Yemək bişirəndə BİTKİ və KƏRƏ yağlarını qarışdırmayın! Bu xəstəlikləri yaradır
Tanınmış Rusiyalı kardioloq, ailə həkimi və bloqer Yelena Anşina kərə və bitki yağlarının qarışdırması haqqında məlumat paylaşıb.
Həkim xəbərdarlıq edir ki, qidalanmada bitki (günəbaxan, qarşıdalı, zeytun) və kərə yağını qarışdırmaq qəti şəkildə olmaz.
Saglamolun.az bildirir ki, həkimin sözlərinə görə, bu halda piylərin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi kəskin artır. Bu isə qanda xolesterinin səviyyəsini qaldırır, aterosklerozun inkişafını sürətləndirir.
Ateroskleroz zamanı damarlarda xolesterin yığılır ki, bunun nəticəsində damarlar daralır, zəifləyir, kövrək olur. Bütün bu patoloji proseslər damarların partlaması və tam bağlanması riskini qat-qat artırır. Ateroskleroz bütün dünyada ürək xəstəlikləri, infarkt və insultun əsas səbəbidir.
Həmçinin bitki və kərə yağlarının birlikdə istehlakı artıq çəki və piylənməyə səbəb olur.
Doktor Anşina yemək hazırlanması zamanı yağları qarışdırmamağı tövsiyə edir. Misal üçün, kartof və ya kotlet qızardanda bir çox qadınlar bunu bitki və kərə yağlarının qarışığında edir. Bu yolverilməzdir.
Həmçinin kardioloq qeyd edir ki, ayrı ayrılıqda kərə və bitki yağında hazırlanmış qidaları eyni qida qəbulu zamanı yemək olmaz. Məsələn, kərə yağında hazırlanmış sous və bitki yağı əlavə olunmuş salat eyni qida qəbulunda yeyilməməlidir.
Milli.Az /news.milli.az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Mayonezlə bağlı şok araşdırma – Sağlamlığa ciddi təhlükə imiş
Yeni yarasa koronavirusu tapıldı - Alimlər xəbərdarlıq etdi
Kişilər üçün bir fincan kakaonun inanılmaz FAYDASI
Doğuşun yeni görünüşü bəyənilmədi - FOTO
Mənzurə səhhətindən danışdı: Xəstə deyiləm
Hepsi'nin Yasemini bu məşhurla sevgilidir
Bəzi restoran administratorları müğənnilərin toyda iştirakına mane olur' - Eldənizdən iddia
Təranə Qumral: 'Şəbnəm yaxşı qızdır amma xarakterinə görə heç kəsə yapışmır
Yaddaşı gücləndirən 8 əsas vitamin:Beynin qocalmasının qarşısını alırlar