Yaşıl almanın bilmədiyimiz TƏHLÜKƏSİ: Xəstə və ya sağlam şəxslər... - XƏBƏRDARLIQ
"Pankreas iltihabı və xüsusilə alovlanma mərhələsində öd yollarının diskinezi olan insanlar yaşıl alma yeməməlidirlər".
Publika.az xarici KİV-ə istinadla xəbər verir ki, bu sözləri Rusiyadan olan endokrinoloq və diyetisyen Tatyana Boçarova deyib.
Onun sözlərinə görə, göstərilən diaqnozlu insanlar üçün bu meyvənin daha şirin növlərini seçmək, onları sürtgəcdən keçirmək və ya sobada bişirmək lazımdır:
"Qastrit və ya peptik xora xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər gündə bir yaşıl alma ilə kifayətlənməlidirlər. Bir şərtlə ki, mədə boş olmasın. Əsas qida qəbulundan bir saat sonra yemək daha yaxşıdır".
"Həmçinin unutmaq lazım deyil ki, alma turşusunun növləri dişlərin minalarına zərər verir. Buna görə də, bu meyvədən istifadə etdikdən sonra ağzınızı su ilə yaxalamaq məsləhətdir. Sağlam insan gündə iki dənədən çox yaşıl alma yeməməlidir. Əks halda turşu selikli qişanı qıcıqlandıra bilər və yan təsir olaraq iştahanı açar", - deyə Boçarova vurğulayıb.









Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan
Tacir Şahmalıoğlu ilə Vüqar Əbdülov arasında qalmaqal
Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ
Üçüncü dəfə ata olan aktyor qızını göstərdi - FOTOLAR
"Bəzi qızlar oxumaq yox, ərə getmək istəyirlər" - İlhamə