Acarsayağı xaçapuri
Məmulatlar (10 pay üçün):
1 kq un
250- 300 ml su və ya süd
1 xörək qaşığı şəkər
15 qr quru və ya 50 qr təzə maya
İçlik üçün:
1 kq təzə pendir (sürtkəcdən keçirin)
10 yumurta
200 qr kərə yağı (10 hissəyə bölün)
Hazırlanması:
1. Mayanı şəkərlə birlikdə isti su və südlə qarışdırın və isti yerdə 30 dəqiqə saxlayın. Xəmir yoğurub, gəlməsi üçün 1,5 saat gözləyin.
2. Sonra xəmiri 10 eyni ölçülü dairələrə bölün, oval formada (yuxaya bənzər) açın. Yağlanmış qabların içərisinə qoyun, hər bir xəmirin içərisinə pendir səpin, gəmi forması düzəldin, pendir əriyənə və xəmir qızılı rəng alana qədər 220 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin.
3. Sonra onları sobadan çıxarıb, hər xaçapurinin üzərinə bir parça yağ və yumurta vurun. Yenidən 5 dəqiqə bişirin. Yumurtanın sarısı maye halda qalmalıdır. Xaçapurini isti halda süfrəyə vermək lazımdır.