Yeməkləri bu qablarda saxlamaq olmaz: Sağlamlıq üçün təhlükəlidir

Yeməkləri bu qablarda saxlamaq olmaz: Sağlamlıq üçün təhlükəlidirHazır yeməkləri insanlar müxtəlif qablarda soyuducuda saxlayır. 
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bununla belə, bəzi qab növlərinin uzunmüddətli saxlama üçün uyğun deyil.
Hansı qabda yeməkləri uzun müddət saxlamamaq daha yaxşıdır?
Alüminium
Alüminiumdan istifadə qaydalarının pozulması səbəbindən qablar tez bir zamanda yemək saxlamaq üçün yararsız olur. Bu faktı görməməzlikdən gəlsəniz, qida ilə birlikdə bədəni zəhərli birləşmələrlə "doydura" bilərsiniz.
Plastik
Plastik qida saxlama qablarının populyar olmasına baxmayaraq, onlar potensial təhlükəli ola bilər. Plastikin xüsusilə isti yeməklə təması zərərlidir. Ancaq artıq soyudulmuş yeməyi saxlamaq təhlükəsiz olacaq.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1031   Tarix: 23 fevral 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İşi daim kompüterlə olanların nəzərinə! - Həkim xəbərdarlıq etdi

Qarışıq, yəni həm təbii, həm də süni işıqlandırma şəraitində işləmək göz sağlamlığı üçün təhlükəli deyil. xəbər verir ki, bunu rusiyalı oftalmoloq Anna Solovey deyib. "Görmə orqanlarının gərginliyi və işıqlandırmanı

.

Ağrını kəsmək istədi, qaraciyərini itirdi - FOTO

Ard-arda iki ağrıkəsici qəbul edən qız həyatının şokunu yaşayıb. xəbər verir ki, Esenyurtda yaşayan 20 yaşlı Kübra Yılmazın ard-arda iki ağrıkəsici qəbul etməsi həyatı bahasına başa gəlib. Qızın qaraciyəri fəaliyyətini dayandırıb

.

Şirniyyatdan imtina edəndə görün bədəndə nələr baş verir - Açıqlama

"Şəkərdən imtina bədəni daha enerjili edir". xəbər verir ki, şəkərdən uzaq durmaq sağlamlığa mühüm təsir göstərir və ümumi vəziyyəti xeyli yaxşılaşdırır. Rusiyalı dietoloq Yelena Ustinova açıqlamasında bildiri

.

B12 çatışmazlığının ən böyük əlaməti: Dərinizdəki bu dəyişikliyə diqqət edin

Mütəxəssislər qeyd edir ki, B12 vitamini çatışmazlığı erkən aşkar edilməzsə, ciddi sağlamlıq problemlərinə yol aça bilər.  xəbər verir ki, B12 vitamini orqanizmdə qırmızı qan hüceyrələrinin istehsalında həyati rol oynayı

.

Arı zəhəri müalicəvi imiş

Son elmi araşdırmalar arı zəhərinin bir çox xəstəliklərin müalicəsində faydalı ola biləcəyini göstərib. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, arı zəhəri iltihabəleyhinə, ağrıkəsici və immuniteti gücləndirici təsirə malikdir. xəbə

.

Bananın qaralmaması üçün bunu edin

Banan dadlı və şirin meyvədir, qəlyanaltı üçün də əla seçim sayılır. Lakin, dadlı olmasına baxmayaraq, çox tez xarab olur. -ın xəbərinə görə, qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, bananın sap hissəsini (gövdəsini) stre

.

Uşaq əmizdirən analar, bu 10 qidadan imtina edin

Ana südü yalnız körpənin qidalanması deyil, həm də ananın sağlamlığı və özünü yaxşı hiss etməsi deməkdir. Qadının gündəlik qəbul etdiyi qidalar südün tərkibinə, dadına, qida dəyərinə və hətta körpənin onu asanlıqla həzm etməsin

.

Səhər yeməyində yeyənin zehni açılır: Alzheymer və demans riskini azaldır

Elm insanlarının fikrincə, qidalanma vərdişində edilən kiçik dəyişikliklər belə erkən yaşda başlayan demansın (yaddaş zəifləməsi) qarşısının alınmasında mühüm rol oynaya bilər. Mütəxəssislər müəyyən qidaların beyni qoruyara

.

Zəfəran haqqında bilmədiklərimiz – xeyri və zərəri

Zəfəran dünyanın ən bahalı ədviyyatlarından biri olmaqla yanaşı, həm də bir çox xəstəliklərə qarşı təbii vasitə kimi tanınır.  xəbər verir ki, onun faydaları ilə yanaşı, düzgün istifadə edilmədikdə bəzi mənfi təsirləri d

turlar.az

sac duzumleri sade makiyaj sekilleri maskalar xiyar tutmasi hazirlanmasi olum haqqinda maraqli faktlar cennet almasi murebbesi xina hakista kosmetika kahfe kali vetene aid atalar sozleri badambura arxadan olmaq şəkərbura