Ürək üçün faydalı - 10 bənövşəyi qida

Ürək üçün faydalı - 10 bənövşəyi qidaÜrəyin sağlamlığına, yaddaş və idrak funksiyasına müsbət təsir edən 10 müxtəlif meyvə və tərəvəz var ki, onların hamısının ümumi bir rəngi var.
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər iddia edir ki, sağlamlığı yaxşılaşdırmaq üçün qida rasionuna bənövşəyi rəngli qidaları daxil etmək lazımdır.
Bənövşəyi rəngli tərəvəz və meyvələrdə spesifik xüsusiyyətlərə malik, immun sisteminin vəziyyətinə yaxşı təsir göstərən antosiyaninlər var.
Bu maddələr qan damarlarının divarlarını gücləndirir, həmçinin insultun inkişafına mane olurlar.
Bu maddələrlə zəngin qida yeyənlərin infarkt keçirmə ehtimalı, yeməyənlərlə nisbətən 32 faiz az olur.
Bu rəngdə olan qidaların başqa bir xüsusiyyəti idrak funksiyasına müsbət təsir göstərən polifenolların çox olmasıdır.
Bənövşəyi rəngli qidalar yaddaşı yaxşılaşdırmağa, insanı daha aydın və sakit düşünməyə kömək edə bilər.
Üstəlik, bu qida görmə qabiliyyətini yaxşılaşdıra və beyin fəaliyyətini artıra bilər.
Tövsiyə olunan bənövşəyi qidalar:
Tünd üzüm
Böyürtkən
Qaragilə
Qara qarağat
Əncir
Gavalı
Qırmızı soğan
Yemişanın giləmeyvələri
Qırmızı reyhan
Badımcan
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 890   Tarix: 13 dekabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kimlər mütləq kəsmik yeməlidir?

Kəsmik, mezofil laktik turşu bakteriyalarının təsiri altında həyata keçirilən laxtalanma adlanan prosesdə südün təbii və ya süni fermentasiyası məhsulunun bərk hissəsidir. Süd törəməsi olmasına baxmayaraq, laktoza dözümsüzlüy

.

Bunları etsək daha çox yaşaya bilərik - naturopat Günay Seyfullayeva qlobal problemdən danışdı

Ürək-damar sağlamlığının qorunması uzun və sağlam ömür sürməyin bir nömrəli şərtidir. Bəs ürək-damar xəstəliklərinin təsirlərini azaltmaq və həyat keyfiyyətini yaxşılaşdırmaq üçün nələr etməliyik?. Bununla bağlı saytımız

.

Novruz bayramından sonra hansı xəstəliklər kəskinləşir?

Bayram günlərində hər evdə masalarda məcməyi dolu şirniyyat, qoz-fındıq, müxtəlif çərəzlər qoyuldu. Ailənin bütün üzvləri uşaqdan tutmuş yaşlıya kimi çayla paxlava, şəkərbura, qoğal yeyəcək, tez-tez də ağzına ləbləbi atacaq

.

Təbii üsulla göz xəstəliklərini necə müalicə etmək olar?

Bütün xəstəliklərin dərmanı təbiətdə gizlidir. Məsələn, aloe bitkisi faydalı xüsusiyyətləri sayəsində bir çox xəstəliklərin, o cümlədən göz zəifliyinin dərmanıdır. axşam.az-a istinadən bildirir ki, hər gün kompüterdən v

.

Banan adı ilə aldığımız meyvə "afrika kartofu" imiş - Diqqət

Banan çoxlarının sevdiyi meyvədir. Onu öz cinsindən olan plantainlə tez-tez qarışıq salırlar. -a istinadən banan və plantainin fərqi barədə məlumat verir. Banan daha sarı, ətirli, yumşaq və şirin olur. Forması qövsvaridir

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

.

"Qadının kök və piyli olması faydalıdır" - Professor

Türkiyəli həkim, professor Oytun Erbaş maraqlı açıqlaması ilə diqqət çəkib. -a istinadən bildirir ki, doktor dərialtı piylərin sağlamlığa xidmət etdiyini bildirib. "Dərialtı piylər beyninizi, ürəyinizi sağlam saxlayar

.

Uşaqlar üçün qida məhsullarına yeni tələb müəyyənləşdi

Uşaqlar üçün qida məhsullarına dair yeni tələb müəyyənləşib.   -a istinadən bildirir ki, bu, Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyasının təsdiqlədiyi "Qida əlavələrinə dair sanitariya norma və qaydaları"nd

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

turlar.az

sonxeber.az kosmetik vasiteler kosmetika mehsullari gözəllik məhsulları qırmızı xalça hamilələrin qidalanması geyim 2024 boşanmalar kosmetika qizliq perdesi azerbaycanli is adami amerikada gullelendi kahfe kali kondom qoğalın nağlı