olmayanda sosiska-kolbasa yada düşür. Axı onlar ən rahat tezbazar yeməkdir. Həm dadlıdır, həm də 2 dəqiqəyə süfrənizdədir!. Yəqin ki, siz də sosiskanı qaynadır və "2-5 dəqiqə qaynasın, bir az da şişsin, dadl

Banan dolması VİDEO

Qadınsaytı.az hər zaman izləyicilərinə maraqlı mətbəx sirrlərini təqdim edib. Bu dəfə isə banan dolmasının hazırlanma prosesini Video olaraq sizə təqdim edir

turlar.az

sonxeber.az geyim və ayaqqabılar hamilelikde qidalanma geyim necə seçməli geyim və ayaqqabılar meshurlar haqqinda muslim somen beautiful geyimler kosmetika itburnu ilan kesmek