Yeməyin duzu, yağı, suyu artıq olmuşsa nə edək? Yeməyinizi qurtarmaq üçün bəsit müdaxilələr

Yeməyin duzu, yağı, suyu artıq olmuşsa nə edək? Yeməyinizi qurtarmaq üçün bəsit müdaxilələrYemək edərkən materialları, xüsusən də yağ, duz, istiot kimi materialları ölçüylə deyil də göz qərarı ilə əlavə edirsinizsə zaman zaman əyarını qaçırır ola. Belə vaxtlarda nəticənin ziyan olmasını qarşısını almaq üçün görə çox sadə müdaxilələr var.

Ümumiyyətlə şəkərini, duzunu və ununu çox qaçırdığınız bir çox tərif üçün tətbiq edə bir üsul artırmaqdır.

Bunun üçün hazırladığınız yeməyin eyni, yarısı nisbətində təkrar edin amma yeni keçirdiyiniz yarım ölçülü yeməkdə əvvəlki tərifdə artıq qaçırdığınız materialı (məsələn, duz) qətiyyən istifadə etməyin.

Sonra iki yeməyi birləşdirin. Beləliklə konsistensiyalı və ləzzətli lakin miqdarı düşündüyünüzdən bir az daha çox olan bir yeməyiniz olacaq.

DUZUNU ÇOX QAÇIRDIĞINIZ YEMƏKLƏR ÜÇÜN

Şorba edərkən duzu çox qaçırmısınızsa təlaşlanmayın. Dərhal şorbaya süd əlavə edin. Beləliklə, həm konsistensiyanı həm də ləzzətini pozmamış olacaqsınız.

"Süd istifadə etmək istəmirəm" deyənlərə alternativ bir digər həll, kartofdur. Kiçik hissələrə ayırdığınız kartofları çox duzlu etdiyiniz şorba və ya qazan, yeməklərinizdə istifadə edin.

Qazanının içində 10 dəqiqə gözlətdikdən sonra kartofları çıxarıb, alın. Kartoflar lifli quruluşları sayəsində duzlu suyu dərhal içlərinə çəkəcəkdir.

Sirkə və limondan da faydalana bilərsiz çünki turşusu duzu kəsər. 1 yemək qaşığı sirkə və ya 3-4 damcı limon suyla da qazandakı duzun miqdarını tarazlaşdıra bilərsiz.

Xüsusilə zeytunyağlı yeməklər və plov üçün qazana əlavə edəcəyiniz şəkər xilaskarınız olacaq. Şəkəri yemək içindəki duz ilə doğru mütənasib olaraq əlavə edin.

Sadəcə suyu duzlu olmuş ziyafətlərdə isə qızarmış çörək istifadə edin. Xörəyin suyunu qızarmış çörək parçaları köməyiylə alın. Əgər yeməyiniz bu prosesin fayda etməyəcəyi qədər duzlu olmuşsa, yeməyin suyunu tamamilə alın və yeməyiniz üçün yeni su hazırlayın.

YAĞINI ÇOX QAÇIRDIĞINIZ YEMƏKLƏR ÜÇÜN

Şorba edərkən yağını çox qaçırdığını düşündüyünüz anlarda kahı yarpaqlarını istifadə edin. Şorba qazanının içinə bir yarpaq kahı buraxmağınız qazandakı artıq yağı çəkmək üçün yetərli olacaq.

Qazan, yeməklərinizdə buz kubiklərindən faydalanın. İki qəlib buzu artıq yağlı edilmiş bir qazan xörəyin içinə atın. Yeməkdəki çox yağ dərhal buzların ətrafında toplanacaqdır. Bu prosesi həyata keçirərkən çox diqqətli olun və tələsik etməyi unutmayın. Buzların əriməsi halında xörəyinizin konsistensiyası pozula bilər. Bunu qarşısını almaq üçün buzları salfetə bükərək qazanının üzərində gəzdirmək də bir variantdır.

Qazan xörəklərinizlə yanaşı, tavada qızartma edərkən də çörəkdən faydalanın. Tavanın içinə əlavə edəcəyiniz bir parça çörək, yağı tamamilə çəkəcəkdir. Artıq yağ yox olacağı üçün yağların sıçraması vəziyyətinin də qarşısı alınacaqdır.

Qızartmadan artıq yağı almaq üçün kağız dəsmal istifadə edin. Yeməyin altına və üstünə sərəcəyiniz kağız dəsmal, qızartmaları artıq yağdan təmizlənəcəkdir.

ŞƏKƏRİNİ ÇOX QAÇIRDIĞINIZ ŞİRNİYYATLAR ÜÇÜN

Sütlaç kimi şirniyyatlar edərkən şəkərini çox qaçırmısınızsa bir ayrı qazanda bir qədər də sütlaç bişirin və onu şəkərsiz edin. İkisi də bişməyə yaxın birləşdirib bir daşım qaynadın.

Həmişəkindən bir az daha artıq sütlaç etmiş olacaqsınız, amma ləzzəti və konsistensiya hər zamankı kimi ləziz olacaq.

SUYUNU ÇOX QAÇIRDIĞINIZ YEMƏKLƏR ÜÇÜN

Artıq su qoymusuzsa süzməyi sınayın.

Suyunu çox qaçırdığınız plov kimi yeməklərin püre halda olmasını əngəlləmək üçün bişirmə mərhələsində, qazanı qarışdırmağı dərhal buraxın. Qazanının üstünə kağız dəsmal və ya təmiz quru bir bez qoyub qapağını bağlayın. Ocağın altını ən zəif dərəcəyə gətirin. Qazanının qapağını açmadan plovun suyunu az-az çəkməsini təmin edin.

UNUNU ÇOX QAÇIRDIĞINIZ XƏMİRLƏR ÜÇÜN

Peçenye xəmiri kimi konsistensiyası çətin tutulan xəmirləri hazırlayarkən, unu artıq qaçırdınız və xəmirin hissə-hissə dağılmağa başladı və ya çox qatı oldu.

Təlaşlanmayın, parça parça dağılmasının səbəbi unu, xəmir xərcinə yavaş-yavaş yox birdən sürətli əlavə etməlisiniz.

Xəmirin konsistensiyanı düzəltmək üçün xəmiri yaxşıca qarışdırmanız və bir az duru yağ əlavə etməyiniz kifayətdir.

Maraqlı     Baxılıb: 1878   Tarix: 26 avqust 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Azərbaycanda vəzifəli şəxslər şiddətli töhmət aldı

14-16 noyabr tarixlərində Elm və Ali Təhsil üzrə Dövlət Agentliyi tərəfindən Gəncə, Qazax, Tovuz Kolleclərində, eləcə də Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində İqtisadiyyat və Humanitar Kollecdə monitorinq keçirilib. Bu barəd

.

Qalaktikamızın qonşuluğundakı ulduz itdi - Axtarırlar

Kosmosda baş verən qəribə hadisə astronomları dalana dirəyib. Belə ki, qonşu qalaktikada 10 ildir izlənən "M31-2014-DS1" yoxa çıxıb. -a istinadən bildirir ki, bu barədə amerikalı astrofiziklər bəyan ediblər. Bildirili

.

Təhsil kurslarının YENİ FIRILDAĞI – Müştəri toplamaq üçün bu yola da ƏL ATIRLAR

Günü-gündən sayı artan hazırlıq kursları bəzən insanları "tələyə" salır. Reklam vasitəsilə peşəkar fəaliyyət və təcrübəli müəlim heyətinin olduğunu qyed edən "kurslar" müştəri topladıqdan sonra əsl üzlərin

.

Gözəgörünməzlik kəşf olundu - Alimlər material hazırladılar

Çinli alimlər insanların gözəgörünməz olmasına imkan verəcək inqilabi material hazırlayıblar. xəbər verir ki, Çinin Elektron Elm və Texnologiya Universitetinin tədqiqatçıları işıq şəraitinə görə rəngini dəyişə bilən unika

.

Azərbaycanlı şagirdlər ABŞ-da üzümüzü ağ etdilər - FOTO

ABŞ-ın nüfuzlu təhsil ocaqlarından biri olan Yale Universitetində keçirilən "The World Scholars Cup" beynəlxalq bilik olimpiadasında iştirak edən Oksbric Akademiyasının azərbaycanlı şagirdləri 2 qızıl, 15 gümü

.

Bu gündən müəllimlərin sertifikasiya imtahanlarının müsahibə mərhələsi başlayır

Bu gündən müəlimlərin sertifikatlaşdırma prosesinin müsahibə mərhələsinə başlanılır.  xəbər verir ki, müsahibə mərhələsinə dair Azərbaycan və rus bölmələri üzrə mövzular avqustun 18-də müəllimlərin şəxsi kabinetlərinə göndərilib

.

Müəllimlərin NƏZƏRİNƏ - İmtahan vaxtı açıqlandı

Təhsilverənlərin sertifikatlaşdırılması prosesinin test imtahanı ilə bağlı məlumat iştirakçıların şəxsi kabinetlərinə göndərilib. Bu barədə  -a Təhsil İnstitutunun İnsan Resursları Mərkəzindən məlumat verilib. Bildirili

.

Türkiyəli bioloq yeni bitki növünü elm dünyasına təqdim etdi

Ege Universitetinin Elm Fakültəsinin Biologiya bölməsinin müəllimi, türkiyəli bioloq Hasan Yıldırım sosial şəbəkədə gördüyü bitkinin izinə düşərək araşdırma aparıb və onu fərqli bir növ kimi, türk dilində "Muğla emceği"

.

"Böyük Qayıdış kimi tarixi prosesi gənclərə çatdırmaq müəllimlərin əsas vəzifəsidir - Hafiz Paşayev

Təhsilin keyfiyyət göstəricisi şagird və tələbədirsə, bu təhsilin təminatçısı müəllimdir. Müəllim adını qorumaq, yüksəltmək hər birimizin vəzifəsidir.  Trend-ə istinadən xəbər verir ki, bunu ADA Universitetinin rektoru, səfi

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az reseptler geymler 2025 makiyaj instagram hicab 2025 payiz haqqinda insa 2025 un geyimleri ana südü artırmaq mekteb vetene aid bayatilar xocali kahfe fali dolca