Uzaq durulması gərəkən vərdiş və xüsusiyyətlər

Uzaq durulması gərəkən vərdiş və xüsusiyyətlərUzaq durulması gərəkən vərdiş və xüsusiyyətlər.
Qədim zamanlardan  insanlar qumara, içkiyə, zinakarlığa, oğurluğa və bu kimi işlərə aludə olan adamlardan uzaq durmağa çalışmış, onlarla yaxınlıq etməkdən çəkinmişlər. Hətta belə adamlar bütün dövrlərdə insanlığın üz qarası hesab edilmişdir.
Belələrinin dalınca qaçmaq, onlara qoşulmaq, onarla dostluq eləmək insanı cəmiyyətin gözündən sala bilər.
Hər bir ağıllı kəs kimi, sən də çalışıb pis vərdişlərə sahib olma, pisliklərdən qaç!
Tərbiyəsizliyinlə tanınacaqsansa, heç yaşamasan daha yaxşıdır.
Çox inadkar olma, güzəştə getməyən adamları kimsə sevməz.
Səhv sözün ucundan tutub uzağa getmək insanı fəlakətə sürükləyir.
İnsanı hörmətdən salan xüsusiyyətlərdən biri kobudluqdur, kobudluğa qarşı mübarizə aparmaq lazımdır.
Yalançı olmaqdan qaçmaq lazımdır.
Kim olursan ol, yaşına uyğun davran.
Yaşından böyük və ya kiçik görünməyə çalışma, bu çox gülünc bir xüsusiyyətdir. Unutmaq lazım deyil ki, hər yaşın öz gözəlliyi var.
Nahaqdan şahidlik və ya tərəfkeşlik etmək ən pis insani keyfiyyətlərdən hesab edilir. Bu cür hərəkət insanı həm Allahın, həm də cəmiyyətin qarşısında alçaldır.
Acıdil olmaq insanı hörmətdən salır. Çalışıb dili şirin sözə və alqışa öyrətmək lazımdır.
Elədiyi yaxşılığa minnət qoyub, elədiyi işi qarşısındakının başına çaxmaq ən xoşagəlməz insani keyfiyyətdir. Bu cür xüsusiyyətə malik olmaq lazım deyil.
Aradagəzənlik və sirr saxlaya bilməmək, insanlar tərəfindən xoş qarşılanmayan keyfiyyətlərdən hesab edilir.
Çalış pislikdən qaç, yaxşılığa can at, hörmət elə ki, sənə də hörmət qoysunlar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1380   Tarix: 19 yanvar 2021
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Azərbaycanda minlərlə insan istifadə edir: İnfarkt riskini 53 faiz artırır

Alimlər elektron siqaret istifadəsinin ürək-damar sağlamlığı üçün ciddi risklər yaratdığını müəyyən ediblər. Aparılan elmi araşdırmalara görə, elektron siqaret istifadə edən şəxslərin infarkt keçirmə ehtimalı istifadə etməyənlərl

.

Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur

Paltarların evin içində paltar ipində və ya radiator üzərində qurudulması rütubəti artırır, kif göbələklərinin yaranmasına şərait yaradır və xüsusilə uşaqlar üçün ciddi sağlamlıq riskləri doğurur. xəbər verir ki, Araşdırmalar

.

Eyni ayaqqabını hər gün geyinməyin - Mikrobioloqdan xəbərdarlıq

Mikrobioloq ayaq qoxusundan qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, mikrobioloq Primroz Friston ayaqlardan gələn xoşagəlməz qoxunun səbəblərini və ondan xilas olma üsullarını açıqlayıb. Mütəxəssisin tövsiyələri Independen

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Kondisioner yaşlılarda ölüm riskini azaldır – Yeni araşdırma

Kanadalı alimlərin araşdırmasına görə, kondisioner istifadə edən yaşlı insanlar isti havalarda daha uzun yaşayır. Tədqiqat 2010-2023-cü illər arasında qocalar evlərində 74.00 ölüm hadisəsini analiz edib. xəbər verir ki, nəticələ

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

turlar.az

toy gecesi sac duzumleri geyim və ayaqqabılar uşaq psixologiyası sizanaqlara qarsi maskalar ibrətamiz sözlər hamiləlik testi kosmetika layla terezi nizami gəncəvi banan maraqlı