Zərif çiyələkli piroq

Zərif çiyələkli piroqPiroq tez hazırlanır və çox dadlı və zərif alınır.
Tərkib:
- 200 qr kərə yağı
- 2 stəkan şəkər tozu (1 stəkan xəmir üçün, 1 stəkan içlik üçün)
- 2 stəkan un
- 2 ədəd yumurta
- 1 ç.q. soda
- 500 qr çiyələk
- 1 ç.q. nişasta
Hazırlanması:
1. Yumurtanı şəkər tozu ilə yaxşı çalın.
2. Unu ələyin, kərə yağını xırda tikələrə doğrayın və unla yaxşı ovun.
3. Unlu kütləyə yumurta kütləsini və limon şirəsi ilə "sondürülmüş" sodanı əlavə edin, yaxşı qarışdırın, xəmir yoğurun.
4. Xəmiri 2 hissəyə bölün - biri daha böyük, digəri kiçik olmalıdır. Kiçik hissəni sellofana bükün və 40 dəqiqə buzxanada saxlayın.
5. Çiyələyi yuyun, təmizləyin, divarları qalın olan qazana tökün və vam oda qoyun. Çiyələk şirəsini buraxdıqda, şəkər tozu tökün və qarışdıra-qarışdıra şəkər tozu tam əriyənə qədər bişirin. İçliyi soyudun.
6. Xəmirin böyük hissəsini perqament sərilmiş formaya qoyun, üzərinə çiyələk qoyun, nişasta səpin ki, piroq çox nəm çıxmasın.
7. Buzxanada olan xəmiri piroqun üzərinə sürtgəcdən keçirin.
8. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın. Piroqu 35-40 dəqiqə ərzində bişirin.
9. Hazır piroqu soyudun və üzərinə şəkər pudrası səpin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az

Mətbəx     Baxılıb: 4016   Tarix: 24 may 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyərin dadlı bişirilməsinin QAYDALARI

Qaraciyəri dadlı bişirmək üçün bəzi vacib qaydaları bilmək lazımdır. 1. İlk növbədə qaraciyər təzə olmalıdır. Yaxşı qaraciyər yumşaq, elastik, nəm və parlaq olur. Qaraciyərin üzərində qan laxtaları, yaşıl ləkələr olmamalıdır

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Gürcü xingəli (foto resept)

Tərkibi:. Xəmir üçün:. 3 st. un. 1 . 1 yumurta. duz. İç üçün:. 250 qr yağlı qoyun əti. 200 qr mal əti. 3 baş soğan. Su. Qırmızı və qara istiot. duz. Hazırlanması:. Ələnmiş una ilıq su, yumurta, duz əlavə edib xəmir yoğrulu

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

.

Çox şık, çox məmnun: Kremli toyuq resepti

Kremli toyuq resepti üçün maddələr. Toyuq üçün:. 3. nömrə. toyuq budu. 5. yemək qaşığı. zeytun yağı. 2 -ci. diş. sarımsaq. bir. çay qaşığı. quru kəklikotu. bir. desert qaşığı. limon qabığı. bir. desert qaşığı. duz. bir. ça

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

turlar.az

toy makiyajlari geyim şəkilləri adlarin menasi maraqli hind filmleri goyemin faydasi qara qarağat toxunma geyimlər kosmetika efsane insan klitor efsaneler hakıştalar