Yüksək təzyiq zamanı xalq təbabəti

Yüksək təzyiq zamanı xalq təbabətiYüksək təzyiq son illərin ən çox geniş yayılan xəstəliklərindən sayılır. Yüksək arterial təziq müxtəlif xəstəliklər səbəbindən meydana gələ bilir. Bəzən isə yüksək təzyiq heç bir xəstəlik olmadan yanlız sərbəst şəkildə insanları narahat edir. Bu təzyiq xəstəliyi sayılır və xəstədən qayğı və diqqət tələb edir. Aşağıda yüksək təzyiq və onun əmələ gətirdiyi patologiyaları aradan qldıra bilən 5 bitki qarışımından əmələ gələn dəmləmə resepti verilib. Bu dəmləmələr yüksək təzyiqlə yanaşı, nevroz, aritmiya, beyin qan dövranı xəstəlikləri, venoz durğunluq zamanı da çox faydalıdır. Dəmləməni hazırlamaq üçün aptekdən aşağıdakı bitkiləri almaq lazımdır. Dəmləmədə aşağıdakı bitkilərdən və aşağıda göstərildiyi miqdarda istifadə edilir.
* pişikotu - 100 qram - 4 paket
* evkalipt - 50 qram - 2 paket
* nanə - 25 qram - 1 paket
* damotu - 100 qram - 4 paket
* pion - 100 qram - 4 paket
Bitkilər ayrı ayrı dəmlənir və şüşə balona tökülür, içərisnə 10 ədəd mixək atılır. Qarışım ağzı bağlı şəkildə 2 həftə sərin və qaranlıq yerdə saxlanılır.
Qarışımdan gündə 3 dəfə yeməkdən 15-20 dəqiqə qabaq 1 xörək qaşığı içilir. Bir ay bitdikdən sonra 10 gün fasilə verilir və yenidn qəbul edilir.
Bu resept yüksək təzyiqi aşağı salır və təzyiq səbəbindən əmələ gələn patoloji əlamətləri aradan qaldırır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1170   Tarix: 12 may 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı

32 yaşlı qadın arıqladıcı qəhvə içdikdən sonra infarkt keçirərək intubasiya edilib. xəbər verir ki, Türkiyə Əczaçıları Dərnəyi sosial mediada "təbii" və "bitki mənşəli" adı altında satılan qəhvələrlə bağl

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

turlar.az

gözəllik məhsulları qadin dunyasi makiyaj etmek qaydalari uşaq xəstəlikləri aylıq bürclər aparici serxan keremoglu üzdəki ləkələr kosmetika brusell bakteriyası dovsan itburnu novruz hakistasi lakonizim