Acarsayağı xaçapuri

Acarsayağı xaçapuriMəmulatlar (10 pay üçün):

1 kq un

250- 300 ml su və ya süd

1 xörək qaşığı şəkər

15 qr quru və ya 50 qr təzə maya

İçlik üçün:

1 kq təzə pendir (sürtkəcdən keçirin)

10 yumurta

200 qr kərə yağı (10 hissəyə bölün)

Hazırlanması:

1. Mayanı şəkərlə birlikdə isti su və südlə qarışdırın və isti yerdə 30 dəqiqə saxlayın. Xəmir yoğurub, gəlməsi üçün 1,5 saat gözləyin.

2. Sonra xəmiri 10 eyni ölçülü dairələrə bölün, oval formada (yuxaya bənzər) açın. Yağlanmış qabların içərisinə qoyun, hər bir xəmirin içərisinə pendir səpin, gəmi forması düzəldin, pendir əriyənə və xəmir qızılı rəng alana qədər 220 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.

3. Sonra onları sobadan çıxarıb, hər xaçapurinin üzərinə bir parça yağ və yumurta vurun. Yenidən 5 dəqiqə bişirin. Yumurtanın sarısı maye halda qalmalıdır. Xaçapurini isti halda süfrəyə vermək lazımdır.
Acarsayağı xaçapuri

Mətbəx     Baxılıb: 9091   Tarix: 04 noyabr 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Bulkada julyen

Tərkibi. 2 ədəd bulka (hamburger bulkası). 5 ədəd göbələk. 1 ədəd toyuq filesi. 100 qr Holland pendiri. 400 ml süd. 4 xörək qaşığı un. 30 qr kərə yağı. duz. istiot. Hazirlama qaydasi. Öncə toyuq filesini xırda kub şəklind

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Mayonezli Çiyələk Piroqu

Bizim mayonezə olan sevgimizi izah etmək çətindir, amma bu reallıqdır ki, mətbəximizdə mayonez həmişə geniş istifadə olunub. Çox az adam bilir ki, mayonezlə təkcə salatlar hazırlamaq olmur. Ondan həmçinin şirniyyatlarda d

.

Şəfaverici Itburnu Içkisi – Resept

E vitamini ilə zəngin olan itburnu bitkisinin dəri üçün də faydalı olduğu məlum olub. Hətta bir çox dəriyə qulluq vasitələrinin tərkibinə itburnu ekstraktı və yağı əlavə edilir. Bu bitkini olduğu kimi yemək bir qədər çətindir

.

Fərqli Dad: Sobada Kartof Dolması

Hər birimizin mətbəxində olan kartofdan bir çox yeməklər hazırlanır. Bəs kartofdan hazırlanan dolma yemisinizmi? Klassik dolmalardan fərqli olaraq asan hazırlanır və dadlı bir yeməkdir. hər kəsin bəyənəcəyi sobada karof dolmasını

.

Qədim yeməyimiz xaşlama resepti

Tərkibi:. 1 kq sümüklü ət (qoyun,quzu və ya mal). 5 ədədsoğan. 7 ədəd kartof. 3-4 ədəd bolqar bibəri. 2-3 ədəd pomidor. 2 ədəd dəfnə yarpağı. 1 çimdik qırmızı acı bibər tozu. duz, istiot. Hazırlanması:. İlk öncə ətı doğrayı

turlar.az

yemek reseptleri qis geyimləri 2025 geyim dəbləri baliqqulagi tortlar nişan və evlilik seksual qadinlar kosmetika məsəllər xocali aslan penis rəksanə