Zəhərlənmə zamanı nə etməliyik?

Zəhərlənmə zamanı nə etməliyik?Yayda istilər səbəbindən qida zəhərlənməsi riski artır.
Rusiyalı qastroenteroloq Oksana Yanova zəhərlənmədən sonra orqanizmi bərpa etməyin yollarından danışıb.
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, Oksana Yanova qeyd edib ki, ilk növbədə çox miqdarda su içmək lazımdır, çünki bu, zəhərlənmə zamanı bədəndə yaranan susuzlaşmanın qarşısını almağa və toksinlərin kənarlaşdırılmasına kömək edir. Qastroenteroloqun sözlərinə görə, su kiçik qurtumlarla içilməlidir ki, qusmağa səbəb olmasın.
Zəhərlənmədən sonra bərpa zamanı bədəni ağır qidalarla yükləmək olmaz. Asan həzm olunan qidalardan ibarət menyu hazırlamaq məsləhətdir ki, məsələn, düyü, banan, tostlar, toyuq bulyonu kimi qidalardan istifadə etmək olar. Həmçinin bağırsaq mikroflorasını bərpa edən probiyotiklər də bu məsələdə xeyirli ola bilər. Probiyotiklər, məsələn, müəyyən yoqurtların və ya xüsusi əlavələrin tərkibində olur.
"İstirahət edin, bədəninizə bərpa olunmaq imkanı verin. Yuxu və istirahət immunitet sisteminə infeksiya ilə mübarizə aparmağa kömək edir. Əgər simptomlar 48 saat ərzində keçmirsə və ya daha da pisləşirsə, o zaman mütləq mütəxəssisə müraciət edin", - deyə həkim vurğulayıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 809   Tarix: 17 iyul 2024
f Paylaş


Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Sağ və sol qollarda fərqli təzyiq nə deməkdir?

Qollar arasında təzyiqdə kiçik bir fərq qeyri-adi deyil, amma nə vaxt narahat olmalısınız? Hansı fərq normal hesab olunur və hansı fərq ürək-damar sistemi ilə bağlı ciddi problemlərin həyəcan verici bir siqnalı ola bilər

.

Hər yeməkdə var: Depressiya yaradırmış

Duz depressiya və anksiyete riskini 40 faiz artırır. xəbər verir ki, duzlu yeməklər depressiya və anksiyete riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Çinin Sincan Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırm

.

Xərçəngə qalib gələn həkimin hər gün etdiyi 4 qızıl QAYDA

Xərçəng - müasir dövrün ən qorxulu xəstəliklərindən biri olsa da, onu önləmək və riskləri azaltmaq üçün gündəlik həyatımıza daxil edə biləcəyimiz sadə, lakin təsirli vərdişlər mövcuddur. xəbər verir ki, xərçəng müalicəsin

.

Hamının bağında var amma faydaları bilinmir - Dərib, yeyin

Təbiət insan sağlamlığı üçün saysız-hesabsız faydalar təqdim edir. Onlardan biri də çox zaman diqqətdən kənarda qalan, lakin faydaları ilə şəfa mənbəyinə çevrilən gicitkən bitkisidir. Əsasən alaq otu kimi tanınsa da, düzgü

.

Mədə yanğısından əziyyət çəkənlərə MÜJDƏ - Dərmana pul xərcləməyəcəksiniz

Mədə yanğısı günün istənilən anında qəfil ortaya çıxaraq narahatlığa səbəb ola bilər. Lakin Amerikalı gastroenteroloq Cosef Salhab bu narahatlığı cəmi bir neçə dəqiqə ərzində, üstəlik dərman istifadə etmədən aradan qaldırmağı

.

İmmuniteti gücləndirən möcüzə: Qırmızı kələmin faydaları

Qırmızı kələm zəngin antioksidant tərkibi və vitamin-mineral baxımından yüksək dəyəri ilə sağlam qidalanmada mühüm yer tutur. xəbər verir ki, sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələri qoruyan bu tərəvəz, immunite

.

Gündə nə qədər qaynadılmış yumurta yeyə bilərsiniz? - Miqdarı açıqlandı

Bir çox insan yumurta yeməkdən çəkinir, çünki onlar qanda xolesterinin səviyyəsini yüksəltdiyinə inanırlar. xəbər verir ki, ancaq "EuroOnco" klinikasının qastroenteroloqu Vladimir Loginovun izah etdiyi kimi, ort

.

İbn Sina möcüzəsi - Bir qaşıq yemək yaddaşı gücləndirir

İslam dünyasının məşhur alimi İbn Sinan yaddaşı gücləndirmək və zehni performansı artırmaq üçün təbii üsullar barədə bir sıra faydalı tövsiyələr verib. Onun "Qanun" əsərində bəhs etdiyi ədviyyatlar müasir tədqiqatlarl

.

Hər yeməyə əlavə edirik, sağlamlığı MƏHV EDİR: damarlar tıxanır, ürəyi yükləyir, 5 dəfə artıq xərçəng riski

Gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunan bu məhsul sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yaradır. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, dad artırıcı kimi tanınsa da, damar tıxanması, ürək xəstəlikləri və hətta xərçəng riskin

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetika mehsullari geyim şəkilləri həkim məsləhəti vətənə aid bayatılar qarasin qizlar ucun makiyaj şalvar modelləri yaşıl çay rus dilin nece orenek haqisda balıq cinsi elaqe hüzeyir hacibəyov