Uzaq durulması gərəkən vərdiş və xüsusiyyətlər

Uzaq durulması gərəkən vərdiş və xüsusiyyətlərUzaq durulması gərəkən vərdiş və xüsusiyyətlər.
Qədim zamanlardan  insanlar qumara, içkiyə, zinakarlığa, oğurluğa və bu kimi işlərə aludə olan adamlardan uzaq durmağa çalışmış, onlarla yaxınlıq etməkdən çəkinmişlər. Hətta belə adamlar bütün dövrlərdə insanlığın üz qarası hesab edilmişdir.
Belələrinin dalınca qaçmaq, onlara qoşulmaq, onarla dostluq eləmək insanı cəmiyyətin gözündən sala bilər.
Hər bir ağıllı kəs kimi, sən də çalışıb pis vərdişlərə sahib olma, pisliklərdən qaç!
Tərbiyəsizliyinlə tanınacaqsansa, heç yaşamasan daha yaxşıdır.
Çox inadkar olma, güzəştə getməyən adamları kimsə sevməz.
Səhv sözün ucundan tutub uzağa getmək insanı fəlakətə sürükləyir.
İnsanı hörmətdən salan xüsusiyyətlərdən biri kobudluqdur, kobudluğa qarşı mübarizə aparmaq lazımdır.
Yalançı olmaqdan qaçmaq lazımdır.
Kim olursan ol, yaşına uyğun davran.
Yaşından böyük və ya kiçik görünməyə çalışma, bu çox gülünc bir xüsusiyyətdir. Unutmaq lazım deyil ki, hər yaşın öz gözəlliyi var.
Nahaqdan şahidlik və ya tərəfkeşlik etmək ən pis insani keyfiyyətlərdən hesab edilir. Bu cür hərəkət insanı həm Allahın, həm də cəmiyyətin qarşısında alçaldır.
Acıdil olmaq insanı hörmətdən salır. Çalışıb dili şirin sözə və alqışa öyrətmək lazımdır.
Elədiyi yaxşılığa minnət qoyub, elədiyi işi qarşısındakının başına çaxmaq ən xoşagəlməz insani keyfiyyətdir. Bu cür xüsusiyyətə malik olmaq lazım deyil.
Aradagəzənlik və sirr saxlaya bilməmək, insanlar tərəfindən xoş qarşılanmayan keyfiyyətlərdən hesab edilir.
Çalış pislikdən qaç, yaxşılığa can at, hörmət elə ki, sənə də hörmət qoysunlar.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1367   Tarix: 19 yanvar 2021
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecələr güclü xorultu yalnız yuxu pozuntusu deyil, həm də ürək-damar xəstəliklərinin xəbərçisi ola bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərinə görə, xoruldama bəzən obstruktiv yuxu apnesi il

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq

Onkoloq süd vəzi xərçənginin təkrarlanma riskinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, onkoloq Vladimir İvaşkov xəbərdarlıq edib ki, süd vəzisinin çıxarılmasından sonra belə xərçəngin təkrarlanma riski mövcuddur. "Əməliyyatda

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

turlar.az

aksessuarlar qis geyimləri 2025 həkim məsləhəti seks hekayələri 2025 xiyar tursusu heyatda oz yerini tapan insan xosbextdir qəlyanaltılar kosmetika rəksanə novruz bayramına aid hakıştalar yumurta azərbaycan ariqlamaq