Yağlardan təkrar istifadə bu xəstəlikləri yaradır

Yağlardan təkrar istifadə bu xəstəlikləri yaradırYeməklərin bişirilməsində yağların rolu böyükdür. Yağlar qızardılacaq qidaları daha dadlı və ləzzətli edir. Bəzən isə qızardılmış qidalara istifadə edilən yağların miqdarı çox olduğundan bəzi qadınlar bu yağları yenidən istifadə edir. Müasir günümüzdə isə istifadə edilən yağların əksəriyyəti kimyəvi yollarla hazırlanmış yağlardır.
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, bu səbədən də onların istifadəsi yağın kimyəvi tərkibinin ikinci və üçüncü dəfə dəyişilməsinə səbəb olur. Bu səbəbdən də qızardılmış yağın yenidən istifadəsi zamanı diqqətli olmaq lazımdır. Belə ki, yemək hazırlamaq üçün istifadə ediləcək yağın əvvəlcədən istifadəsi olmamalıdır.
Əslində kimyəvi yollarla hazırlanmış bu yağların birinci dəfə də qaynaması zamanı da tərkibində dəyişikliklər baş verir ki, bu da orqanizm üçün çox zərərlidir. Bu səbədən də mütəxəssislər qızartma yeməklərin çox da yaxşı seçim olmadığını qeyd edirlər. Onlar suda bişmiş yeməyin qızartmadan daha faydalı olduğunu söyləyir və qidaları qızartmaq istədikdə təbii yağlara üstünlük vermələrini məsləhət bilirlər. Amma istifadə edilən yağın təkrar istifadəsini tövsiyə etmirlər.
Əgər istifadə etdiyiniz yağın təkrar istifadə edilməsini istəsəniz bu zaman bəzi qaydalara əməl etməlisiniz:
* yağı istifadə etdikdən sonra şüşə qabda saxlamaq lazımdır
* yağ istifadə edildikdən sonra mütləq süzülməlidir
* istifadə edilmiş yağ sərin və qaranlıq yerdə saxlanılmalıdır
* mümkün olduğu qədər qızardılmış yeməklərdən uzaq durulmalıdır.
Yağlardan təkrar istifadə onunla qidalananlarla yanaşı, ondan yemək hazırlayanlarda da xəstəliklər yaradır. Ona görə də yeməkləri yağda bir dəfə bişirmək, təkrar istifadəyə yol verməmək lazımdır. Yağların təkrar istifadəsi zamanı nişastalı qidalar çox qızardılarsa, onların üst hissələrində zəhərli aldehidlər yaranır. Həmin maddələr gözün və tənəffüs yollarının selikli qişalarını güclü şəkildə qıcıqlandırır və funksiyasını zədələyir. Zəhərli maddələr daxili orqanlarda, xüsusilə sinir sistemi və qaraciyərdə ciddi fəsadlara səbəb olur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1078   Tarix: 22 sentyabr 2023
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Kartof qızartmalarındaki böyük təhlükə - Yeni araşdırma üzə çıxardı

British Medical Journal-da dərc olunan genişmiqyaslı araşdırma kartof qızartmasının müntəzəm istifadəsinin 2-ci tip diabet riskini artırdığını göstərib. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, həftədə üç dəfə qızardılmı

.

Boğaz ağrısı ilə xəstəxanaya getdi: Antibiotik müalicəsindən bir gün sonra öldü

İngiltərədə 29 yaşlı Maykl Reynolds boğaz ağrısı ilə xəstəxanaya müraciət etdikdən sonra dünyasını dəyişib. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linkolnşir əyalətində yaşayan gənc, həkimlər tərəfindən tonzillit diaqnoz

.

Səhərlər ayıla bilmirsinizsə, oxuyun

Səhər enerjinizi qaldırmaq üçün mütləq qəhvə içməyə ehtiyac yoxdur. xəbər verir ki, psixoterapevt İrina Kraskina bildirib ki, sadə vərdişlər kofe əvəzi olaraq enerjinizi yüksəldə bilər. Onun sözlərinə görə, ilk üsul soyu

.

Bundan sonra qoz qabığını atmayın - faydaları saymaqla bitmir

Saç sağlamlığını qorumaq üçün təbii üsullar da effektlidir. xəbər verir ki, qoz qabığı suyu saçların daha canlı və sağlam görünməsinə kömək edən vasitələrdən biridir. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu təbii məhlul saç rəngin

.

Qadağan olunmuş arzularınızı paylaşmaq: Partnyorla bu barədə necə danışmalı?

Cütlüklərin intim arzular və fantaziyalar haqqında danışması üçün doğru zaman, sakit mühit və partnyorun istənilən reaksiyasına hazır olmaq vacibdir. xəbər verir ki, bu barədə ukraynalı seksoloq və psixoloq Svyatoslava Fedoret

.

Ayağınızın altına soğan dilimi bağlayın – Xəstəlikdən xilas olun

Xalq təbabətində soğan əsrlərdir təbii müalicə vasitəsi kimi istifadə olunur. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, ayağın altına soğan dilimi bağlamaq orqanizmin toksinlərdən təmizlənməsinə və immun sisteminin güclənməsinə kömə

.

Bu qidalar depressiyadan çıxarır

Mütəxəssislərin fikrincə, düzgün qidalanma psixi sağlamlıq üçün böyük rol oynayır. xəbər verir ki, bəzi qidalar beyində "xoşbəxtlik hormonları"nın istehsalını artıraraq depressiya əlamətlərini yüngülləşdirə bilər

.

Arıqlamaq üçün smuzi istifadə edin – Budur, çox az bilinən, amma təsirli bir inqrediyent

Smuziyə sadəcə bir çay qaşığı çia toxumu əlavə etməklə siz həm enerji artımı, həm də arıqlama dəstəyi əldə edə bilərsiniz. Bu kiçik toxumlar uzunmüddətli toxluq hissi yaradır və qan şəkərinin sabit qalmasına kömək edir. xəbə

.

5 dəqiqədə evdə hazırlanan dondurma - mağazadan alınandan 100 dəfə daha dadlı

Yay aylarında ən çox arzu edilən dadlı şirniyyat, əlbəttə ki, bir neçə qaşıq soyuq və ləzzətli dondurmadır. Bu deserti evdə, bir neçə sadə inqrediyentlə, cəmi bir neçə dəqiqədə hazırlamaq mümkündür. xəbər verir ki, YouTub

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az makiyaj instagram qadın geyimi hamiləlik cinsi münasibətlər 2025 gəlinliklər hamiləlik və analıq hakişta sanama üzeyir hacıbəyli hesaplama hakistalar səməd vurğun