Yeməyin duzu, yağı, suyu artıq olmuşsa nə edək? Yeməyinizi qurtarmaq üçün bəsit müdaxilələr

Yeməyin duzu, yağı, suyu artıq olmuşsa nə edək? Yeməyinizi qurtarmaq üçün bəsit müdaxilələrYemək edərkən materialları, xüsusən də yağ, duz, istiot kimi materialları ölçüylə deyil də göz qərarı ilə əlavə edirsinizsə zaman zaman əyarını qaçırır ola. Belə vaxtlarda nəticənin ziyan olmasını qarşısını almaq üçün görə çox sadə müdaxilələr var.

Ümumiyyətlə şəkərini, duzunu və ununu çox qaçırdığınız bir çox tərif üçün tətbiq edə bir üsul artırmaqdır.

Bunun üçün hazırladığınız yeməyin eyni, yarısı nisbətində təkrar edin amma yeni keçirdiyiniz yarım ölçülü yeməkdə əvvəlki tərifdə artıq qaçırdığınız materialı (məsələn, duz) qətiyyən istifadə etməyin.

Sonra iki yeməyi birləşdirin. Beləliklə konsistensiyalı və ləzzətli lakin miqdarı düşündüyünüzdən bir az daha çox olan bir yeməyiniz olacaq.

DUZUNU ÇOX QAÇIRDIĞINIZ YEMƏKLƏR ÜÇÜN

Şorba edərkən duzu çox qaçırmısınızsa təlaşlanmayın. Dərhal şorbaya süd əlavə edin. Beləliklə, həm konsistensiyanı həm də ləzzətini pozmamış olacaqsınız.

"Süd istifadə etmək istəmirəm" deyənlərə alternativ bir digər həll, kartofdur. Kiçik hissələrə ayırdığınız kartofları çox duzlu etdiyiniz şorba və ya qazan, yeməklərinizdə istifadə edin.

Qazanının içində 10 dəqiqə gözlətdikdən sonra kartofları çıxarıb, alın. Kartoflar lifli quruluşları sayəsində duzlu suyu dərhal içlərinə çəkəcəkdir.

Sirkə və limondan da faydalana bilərsiz çünki turşusu duzu kəsər. 1 yemək qaşığı sirkə və ya 3-4 damcı limon suyla da qazandakı duzun miqdarını tarazlaşdıra bilərsiz.

Xüsusilə zeytunyağlı yeməklər və plov üçün qazana əlavə edəcəyiniz şəkər xilaskarınız olacaq. Şəkəri yemək içindəki duz ilə doğru mütənasib olaraq əlavə edin.

Sadəcə suyu duzlu olmuş ziyafətlərdə isə qızarmış çörək istifadə edin. Xörəyin suyunu qızarmış çörək parçaları köməyiylə alın. Əgər yeməyiniz bu prosesin fayda etməyəcəyi qədər duzlu olmuşsa, yeməyin suyunu tamamilə alın və yeməyiniz üçün yeni su hazırlayın.

YAĞINI ÇOX QAÇIRDIĞINIZ YEMƏKLƏR ÜÇÜN

Şorba edərkən yağını çox qaçırdığını düşündüyünüz anlarda kahı yarpaqlarını istifadə edin. Şorba qazanının içinə bir yarpaq kahı buraxmağınız qazandakı artıq yağı çəkmək üçün yetərli olacaq.

Qazan, yeməklərinizdə buz kubiklərindən faydalanın. İki qəlib buzu artıq yağlı edilmiş bir qazan xörəyin içinə atın. Yeməkdəki çox yağ dərhal buzların ətrafında toplanacaqdır. Bu prosesi həyata keçirərkən çox diqqətli olun və tələsik etməyi unutmayın. Buzların əriməsi halında xörəyinizin konsistensiyası pozula bilər. Bunu qarşısını almaq üçün buzları salfetə bükərək qazanının üzərində gəzdirmək də bir variantdır.

Qazan xörəklərinizlə yanaşı, tavada qızartma edərkən də çörəkdən faydalanın. Tavanın içinə əlavə edəcəyiniz bir parça çörək, yağı tamamilə çəkəcəkdir. Artıq yağ yox olacağı üçün yağların sıçraması vəziyyətinin də qarşısı alınacaqdır.

Qızartmadan artıq yağı almaq üçün kağız dəsmal istifadə edin. Yeməyin altına və üstünə sərəcəyiniz kağız dəsmal, qızartmaları artıq yağdan təmizlənəcəkdir.

ŞƏKƏRİNİ ÇOX QAÇIRDIĞINIZ ŞİRNİYYATLAR ÜÇÜN

Sütlaç kimi şirniyyatlar edərkən şəkərini çox qaçırmısınızsa bir ayrı qazanda bir qədər də sütlaç bişirin və onu şəkərsiz edin. İkisi də bişməyə yaxın birləşdirib bir daşım qaynadın.

Həmişəkindən bir az daha artıq sütlaç etmiş olacaqsınız, amma ləzzəti və konsistensiya hər zamankı kimi ləziz olacaq.

SUYUNU ÇOX QAÇIRDIĞINIZ YEMƏKLƏR ÜÇÜN

Artıq su qoymusuzsa süzməyi sınayın.

Suyunu çox qaçırdığınız plov kimi yeməklərin püre halda olmasını əngəlləmək üçün bişirmə mərhələsində, qazanı qarışdırmağı dərhal buraxın. Qazanının üstünə kağız dəsmal və ya təmiz quru bir bez qoyub qapağını bağlayın. Ocağın altını ən zəif dərəcəyə gətirin. Qazanının qapağını açmadan plovun suyunu az-az çəkməsini təmin edin.

UNUNU ÇOX QAÇIRDIĞINIZ XƏMİRLƏR ÜÇÜN

Peçenye xəmiri kimi konsistensiyası çətin tutulan xəmirləri hazırlayarkən, unu artıq qaçırdınız və xəmirin hissə-hissə dağılmağa başladı və ya çox qatı oldu.

Təlaşlanmayın, parça parça dağılmasının səbəbi unu, xəmir xərcinə yavaş-yavaş yox birdən sürətli əlavə etməlisiniz.

Xəmirin konsistensiyanı düzəltmək üçün xəmiri yaxşıca qarışdırmanız və bir az duru yağ əlavə etməyiniz kifayətdir.

Maraqlı     Baxılıb: 1923   Tarix: 26 avqust 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu institutlar birləşdiriləcək - 2 yeni elmi müəssisə yaradılacaq

Ölkə başçısının "Azərbaycan Respublikası Elm və Təhsil Nazirliyinin tabeliyindəki elmi müəssisələrin fəaliyyətinin optimallaşdırılması və səmərəliliyinin artırılması ilə bağlı əlavə tədbirlər haqqında" müvafiq sərəncamın

.

Azərbaycan mədəniyyətinə ağır itki - FOTO

Əməkdar incəsənət xadimi, professor Rafiq Sadıqov vəfat edib. xəbər verir ki, bununla bağlı Bakı Xoreoqrafiya Akademiyası məlumat yayıb. Bildirilib ki, Rafiq Sadiqov 77 yaşında dünyasını dəyişib. Qeyd edək ki, o, həmçini

.

Alimlər mat qaldı: bəzi heyvanlar hər gün spirt içir

Bəzi heyvanlar alimlərin düşündüyündən daha tez-tez spirt qəbul edirlər. -a istinadən xəbər verir ki, meyvə və nektar yeyən əksər canlıların pəhrizində etanol olduğu üzə çıxıb. Exeter Universitetinin britaniyalı alimlər

.

Müəllimlərə ŞAD XƏBƏR: Maaşlar artdı

Müəllimlərin vəzifə maaşına əlavələr edilib. Bu barədə  -a Məktəbəqədər və Ümumi Təhsil üzrə Dövlət Agentliyindən xəbər verilib. Qeyd olunub ki, noyabr ayında 2023-cü ildə təşkil olunan təhsilverənlərin sertifikatlaşdırılmas

.

Azərbaycanda tanınmış müəllim vəfat etdi

Bakı Dövlət Universitetinin Jurnalistika fakültəsinin müəllimi, filologiya elmləri namizədi, dosent Mahmud Mahmudov dünyasını dəyişib. xəbər verir ki, o, bu gün 88 yaşında vəfat edib. Qeyd edək ki, Mahmud Mahmudov 50 il

.

Qaravəllilər

Qaravəlli - nağıllar başlarkən söylənilən və nəzm şəklində olan kiçik müqəddimədir. Məsələn:. Hamam, hamam içində,. Xəlbir saman içində. Dəvə dəlləklik eylər. Köhnə hamam içində. Qarışqa şıllaq atdı,. Dəvənin budu batdı

.

Nəsibə Hüseynova vəfat etdi - FOTO

Azərbaycan Respublikasının Əməkdar həkimi, tibb elmləri doktoru, professor Nəsibə Ağa İsmayıl qızı Hüseynova vəfat edib.  xəbər verir ki, Nəsibə Hüseynova 1970-1992-ci illərdə ATU-nun Müalicə-profilaktika fakültəsinin Uşa

.

Azərbaycanda bu institut bağlandı

Qafqazşünaslıq İnstitutunun bağlanması barədə qərar qəbul olunub. xəbər verir ki, bu barədə AMEA-nın Ümumi Yığıncağında akademik İsa Həbibbəyli məlumat verib. Qərar səsə qoyularaq qəbul olunub

.

Hakışta

Xınayaxdı məclisləri üçün hakıştalar . Ağ dəvə düzdə qaldı hakışta,. Yükü Təbrizdə qaldı hakışta. Oğlanı dərd apardı hakışta,. Dərmanı qızda qaldı hakışta. Gülü atdım dənizə hakışta,. Batdı çıxmadı üzə hakışta. Nolar bizi

turlar.az

adlarin menasi qadın geyimi hamiləlik 2025 yaz geyimleri şorba reseptləri köynək modelləri ataya aid atalar sozleri kosmetika hamilelik rus dilini öyrənək 2 ci dərs qiz burcu zəhmət klitor