Zəncəfil suyu miqren, oynaq və əzələ ağrılarını anında kəsir, köp və qıcqırmanı yox edir!-RESEPT
Zəncəfil yüksək müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir.
Qadinsayti.az bildirir ki, Zəncəfil ta qədimdən müalicəvi vasitə kimi istifadə olunur. Zəncəfilin xeyirli xüsusiyyətləri olduqca coxdur.
Zəncəfil antibakterial, antiseptik, iltihabəleyhinə xüsusiyyətlərinə malikdir. Qədimdən zəncəfil boğaz iltihabları, soyuqdəymə zamanı çox uğurla istifadə olunurdu.
Zəncəfil çox yaxşı bəlğəmgətirici vasitədir və bu səbəbdən öskürək, bronxit, bronxial astma zamanı istifadə olunur.
Zəncəfil damarların divarlarını orada yığılan xolesterindən təmizləyir və ateroskleroz xəstəliyi zamanı və bu xəstəliyin profilaktikası məqsədi ilə uğurla istifadə oluna bilər.
Zəncəfilin antihelmint (qurdlar əleyhinə) xüsusiyyətləri də var. Bu səbəbdən uşaqların qidalarına, südə, çaya, şirəyə və s. cüzi miqdarda üyüdülmüş zəncəfil əlavə etməklə siz uşağınızın orqanizmini qurdlardan təmizləyə bilərsiniz.
Zəncəfilin spazmolitik xüsusiyyətləri də var. Qadınlarda menstruasiyadan əvvəl və menstruasiya zamanı olan ağrılarla mübarizədə zəncəfil dəmləməsi xalq təbabətində uğurla istifadə olunur.
Ümumillikdə müxtəlif spazmlarla mübarizədə (başda, öd kisəsində, böyrəklərdə) zəncəfil çox yaxşı vasitə sayılır.
Zəncəfil həzm prosesləri stimullaşdırır və yaxşılaşdırır, qastritlə mübarizə edir.
Zəncəfil antioksidant xüsusiyyətlərinə malikdir, insanın orqanizmini toksinlər, sərbəst radikallar, şlaklardan təmizləyir, cavanlaşdırır, orqanizmin tonusunu qaldırır, immuniteti möhkəmləndirir.
Zəncəfil mübadilə prosesləri sürətləndirir və bunun nəticəsində arıqlamağa kömək edir.
Zəncəfil insanın sinir sisteminə də çox müsbət təsir edir, nevroz, stress, əqli və emosional yorğunluq zamanı istifadə oluna bilər. Zəncəfil yaddaşı və diqqəti yaxşılaşdırır.
Tələb olunan ərzaqlar:
xırda-xırda doğranmış təzə zəncəfil - 200 qr.
1 limon qabığı ilə
şəkər tozu - ¾ stəkan
mineral su (hansı olsa)
Hazırlanma qaydası:
1. Zəncəfil, enli zolaqlarla doğranmış limon qabığı və 2 stəkan suyu orta ölçülü qazana tökün. İti alovda qaynara saldıqdan sonra vam alovda qapağı bağlı vəziyyətdə 10 dəqiqə bişirin.
2. Mütəmadi qarışdıra-qarışdıra şəkər tozu əlavə edin, daha 15 dəqiqə, maye azalıb 1,5 stəkan olana kimi bişirin.
3. Mayeni süzüb limon qabığı və zəncəfili tullayın.
4. Qarışımı soyudub şüşə qaba tökün. Ağzını kip bağlayıb 1 saat soyuducuda soyudun (1 həftəyə kimi saxlamaq olar).
İstəkdən asılı olaraq şəkər tozunu balla əvəz etmək mümkündür.SaqlamHeyat.az









Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb
Həkimlərdən valideynlərə xəbərdarlıq: Körpələri yelləməyin
O rola görə ürəyimdə problem yarandı' - Məleykə Əsədovadan illər sonra gələn etiraf
Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?
Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir
Sonsuzluq yaradır - Bakıda addımbaşı hər yerdə var: Bəzi evlərdə də istifadə olunur
Hamilə qadınlar dişlərini müalicə etdirə bilər?
Sənətkarlar musiqinin bu halını görsəydilər, dəhşətə gələrdilər' - Xalq artisti
Dolina yeni ev sahibindən icazə istədi, rədd cavabı aldı
Taylor xeyriyyə cəmiyyətlərinə 2 milyon dollar ianə edib
Vəfa Şərifovanı təhqir edən qadınla bağlı QƏRAR
Gözlə görünmür, iyi də yoxdur - Amma, öldürür - Evində kombi olanlar, diqqət
Sovetin vaxtından qalan "yolka" oyuncaqlarını işlətməyin: Tərkibində radiasiya var
İstedad övladlarıma atalarından keçib' - Əməkdar artist
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov