Zeytun yarpağının bu qədər FAYDALI olduğunu bilirdiniz?

Zeytun yarpağının bu qədər FAYDALI olduğunu bilirdiniz?Zeytun ağacının yaşıl yarpaqları sağlamlıq çox faydalıdır. Zeytun yarpaqlarından həm ənənəvi tibbdə, həm də müasir tədqiqatlarda istifadə olunur.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, zeytun yarpağının insan orqanizminə 7 əsas faydası var.
1. Antioksidant zənginliyi
Zeytun yarpağında bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyan güclü antioksidantlar var. Bu antioksidantlar qocalma prosesini ləngidə və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alaraq xroniki xəstəliklər riskini azalda bilər.
2. İltihab əleyhinə təsirlər
Zeytun yarpağı ekstraktları bədəndəki iltihabı azaltmağa kömək edə bilər. Buna görə də, iltihabla əlaqəli xəstəliklərin müalicəsində və ya qarşısının alınmasında rol oynaya bilər.
3. Qan təzyiqinə nəzarət
Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, zeytun yarpağı ekstraktları qan təzyiqini aşağı sala və hipertoniya riskini azalda bilər.
4. Diabetin idarə edilməsi
Zeytun yarpağı ekstraktı qan şəkərini tənzimləməyə kömək edə bilər və tip 2 diabetli xəstələrdə qan şəkərinə nəzarəti dəstəkləyə bilər.
5. İmmunitet sisteminin gücləndirilməsi
Zeytun yarpağı ekstraktları immunitet sistemini gücləndirərək infeksiyalara qarşı qoruyucu təsir göstərə bilər.
6. Xərçəng riskinin azaldılması
Bəzi tədqiqatlar zeytun yarpağının xərçəng hüceyrələrinin böyüməsini maneə törədə biləcəyini və xərçəng riskini azalda biləcəyini göstərir.
7. Ürək sağlamlığı
Zeytun yarpağı ürək sağlamlığını dəstəkləyə bilər. Xolesterol səviyyəsini aşağı sala və damarları genişləndirərək qan axını artıra bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1330   Tarix: 21 sentyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Əncirə əlavə edib yeyin - Qaraciyəri təmizləyir, orqanizmi yeniləyir

Bədənini təbii yollarla təmizləmək istəyənlər üçün əncir və çörək sodası (mineral su) qarışığı son vaxtlar diqqət çəkən üsullardan biridir. Evdə asanlıqla hazırlanan bu qarışım, xüsusən də yağlı qaraciyər xəstəliyinə qarş

.

Səhər yeməyində çörək yeyənlər iki dəfə düşünsün

Mütəxəssislərin fikrincə, səhər yeməyində seçilən çörəyin növü sağlamlığımıza düşündüyümüzdən də çox təsir edir. Ağ çörək qısa müddət toxluq hissi versə də, qan şəkərini sürətlə artırır, nəticədə gün ərzində yorğunluq, aclı

.

Qadınlarda bu yaşdan sonra ürək problemləri başlayır - Səbəb

Alimlər qadınlarda yaş artdıqca ürək xəstəliklərinin yaranma səbəbini araşdırıblar. xəbər verir ki, Rusiyanın Penza Dövlət Universitetinin həkimləri müəyyən ediblər ki, qadınlarda yaş artdıqca bədəndə qadın hormonlarını

.

Bu insanlar qırmızı ət yeməyi "unutsunlar"

Son araşdırmalar göstərir ki, qırmızı ətin həddindən artıq qəbulu həm ürək-damar xəstəlikləri, həm də bəzi xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Boyun qalınlığı bu ciddi xəstəliklərin əlamətidir - DİQQƏT

Bədənimizin çox vaxt diqqətdən kənarda qalan bir hissəsi - boyun əslində sağlamlıq vəziyyətimiz haqqında mühüm məlumatlar verə bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, boyun çevrəsinin normaldan daha qalın və ya incə olması potensia

.

Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı

ABŞ-də aparılan yeni araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidələrin ultra işlənmiş ət məhsulları və şəkərli içkilər olduğunu göstərib.  xəbər verir ki, Virginia Tech Universitetindən alimlərin həyata keçirdiyi tədqiqatda

.

Qadınlarda hormonal pozğunluğun əlamətləri açıqlandı

Qadınlarda hormonal pozğunluğun əlamətləri açıqlanıb. xəbər verir ki, endokrinoloq Alina Alkasheva bildirib ki, hormonal pozğunluq orqanizmdə hormonların istehsalının pozulmasıdır və bu həm artıq, həm də azlıq şəklində özün

.

Maqneziumu kimlər qəbul edə bilməz? - Xəbərdarlıq

Milyonlarla insan tərəfindən qəbul edilən maqnezium son illərin ən populyar əlavələrindən birinə çevrilib. Onu "bu günün mineralı" adlandırırlar - bəs doğrudanmı , yuxunu yaxşılaşdırır, həzmi tənzimləyir və beyin

.

Qara, yaşıl və ya adaçayı deyil: Ən sağlam çay bu imiş

Qış yaxınlaşdıqca "hansı çay həqiqətən faydalıdır?" sualı yenidən gündəmə gəlib. Mütəxəssislərin və elmi tədqiqatların nəticələrinə görə, nə qara, nə yaşıl, nə də adaçayı - ən sağlam çay ıhlamur (cökə) sayılır

turlar.az

qadin sayti yemek reseptleri makiyaj etmek qaydalari gəlin qayınana tortlar ancelinacoli təmizlik kosmetika pizza novruz bayrami hakisda öpüşme kahfe kali qaynana