Xərçəng xəstəliyinə qalib gələn həkimin hekayəsi
Onkologiya sahəsində 30 ildir çalışan elm adamı və eyni zamanda həkim olan Prof. Dr. Vincent Castronovo qırtlaq xərçənginə tutulub və öz müalicə üsulları ilə bu xəstəlikdən tamamilə xilas oldu.
Professor Vincent Castronovo xərçəng və qidalanma əlaqəsi mövzusunda çalışan dünya tərəfindən məşhur belçikalı bir elm adamı və tibb doktorudur. O, xərçəng xəstəliyinə tutulduğu və bu xəstəlikdən necə xilas olması ilə bağlı fikirlərini bölüşüb:
"Peşə həyatımı xərçəngə qarşı döyüşməyə həsr etdim. Xərçəngin əlaməti olaraq bədənimdə pis əlamətli şişlər yaranırdı. Həkim müayinəsindən sonra qırtlaq xərçəngi olduğumu öyrəndim. Sonunda 30 ildən çox bir müddətdir mübarizə etdiyim bu pis xəstəlik məni öz evimdə tutdu.
Bu xəbəri bacıma həkimin söyləməsini xahiş etdim. Təbii ki bacım bunu eşidəndə şok keçirdi. Xərçəng olduğumu öyrədəndən sonra intihar etmək barəsində fikirləşdim. Otağımın pəncərəsinə yaxınlaşdım, amma xəstəliklə mübarizə etməyə qərar verdim. Axı mən həkiməm.
Xəstəliyimi özüm müalicə etməyə başladım. Bunun üçün ilk əvvəl tibbə güvəndim.
Öz tətbiq etdiyim üsullarım var idi. Onları hamıya məsləhət görürəm.
• Yeməkləri çeynəyin və stresə qapılmadan yavaş-yavaş yeyin. Tələsik vəziyyətdə yemək yeməyin, yemək üçün özünüzə zaman ayırın.
• Yağlı balıqları yeyərkən onların istehlak müddətinə laqeyd yanaşmayın. Ton balığı yeyin, bu balığın içində yüksək miqdarda bədən üçün şərt olan yağ turşuları var. Bu yağ turşularını bədənimizin çalışması üçün lazımlıdır. Həftədə ən az 3 dəfə yağlı balıqlar yeyin.
• Şəkərdən uzaq durun. Şəkəri və törəmələrini (nişastalar, karbohidratlar) həyatınızdan çıxarmağa çalışın. Sürətli şəkərləri qətiliklə qəbul etməyin.
• Brokoli qəbul edin. Bunun içində xərçəngi önləyən bir maddə var.
• Yağları yandırmayın. Üzərindən duman çıxan bir yağ toksikdir. İstilik yağların kimyəvi quruluşunu dəyişdirir onları zəhərli hala gətirir. Yağı yeməyə mümkünsə bişmənin son mərhələsində əlavə edin.
• Brokoli və digər tərəvəzləri suda qaynatmayın. İçində faydalı olan hər şeyi suyuyla atarsınız. Yeməkləri buxarda bişirin. Yağını da sonradan əlavə edin üstünə.
• Qanınızdakı misi azaldın. Bunun üçün spanaq yeyin.
• Qızartmalardan uzaq durun.
• Gülün.
f Paylaş