Yaşıl çayı nə zaman içmək daha faydalıdır?

Yaşıl çayı nə zaman içmək daha faydalıdır?Yaşıl çay ən faydalı içkilərdən biri hesab olunur, tərkibində bir sıra qiymətli mikroelementlər var. Onun yarpaqlarında katexinlər, xüsusilə də iltihabla mübarizə aparmağa kömək edən güclü antioksidantlar var.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, tədqiqatçıların fikrincə, çayı 100°C-də 5 dəqiqə dəmləmək, aşağı temperaturda 2 dəqiqə dəmləməklə müqayisədə onun antioksidan xüsusiyyətlərini artırır. İsti su çaydan daha çox polifenol çıxarmağa kömək edir. Baxmayaraq ki, çox uzun müddət dəmləmək çayı acı edə bilər.
Həkimlərin fikrincə, yaşıl çay bir çox insan üçün faydalı olan antioksidant bitki birləşmələri ilə zəngin ideal kalorili və şəkərsiz içkidir.
Bununla belə, çay istehlakının vaxtı ilə bağlı bəzi məqamları nəzərə almağa dəyər.
Səhər
Səhər yaşıl çay içmək günə faydalı katexinlərlə başlamağa imkan verir. Ən yaxşısı onu acqarına içməkdir ki, qida maddələri antioksidantların udulması ilə rəqabət aparmasın. Tədqiqatlar göstərir ki, zülal, lif və bəzi minerallar flavonoidlərin bioavailliyini azalda bilər. Flavonoidlər həzm zamanı bədəndən gizlənərək qida komponentlərində ilişib qala bilər.
Yeməklər arasında
Yeməkdən dərhal əvvəl çay içmək mənfi təsir göstərə bilər. Çaya tort dadı verən tanninlər dəmirin sorulmasına mane ola bilər.
Yeməkdən sonra
Mütəxəssislər yaşıl çayın tərkibindəki taninlərin dəmir kimi qida maddələrinin udulmasına mane ola biləcəyi barədə xəbərdarlıq edirlər. Bu xüsusilə dəmir çatışmazlığı riski olanlar üçün vacibdir.
Taninlər həzm sistemindəki bitki mənbələrindən dəmirə bağlana bilər, bu da bədənin onu mənimsəməsini çətinləşdirir. 
Axşam vaxtı
Bir çox insanlar üçün çay yatmazdan əvvəl rahatlaşdırıcı bir ritualdır. Bununla belə, yaşıl çayda qəhvədən daha az miqdarda kofein var, bu da yuxuya mane ola bilər, xüsusən də kofeinə qarşı həssassınızsa, kofeinsiz çay içmək daha məsləhətlidir. Baxmayaraq ki, bu, çaydakı flavonoidlərin miqdarını azaldır. Axşam içmək üçün təbii olaraq kofeinsiz olan çobanyastığı kimi bitki çaylarını seçmək daha yaxşıdır.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 688   Tarix: 03 iyun 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kartofu pomidorla yeməyin – SƏBƏB

Kartofla pomidor ilk baxışdan ayrılmaz ikili kimi görünür. Ancaq əslində bu iki tərəvəz bir-birinə heç uyğun gəlmir. .   -a istinadən bildirir ki, onlar birlikdə bədənə heç bir zərər vermir. Amma yeyilməməsi daha məsləhətdir. 

.

Səhər oyananda bunu etməyin - İnfarkt riskini 5 dəfə artırır

İnfarkt ölümün ən çox rast gəlinən növlərindən biridir. Dünyada təxminən 300 milyondan çox ürək xəstəsi var və 2 milyarddan çox insan ürək xəstəliyi riski altındadır. Ürək-damar xəstəlikləri hər il 18,6 milyondan çox insanı

.

Kimlərə isti havada qəhvə içmək olmaz?

Hər kəs qəhvənin ürək sağlamlığına təsir etdiyini bilir. İsti havalarda isə əlavə bir fincan qəhvənin heç bir faydası olmur. Havanın temperaturu 30 dərəcə və ya daha yüksək olanda hətta qəhvə içmək mümkündürmü?.   -a istinadən bildiri

.

Hazırda Azərbaycanda kütləvi yayılan yeni virus nədir?

Son günlər əhali arasında kəskin baş-boğaz ağrısı, qızdırma, ürəkbulanma ilə müşahidə edilən xəstəlik yayılıb. Bu xəstəliyə həm uşaqlarda, həm də böyüklərdə rast gəlinir.   -a istinadən xəbər verir ki, qrip simptomların

.

Yerkökü suyunun bilmədiyimiz faydaları

Hələ 1970-ci illərdə Amerika alimləri kök şirəsinin müntəzəm istehlakının ürək və qan damarlarının sağlamlığına müsbət təsir göstərdiyini göstərən bir sıra tədqiqatlar aparıblar. Bu içki qanda pis xolesterinin səviyyəsin

.

Həftəsonu yatmaq sağlamlıq üçün xeyirlidir

İngiltərədə keçirilən Avropa Kardiologiya Cəmiyyətinin illik konqresində təqdim edilən araşdırma maraq doğurub. Belə ki, araşdırmaya görə, həftədə iki səhər müntəzəm olaraq yatan insanlarda ürək xəstəliyinə tutulma risk

.

Çaya 2 ədəd əlavə edin, ağrılara son qoyun

Çayınıza 2 mixək əlavə etmək təkcə dadını deyil, həm də sağlamlığa faydalarını artırır. .   -a istinadən təqdim edir: . Çaya əlavə edilən qida həm onun dadını, həm də faydasını artırır.  kapital bank vakansiya. Bu təbii məhsullarda

.

Omeqa-3 ilə ehtiyatlı olun - Həkim məsləhəti

Omeqa-3 yağ turşusu çatışmazlığı ümumi bir problemdir. Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, Qərb ölkələrində insanların 70-80%-ə qədəri qida ilə bu vacib məddəni kifayət qədər ala bilmir. -a istinadən bildirir ki, omeqa-3 qəbul

.

Bu xəstəliyi olanlar göyəm yeməlidir

Daha çox meşələrdə yabanı halda yetişən göyəmin insan sağlamlığı üçün bir çox faydaları var. -a istinadən onun faydalarını təqdim edir:. - İmmun sistemini gücləndirir. - Yüksək miqdarda C vitamini ehtiva edir. C vitamin

turlar.az

sonxeber.az yemek reseptleri reseptler geymler 2024 findiq qabiginin faydalari pirojnalar yagli saclar ucun meslehetler dəbli bloq sahibələri kosmetika vətənə aid atalar sözləri novruza aid ikizler vətən həsrətinə aid bayatılar vətən haqqında bayatılar