Zeytun yarpağının bu qədər FAYDALI olduğunu bilirdiniz?

Zeytun yarpağının bu qədər FAYDALI olduğunu bilirdiniz?Zeytun ağacının yaşıl yarpaqları sağlamlıq çox faydalıdır. Zeytun yarpaqlarından həm ənənəvi tibbdə, həm də müasir tədqiqatlarda istifadə olunur.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, zeytun yarpağının insan orqanizminə 7 əsas faydası var.
1. Antioksidant zənginliyi
Zeytun yarpağında bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyan güclü antioksidantlar var. Bu antioksidantlar qocalma prosesini ləngidə və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alaraq xroniki xəstəliklər riskini azalda bilər.
2. İltihab əleyhinə təsirlər
Zeytun yarpağı ekstraktları bədəndəki iltihabı azaltmağa kömək edə bilər. Buna görə də, iltihabla əlaqəli xəstəliklərin müalicəsində və ya qarşısının alınmasında rol oynaya bilər.
3. Qan təzyiqinə nəzarət
Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, zeytun yarpağı ekstraktları qan təzyiqini aşağı sala və hipertoniya riskini azalda bilər.
4. Diabetin idarə edilməsi
Zeytun yarpağı ekstraktı qan şəkərini tənzimləməyə kömək edə bilər və tip 2 diabetli xəstələrdə qan şəkərinə nəzarəti dəstəkləyə bilər.
5. İmmunitet sisteminin gücləndirilməsi
Zeytun yarpağı ekstraktları immunitet sistemini gücləndirərək infeksiyalara qarşı qoruyucu təsir göstərə bilər.
6. Xərçəng riskinin azaldılması
Bəzi tədqiqatlar zeytun yarpağının xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini maneə törədə biləcəyini və xərçəng riskini azalda biləcəyini göstərir.
7. Ürək sağlamlığı
Zeytun yarpağı ürək sağlamlığını dəstəkləyə bilər. Xolesterol səviyyəsini aşağı sala və damarları genişləndirərək qan axını artıra bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1123   Tarix: 21 sentyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gündə 6 dənəsini yemək bədəni dəmir və kalsiumla doldurur

Antioksidantlarla zəngin əncir südü immunitet sistemini gücləndirir. Əncir südündə olan antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qorumağa kömək edir. -a istinadla xəbər verir ki, bu süd kalsium, maqneziu

.

İnsanların ən böyük peşmanlıqları - Altı ay ömrünüz qalsaydı

Ömrünün sonuna çatan insanlara səkkiz ildən çox vaxt sərf edən tibb bacısı Culi Makfedin xəstələrindən eşitdiyi ən böyük üç peşmanlıqları bölüşüb. -a istinadən xəbər verir ki, onun təcrübəsi həyatda xoşbəxtlik və məna axtaranla

.

Üzə qulluq haqqında yanlış bilinən 8 gerçək

Gözəl və sağlam dəriyə sahib olmaq bir çox insan üçün əhəmiyyətlidir, lakin üzə qulluqla bağlı bir çox yanlış inanclar mövcuddur. Bu mifləri doğru şəkildə anlamadan tətbiq etmək dərinizə zərər verə bilər. üzə qulluq haqqınd

.

Kosmetikada olan bu maddə yuxunuza haram qata bilər

Kaliforniya Universitetinin Kek Tibb Məktəbinin alimləri müəyyən ediblər ki, plastik qablaşdırmada və kosmetikada olan PFAS kimyəvi maddələri yuxunu tənzimləyən genləri poza bilər. bildirir ki, araşdırmanın nəticələri Environmenta

.

"Azərbaycanlıların ən çox əziyyət çəkdiyi xəstəliyin çarəsi budur"

Azərbaycanda zob xəstəliyi (qalxanabənzər vəzin böyüməsi və ya disfunksiyası) kifayət qədər yayılmış sağlamlıq problemidir. Demək olar ki, əhalinin 50 faizi bu xəstəlikdən əziyyət çəkir. bildirir ki, mövzu ilə bağlı -a danışan tanınmı

.

Bu tərəvəz qış xəstəliklərindən qoruyur

Qışda salatları bəzəyən turp tərkibindəki vitaminlər, minerallar və liflə tam sağlamlıq qaynağıdır. xəbər verir ki, çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində turp yeməyin immuniteti gücləndirdiyini sübut edib. O sizi qış xəstəliklərində

.

Hər gün tünd şokolad yeməyin fəsadları

Hər gün tünd şokolad yemək bəzi hallarda sağlamlıq üçün faydalı ola bilər, amma miqdar və digər şərtlər önəmlidir. tünd şokoladın faydaları və mümkün risklərini sizə təqdim edir:. Faydaları:. Antioksidantlar: Tünd şokola

.

Bu qidalarla xərçəng riskini azaltmaq olar - SİYAHI

Müəyyən qidaların müntəzəm qəbulu kolorektal xərçəngə tutulma riskini təxminən 30% artıra bilər. xəbər verir ki, kişilərdə xərçəng riskini azaltmağa kömək edən qidalar arasında əsasən aşağıdakılar tövsiyə olunur:. Antioksidantlarl

.

Bu ədviyyat təbii afrodiziakdır - Yeməklərə qatılarsa

Darçın çox qədimdən istifadə olunan, həm yeməklərə xüsusi dad verən, həm də sağlamlıq üçün bir çox faydası olan ədviyyatdır. Onun əsas xüsusiyyətləri arasında iltihab əleyhinə, antioksidant, və bakteriya öldürücü təsirlər

turlar.az

sonxeber.az maskalar aksessuarlar həkim məsləhəti fatimə fətəliyeva yalan danismaq haqqinda atalar sözləri cox yasa müalicəvi bitkilər laylalar gözəllik hakiwda ekizler əqrəb