Vitamin çatışmazlığına qarşı ən faydalı meyvə
Ortomolekulyar tibb üzrə mütəxəssis Marina Kumerina yaz aylarında portağal yeməyin faydalı olduğunu bildirib. Mütəxəssisin fikrincə, mart və aprel ayları sitrus meyvələrini yemək üçün ən yaxşı vaxtdır.
Publika.az xəbər verir ki, həkim bu barədə "5-tv.ru"ya danışıb.
"Portağal orqanizmdə immun sistemimizə cavabdeh olan, bizi zərərli virus və bakteriyalardan qoruyan A vitamininə çevrilən beta-karotinlə zəngindir. Bundan əlavə, portağalda çoxlu miqdarda C vitamini var ki, bu da orqanizmi qoruyur, həmçinin immun sistemimiz və kollagenin istehsalında, dərinin və selikli qişaların vəziyyətinin yaxşılaşdırılmasında iştirak edir", - Kumerina bildirib.
Mütəxəssis vurğulayıb ki, B vitamini sinir sisteminə xüsusilə yaxşı təsir göstərir, petkin isə orqanizmi təmizləməyə kömək edir. Həmçinin təzə portağal fitonsidlər, antioksidantlar və bioflavonoidlərlə zəngindir ki, bu da əsas faydalarından əlavə, əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırmağa kömək edir. Mütəxəssis məsləhət görür ki, portağal təzə və ya smuzi şəklində istifadə edilsin. Eyni zamanda şirələrdən imtina etmək daha yaxşıdır, çünki tərkibində lif yoxdur.









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ürəyi qoruyur deyə ovuc-ovuc yediyimiz çərəz ağciyəri məhv edirmiş
Abbas səhnə fəaliyyətinin 30 illiyi münasibətilə konsert verəcək
Sızanaqların yaranmasının gözlənilməz səbəbi açıqlandı
100 yaşına qədər yaşamağın gizli resepti - Xəstəliksiz ömür üçün
Aygün Kazımova və Röya Ayxan illər sonra birlikdə- Foto
Mövzu olmasa verilişlərə getmirəm' - Natavan
Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq