Alma qabığının bilmədiyiniz bitib-tükənməyən faydaları...
Təbiətdə olan tərəvəz və meyvələr, şəfanın əsas qaynağıdır. Hazırda məlum olan və məlum olmayan bir çox faydaları vardır. Ən azından tərəvəz və meyvələrin məlum olan faydaları öyrənilərək, həyata tətbiq oluna və bu sayədə təbii faydalar tutula bilər. Bir çox xəstəlik, kimyəvi maddələr və dərmanlarla müalicə edilməyə çalışılır. İnsanlar, artıq, süni şeylərdən mədət ummaktadırlar. Halbuki təbiət, insanlara bütün xəstəliklər üçün çarələri təqdim etmişdir.
Xüsusilə bitkilər, tərəvəz və meyvələr haqqında aparılan tədqiqatlara qulaq asmaqda fayda var. Tərkibində kimyəvi bir töhfə olmayan, tamamilə təbiətdən gələn və gündəlik həyatda həmişə qarşımıza çıxan təbii qidalar, bir çox möcüzələr vardır.
Təbiətin nemətləri olan tərəvəz və meyvələrdən istifadə edilərkən, mümkün qədər təbii olanlara üstünlük verilməlidir. Beləliklə, köməksiz bir şəkildə, tamamilə təbii yollarla, problemlərə çarə tapmaq mümkün olacaqdır. Təbii şəfa mənbələri arasında alma və alma qabığı da yer alır. Alma qabığı kilo vermə mövzusunda böyük bir köməkdir.
Həmçinin alma qabığında olan, triterpenoids adlı maddə dəri üçün misilsiz bir maska hazırlanmasında baş rol oynayır. Bu maska üçün, alma qabıqları ilə birlikdə rəndələnir. Sonra bu hazırlanan rəndə, dəriyə dağıdılaraq sürülür. Yarım saat gözlənilməlidir. Gözləməyin sonunda dəri yuyanda, fərq görünəcək. Dəri təmizlənəcək və parlaq bir mənzərə yaranacaqdır. Qırışma əleyhinə kremlər əvəzinə, alma qabığı rəndəsi istifadə edilə bilər.
Alma qabığına faydaları
Almanın qabığı, bir az cökə və qərənfillə birlikdə qaynadılaraq çay kimi içməklə insanı bəlğəmdən azad edir və öskürəyi müalicə edir.
Almaya çox antioksidant daxildir. Alma qabığı isə almadan çox antioksidant var.
Mütəmadi olaraq alma qabığı yeyən insanlarda, diabetə yoluxma riski düşür.
Həmçinin tərkibində olan pektin maddəsi, şəkəri salır.
Bunlarla bərabər, alma qabığı, xolesterini də salır.
Xüsusilə pəhriz edən şəxslər tərəfindən, alma qabığı ilə birlikdə yeyilməlidir.
Çöküntü miqdarı çox olduğundan, aclıq duyğusunu yox edir.
Alma qabığı və alma, əzələ çatmalarına qarşı bədəni -qoruyur.
Alma qabığı ilə yemək dişlər üçün də misilsiz faydalar təmin edir.
Dişləri təmizləyir və diş əti sağlamlığını qoruyur.
Almanın və qabığının bir çox faydaları vardır.
Həmçinin vitamin anbarı olmaları da, sağlamlıq üçün üstündür.
Alma başda olmaq üzrə, meyvə istehlakını bir vərdiş halına gətirmək, sağlamlığınızı qoruyacaqdır.
Not: Faydalı olması üçün qabığıyla istehlak edilməsini tövsiyə etdiyimiz almalara bəzi satıcılar rəngi və forması düzgün olsun deyə, parafin tətbiq edirlər. Parafin almanın parlaq görünməsini təmin edərkən rəf ömrünü də uzadır. Parafin yalnız almalarda deyil bu növ digər ərzaqlarda da tətbiq edilir. Bu məsələdə lütfən, diqqətli olun.
SaqlamHeyat.az
f Paylaş