30 yaşdan sonra bu məhsulları yemək olmaz

30 yaşdan sonra bu məhsulları yemək olmazDietoloq Mariya Malışeva 30 yaşdan sonra imtina edilməsi lazım olan məhsulları açıqlayıb.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssis həftədə dörd dəfədən çox qızardılmış qidaların yeyilməsinin piylənmə riskini artırdığını, sağlamlıqla bağlı fəsadlara yol açdığını söyləyib.
Ekspertin sözlərinə görə, 30 yaşdan sonra insanda maddələr mübadiləsi yavaşlamağa başlayır, kollagen istehsalı azalır və mədə xorası, yüksək qan təzyiqi, ateroskleroz, infarkt və ya insult kimi xəstəliklərin yaranma riski artır.
Malışeva az yağlı süd məhsullarından da imtina etməyi məsləhət görüb, çünki yağ çox miqdarda şəkər, kanserogen maddələr, qlükoza və fruktoza ilə əvəz olunur. Bundan əlavə, qazlı içkilərin tərkibində çox miqdarda şəkər və ya kanserogen maddələr var.
Mütəxəssis rəfinə edilmiş karbohidratlar, marqarin, kərə yağı və ətdən də imtina etməyə çağırıb. Eyni zamanda, dietoloq 30 yaşdan sonra natrium duzu əlavə olunmuş çipsidən və qidalardan imtina etməyi tövsiyə edib.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1245   Tarix: 24 aprel 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Niyə kariyes tez-tez təkrarlanır? - SƏBƏBLƏR

Karies yəni diş çürüməsi dünyanın ən geniş yayılmış diş problemlərindən biri olaraq qalır. Hər nə qədər stomatoloq tərəfindən uğurla müalicə edilsə də, bəzi hallarda bu problem zamanla yenidən üzə çıxır. Bəs kariyesin təkrar-təkra

.

Hər səhər bir dənəsini udun - 1 həftə sonra dəyişikliyə inanmayacaqsınız

Sarımsaq əsrlərdir həm yeməklərdə, həm də xalq təbabətində istifadə olunur. bildirir ki, çiy halda yeyildikdə bədəni toksinlərdən təmizləyib xroniki xəstəliklərə qarşı qoruyur. Mütəxəssislər bildiriblər ki, hər səhər acqarın

.

Bu xəstəliyi qəti görməzdən gəlməyin: qadınlara daha çox təsir edir

Dünya üzrə 300 milyondan çox insana təsir edən astma xəstəliyi qadınlarda niyə daha çox müşahidə olunur?. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, genetik meyllilikdən tutmuş allerqik quruluşa qədər bir çox səbəbi Sin

.

Ən sağlıqlı çərəz: Nə fındıq, nə badamdır - bu, hamısından üstündür

Sağlam qidalanmanın əsas elementlərindən biri olan çərəzlər həm enerji vermə xüsusiyyətləri, həm də orqanizmə göstərdikləri saysız faydalarla diqqət çəkir. Adətən fındıq, badam və Antep fıstığı ən çox istifadə olunan çərəzlə

.

Bu oğlan xəstəliyinə görə gündüzlər çölə çıxmır, axşamlar aramızdadır

İnsan bədəninin sağlamlığına təsir edən müxtəlif nadir xəstəliklər, bəzən həyatı tamamilə dəyişdirə bilir. . xəbər veir ki, İspaniya həkimləri 12 yaşlı oğlanda nadir bir xəstəlik aşkar ediblər və bu səbəbdən ona Günəş batan

.

1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyil

Tarix boyu sağlamlığın simvolu sayılan bəhməz bu gün özünə güclü bir alternativ qazanıb. Söhbət son dövlər daha çox istifadə edilən üzüm marmeladından gedir. . xəbər verir ki, dəmir, antioksidant və vitaminlərlə zəngin ola

.

Ölümdən başqa hər dərdin dərmanı: Bir stəkan bəs edir

Min illərdir Yaxın Şərqdən Asiyaya qədər şəfa axtaranların sevimlisi olan bu təbii içki orqanizmi, həzmi tənzimləyir və immunitet sistemini gücləndirir. Üstəlik, yalnız bir stəkan öz təsirini göstərir. . -ın xarici mediay

.

Bədən yaxşı görünsün deyə içirik, ancaq öldürə bilər - Həkim açıqladı

Son illərdə gənclər arasında protein tozu istifadəsi sürətlə artıb. Bədən quruluşunu inkişaf etdirmək və əzələ kütləsini artırmaq məqsədilə istifadə edilən protein tozları əslində yanlış istifadə hallarında ciddi sağlamlı

.

Limon sıxıb içəndə faydası 2 dəfə artır

Kofenin içinə limon sıxmaq sağlamlıq üçün faydalıdır. Bu praktik üsul qəhvənin enerjiverici təsirini artırır, immunitet sistemini gücləndirir, həzmi dəstəkləyir və dərinin sağlamlığını yaxşılaşdırır. Həm ləzzətli, həm d

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az adlarin menasi yay geyimləri 2025 yay kolleksiyasi toxunma geyimlər sərxan kərəmoğlu mirzə ələkbər sabir satiraları autizm xesteliyi vətən haqqında bayatı sağlıq veten haqqinda atalar sozleri banan sperma