Acarsayağı xaçapuri

Acarsayağı xaçapuriMəmulatlar (10 pay üçün):

1 kq un

250- 300 ml su və ya süd

1 xörək qaşığı şəkər

15 qr quru və ya 50 qr təzə maya

İçlik üçün:

1 kq təzə pendir (sürtkəcdən keçirin)

10 yumurta

200 qr kərə yağı (10 hissəyə bölün)

Hazırlanması:

1. Mayanı şəkərlə birlikdə isti su və südlə qarışdırın və isti yerdə 30 dəqiqə saxlayın. Xəmir yoğurub, gəlməsi üçün 1,5 saat gözləyin.

2. Sonra xəmiri 10 eyni ölçülü dairələrə bölün, oval formada (yuxaya bənzər) açın. Yağlanmış qabların içərisinə qoyun, hər bir xəmirin içərisinə pendir səpin, gəmi forması düzəldin, pendir əriyənə və xəmir qızılı rəng alana qədər 220 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.

3. Sonra onları sobadan çıxarıb, hər xaçapurinin üzərinə bir parça yağ və yumurta vurun. Yenidən 5 dəqiqə bişirin. Yumurtanın sarısı maye halda qalmalıdır. Xaçapurini isti halda süfrəyə vermək lazımdır.
Acarsayağı xaçapuri

Mətbəx     Baxılıb: 8914   Tarix: 04 noyabr 2015
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kələm Salatı

Ərzaqlar. Kələm — 300 q. təzə pomidor — 4 əd. pendir (bərk sort) — 150 q. göyərti (şüyüd, cəfəri) — 50 q. duz – zövqə görə. mayonez. Hazırlanması. Kələm doğranır, duzlanır ,azacıq sıxılır ki bir qədər suyunu buraxsın. Pomidorla

.

Şimal bölgəsinin ən fərqli yeməklərindən biri

Sürhüllü Azərbaycanın şimal-qərb zonasına, əsasən Qax, (İlisu, Sarıbaş, Ağçay, Qaşqaçay), Zaqatala və Balakən rayonlarına, qismən Quba, Xaçmaz və Gəncəbasar bölgələrinə məxsus xəmir yeməyidir. Xüsusilə qış aylarında yeyilə

.

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi

Portağallı Toyuq Balqabağı Tarifi üçün Tərkibi. toyuq barabanı. limon. Narıncı. diş. sarımsaq. çay qaşığı. duz. bir. çay qaşığı. qara istiot. bir. çay qaşığı. zerdeçal. bir. desert qaşığı. yer qırmızı bibər. Narıncı. təz

.

Kiçik Qablarda Kükü

Hamının tanıdığı kükünü bu formada süfrəyə təqdim etsəniz əminəm ki, çox maraqlı və fərqli olacaq. Kiçik maffin qablarında sobada hazırlanan göyərti küküsü həm isti yemək, həm isti qəlyanaltı və ya qarnir kimi ət yeməklərini

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Pomidorlu tart resepti

Tərkibi. 250 qr un. ½ çay qaşığı qabartma tozu. 100 ml günəbaxan yağı. 100 ml ilıq su. 150 qr holland pendiri. 4 ədəd pomidor. ½ xörək qaşığı zeytun yağı. 2 çay qaşığı xardal. 1 çay qaşığı kəklikotu. 1 çay qaşığı duz

.

Amosov pastası – zehin və ürək üçün təbii gücləndirici

Akademik Amosov əməliyyat olunan xəstələr üçün əməliyyatdan sonra orqanizmin tez surətdə bərpası və güclənməsi üçün gücləndirici qarışım tövsiyə edir. Mikroelementlər və minerallar qaynağı olan bu qarışımın reseptini təqdi

.

Qat-qat xəmir ilə göbələkli, farş ətli piroq

Yumşaq qat-qat xəmirdən müxtəlif cürə yeməklər hazırlaya bilərsiniz. Qeyd edək ki, qat-qat xəmir mağazalarda hazır satılır. İstəsəniz evdə də hazırlaya bilərsiniz. Tezliklə qat-qat xəmirin resepti də saytımızda hazır olacaq

.

Balqabaqlı Keks (Video)

Keçən yazımda sizə balqabaq püresinin reseptini yazmışdım. Bu gün isə onu istifadə edəcəyik və Amerikada bu fəsildə çox məşhur olan balqabaqlı keks bişirəcəyik. Bu keksin müxtəlif resepti var, mənim təqdim edəcəyim isə dəfələrl

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az aksessuarlar kosmetik vasiteler makiyaj etmek qaydalari biliye aid atalar sozleri diş ağrısı ilk tibbi yardım xiyar tutmasi qadin.az kurtlar vadisi seksler novruz hakista məsəllər