40 yaşdan sonra qadınlar bu qidaları yeməməlidir
Yaxşı olar ki, 40 yaşdan sonra qadınlar şirniyyat və qənnadı məhsullarından imtina etsinlər, əvəzində qida rasionunda müxtəlif meyvə və tərəvəzlərə üstünlük versinlər.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə qastroenteroloq, diyetoloq Nuriyyə Dianova danışıb. "
Вечерней Москвой" verilişində qonaq olan ekspert bildirib ki, bu yaşda olan qadınlar üçün şəkər təhlükəlidir.
"Şəkər qadın gözəlliyi və gəncliyini onlardan oğurlayır. Alternativ olaraq qurudulmuş meyvələrlə çay için. Lakin onları satın almazdan əvvəl qablaşdırmasını diqqətlə araşdırmalı və şəkərin, məsələn, qlükoza-fruktoza siropu şəklində olmadığına əmin olmalısınız. Effekti artırmaq üçün şokolad və karameli də pəhrizdən xaric etmək məsləhət görülür. Əvəzedici olaraq, şokoladla örtülmüş çiyələk, qoz-fındıq və quru meyvələrdən evdə hazırlanmış şirniyyatlardan istifadə etmək təklif olunur.
Konfeti şəkərsiz zefirlərlə əvəz etmək olar. Əgər yalnız təbii maddələr varsa, bu, artıq şirinlikdir, faydalı olmağa başlayır, çünki tərkibində lif və vitaminlər var. Həm də başa düşmək lazımdır ki, bal da demək olar ki, şəkərdir, sadəcə daha bahadır. Kalori miqdarı 40 kilokaloridən az olsa da, təsiri eynidir" - Nuriyyə Dianova bildirib.
Diyetoloq əlavə edirb ki, 40 yaşdan yuxarı qadınlar dənli bitkilərdən, keyfiyyətli makarondan və çörəkdən ala biləcək karbohidratların miqdarına nəzarət etməlidirlər. Həmçinin kifayət qədər kalsium, fosfor və D vitamini qəbul etmək tövsiyə olunur.